Menu

wonapartis wonapartis Author
Title: Μάθαμε μπαλίτσα αγόρια μου...
Author: wonapartis
Rating 5 of 5 Des:
Αυτές τις μέρες όπως είναι πολύ λογικό, ακούω πάραπολλά σχόλια για την Μπαρτσελόνα. Σχεδόν όλοι κάνουν λόγο για μια διαστημική ομάδα, από ά...

Αυτές τις μέρες όπως είναι πολύ λογικό, ακούω πάραπολλά σχόλια για την Μπαρτσελόνα. Σχεδόν όλοι κάνουν λόγο για μια διαστημική ομάδα, από άλλο πλανήτη με εξωπραγματικούς παίκτες, για Μεσί-ες, για ρομπότ, για Playstation, για ομάδα-όνειρο και άλλες υπερβολές. Το θέμα είναι πιο απλό. Την Μπάρτσα χαιρόμαστε να την βλέπουμε και θαυμάζουμε τον τρόπο που παίζει γιατί πάρα πολύ απλά παίζει αυτό που λέμε ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Τι θέλω να πω με αυτό: Σχεδόν ποτέ δεν σηκώνει την μπάλα από το χόρτο, ακόμα και τα κόρνερ τα κάνει με πάσα, όταν κάποιος παίκτης έχει την μπάλα έχει πάντα 4-5 επιλογές για πάσα, αλληλοκαλύψεις, κάνει μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, έχει την κατοχή της μπάλας, παίζει πάσες με την μία, κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και όλοι οι παίχτες κάνουν συνεχείς κινήσεις για άνοιγμα διαδρόμων. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και αν προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις την Μπαρτσελόνα παίζοντας φουλ άμυνα, με όλους τους 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, αυτή θα βρει διαδρόμους και θα πετύχει το γκολ. Βέβαια, έχει και παίκτες που αγωνίζονται μαζί από τις ακαδημίες του συλλόγου και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Πικέ, ο Μέσι δεν είναι εξωγήινοι απλά μας δείχνουν πως το ποδόσφαιρο είναι απλό. Ας περάσουμε όμως και στον τελικό του Σαββάτου.

Φοβήθηκε ο Σερ
Ο Σερ Άλεξ άφησε τον Μπερμπάτοφ εκτός αποστολής και τον Νάνι στον πάγκο, έβαλε τον Παρκ στα αριστερά για να βοηθάει τον Εβρά στο μαρκάρισμα του Μέσι και του Άλβες και έβαλε τον Γκιγκς στο κέντρο σε ρόλο ''τσανταλίνα μανταλίνα'' επάνω στον Τσάβι. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν αποστάσεις στις γραμμές των κόκκινων διαβόλων, οι Καταλανοί να ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και να μην δυσκολευτούν να σηκώσουν την κούπα με τα ''πεταχτά αυτιά''.

Εκτός ο Πουγιόλ
Ο Γκουαρντιόλα εξέπληξε όταν άφησε εκτός ενδεκάδας τον Πουγιόλ και επέλεξε τον Αμπιντάλ για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μασεράνο δίπλα στον Πικέ. Στην αρχή πίστεψα ότι ο ταχύτατος Τσιτσαρίτο θα δημιουργούσε πρόβλημα στην άμυνα της Μπάρτσα ανοίγοντας χώρους στον Ρούνεϊ. Ο Αργεντίνος αντεπεξήλθε πλήρως με αποτέλεσμα τη μη δημιουργία ευκαιρίων από τους Άγγλους. Επιθετικά τι να σχολιάσω; Είπαμε, η Μπάρτσελονα παίζει ποδόσφαιρο...

Από "κόκκινοι διάβολοι", "ροζ αγγελάκια"
Οι παίκτες της Μάντσεστερ ξεκίνησαν με σκοπό να αιφνιδιάσουν την Μπαρτσελόνα και το κατάφεραν για 5 λεπτά περίπου. Οι Καταλανοί όμως συνήλθαν και, με τον Μέσι να κάνει ό,τι θέλει, έκαναν πάρτι τον τελικό.

