Menu

fergas fergas Author
Title: Ο διπρόσωπος κύριος Μουσλίμοβιτς !
Author: fergas
Rating 5 of 5 Des:
Μεγάλες συζητήσεις ανάμεσα στους φίλους του Π.Α.Ο.Κ. έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες, η απόδοση και η δυσκολία στο σκοράρισμα για τον...












Μεγάλες συζητήσεις ανάμεσα στους φίλους του Π.Α.Ο.Κ. έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες, η απόδοση και η δυσκολία στο σκοράρισμα για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Είναι αλήθεια πως από το καλοκαίρι του 2008 που μετεγγράφηκε στον Π.Α.Ο.Κ. έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά. Έχοντας αλλάξει πολλές ομάδες στην καριέρα του και κυρίως στις μικρότερες ομάδες της Ιταλίας, αποτελούσε την επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή του Π.Α.Ο.Κ. , Ζήση Βρύζα, για τη στελέχωση της επίθεσης.

Το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό πετυχαίνοντας αρκετά γκολ στην αρχή της περιόδου 2008-2009, ενώ μέχρι την όγδοη αγωνιστική ήταν στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Αυτό αποτέλεσε και το έναυσμα για τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι είδαν στο πρόσωπό του τον ιδανικό επιθετικό, που τόσο πολύ έλειπε από την ενδεκάδα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτόν, δηλαδή, που θα καταφέρει να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, να κατεβάσει ή να "σπάσει" μπάλες προς τους συμπαίκτες του και θα προσφέρει πάνω από όλα την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το εύκολο γκολ. Δεν άργησε, λοιπόν, να γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Μιας εξέδρας, που τραγουδούσε συνθήματα για τον ίδιο ενώ δεν έλειπαν και τα παρατσούκλια, αφού ήταν το "αλάνι" των οπαδών του δικεφάλου. Μέσα στον ενθουσιασμό που επικρατούσε για τον επιθετικό του Δικεφάλου δεν έλειψαν και οι παρομοιώσεις, χαριτολογώντας βέβαια, με τον έτερο Ζλάταν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Ιμπραίμοβιτς, αφού αποκαλούνταν ως "ο Ζλάταν των φτωχών".

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού ένας τραυματισμός βγάζει τον Βόσνιο εκτός ρυθμού αγώνων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια μακρά περίοδος δίχως γκολ. Αυτό, όπως ήταν φυσιολογικό, έφερε σιγά σιγά τις πρώτες μουρμούρες στην κερκίδα. Σίγουρα υπάρχει ένα μεγάλο ελαφρυντικό και αυτό είναι οι συχνοί τραυματισμοί του. Οι συνεχείς τραυματισμοί δεν επιτρέπουν στον αθλητή να βρει ρυθμό ή αλλιώς όπως λέμε "τα πατήματά του" στον αγωνιστικό χώρο. Πόσο,μάλλον, όταν μιλάμε για έναν επιθετικό, ο οποίος τρέφεται από τα γκολ του και βρίσκει ρυθμό αποκλειστικά από αυτά. Σίγουρα οι συχνοί τραυματισμοί, και πού αυτοί οφείλονται είναι ένα μεγάλο ζήτημα, αφού μπορεί να ευθύνεται τόσο η ζωή του ίδιου του ποδοσφαιριστή (βλεπε διπλανή φώτο) όσο και η κακή αποκατάσταση ή αποθεραπεία. Η επιθετική δυστοκία του συνεχίστηκε και τη νέα σεζόν, όπως και οι τραυματισμοί του, με αποτέλεσμα οι μουρμούρες να πολλαπλασιαστούν και να φτάσουμε σε ένα σημείο σήμερα να είμαστε ένα βήμα μακριά από την πλήρη απαξίωσή του. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στη Δικέφαλη ΠΑΕ, η οποία δεν θέλει να "κάψει" ένα από τα όπλα της για το κυνήγι της πρώτης θέσης των playoffs. Αυτό που πηγάζει από τη διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ. είναι πως ο "Μούσλι" δε δείχνει σημάδια αδιαφορίας, αντιθέτως είναι παθιασμένος αλλά άτυχος στην τελική προσπάθεια. Μία τελική προσπάθεια,που κάποιοι γνωρίζουν πως αν δεν έχεις την κατάλληλη ψυχολογία, δεν την ολοκληρώνεις ποτέ σωστά.

Το μέλλον του στον Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι σίγουρο καθώς οι 2 πλευρές δεν έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους. Κατα καιρούς ο Μουσλίμοβιτς έχει δηλώσει πως αισθάνεται καλά στη Θεσσαλονίκη ενώ από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ αιωρείται πως θα προχωρήσουν σε συζητήσεις με τον Βόσνιο μόνο αν δεχθεί μία σημαντική μείωση στο συμβόλαιό του. Το αν είναι σωστό να συνεχίσει ή όχι στον Π.Α.Ο.Κ. σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ομάδα που μπορούν να το κρίνουν καλύτερα από μένα, αλλά όποιο και αν είναι το μέλλον του, το σίγουρο είναι πως με τα θετικά και τα αρνητικά του (όπως όλοι) έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Ας μην ξεχνάμε πως παρ' όλο τη δυσκολία του στο σκοράρισμα, έχει πετύχει σημαντικά γκολ πέρυσι, με Άρη και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για τα playoffs καθώς και φέτος είναι ο σκόρερ του γκολ-πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Fenerbahce. Επίσης είναι σίγουρο, πως αποτελεί κομμάτι ενός puzzle, στο οποίο έχει συμβάλλει και αυτός ώστε να είναι ίσως ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. ANTE TI NA KANO THA SXOLIASO KAI paok!!!
    ENA PRAGMA THA PO MONO...EYTIXOS FEYGEI O BRAXNAS TON 650.000!!!
    BATIGOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top