Τραγωδία:Ο Βαλέντσια πιστεύω ότι κερδίζει τον τίτλο της τραγωδίας. Έπαιζε από την πλευρά του Αμπιντάλ, έπρεπε να φανεί πιο πολύ επιθετικά. Έκανε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και ίσως να έπρεπε να αποβληθεί. Ήταν εξαφανισμένος από το 20' και μετά.

Το παιχτούρι:Τι να πει κανείς για αυτόν τον παιχταρά; Χαϊδεύει την μπάλα, κάνει ό,τι θέλει, χαίρεσαι να τον βλέπεις. Δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω αυτό το παιχτούρι. Φυσικά μιλάω για τον Μέσι...

Να μην σε κράξω εγώ?:Τα είπα και παραπάνω. Τι δουλειά έχεις να βάλεις ρε Σερ Άλεξ Ντάφι (από το τριαντάφυλλο στο πέτο) τον Γκιγκς επάνω στον Τσάβι man to man? Δεν είναι 20 χρονών το παλικάρι. Του βγήκε η γλώσσα. Βάλε τον Παρκ, βάλε τον Φλέτσερ... Παίχτες δεν έχεις?

Ο φελός: Το φιλαράκι μου ο Solo που πανηγύριζε το γκολ της Μάντσεστερ και έλεγε ότι ο Γκιγκς δεν ήταν off-side.

Υ. Γ. Αν δεν ήταν ''το ασχημόπαπο'', θα είχε δεχτεί κι άλλα γκολ η Man U. Ωστόσο, έφταιγε στο δεύτερο γκολ.
Υ. Γ. 1 Καλός ο διαιτητής, αν εξαιρέσουμε 1-2 λάθη.
Υ. Γ. 2 Ο Μουρίνιο που χάθηκε οεο?

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. Για να μην παρεξηγηθώ έτυχε να παίζουν οι δύο αγαπημένες μου ομάδες και απλά επέλεξα να υποστηρίξω την Μάντσεστερ!
    Αξια πρωταθλήτρια η Μπάρτσα!
    Άξια φιναλίστ η Γιουνάιτεντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα χαρτομάντηλο κάποιος ρε παιδιά, να σκουπίσω τα δάκρυά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλα εισαι μπαρτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.poli oraio arthro,oraio ifos ki endiaferon
    2.pou einai o mourinioooo...oeo?
    3.min krazete ton solo...kapoioi eixan dio omades ston teliko kai den ixeran poion na ipostirixoun!!!!!!!!!!!!..kapoies omades allon einai eyxaristimenes pou sothikan se kati agglies i pou piran kipelakia se kati ispanies..
    pontiaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποντιάρα, γιατί μιλάς με γρίφους? Μήπως γιατί φοβάσαι ότι αν συκεκριμενοποιήσεις τις ομάδες που ειρωνεύεσαι(Liverpool και Athletic Club de Bilbao), θα φας πέσιμο από τους εκατομμύρια οπαδούς που κουβαλάνε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xaxaxaxaxax poia liverpool!
    tou xronou tha paiksei evrwpi????OXI!!!!
    xaxaxaax
    19 emeis 18 eseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. den peirazei tha epikentrothei stin sotiria..tin koula sotiria stin amina ennoo..xaxaxa
    pontiaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Last laugh, best laugh.

    Μετάφραση του "γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. a gelate kiolas ekei sto liverpool!
    gt mono grinia gia tis diaitisies!
    episis sas katalavenw limenergates...exoun faei tsouksimo ta matia sas me tetoia mpala pou vlepete ta telftea 15 xronia....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τουλάχιστον εγώ έπαψα να χρωστάω σε όποιον μιλάει αγγλικά. Κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να παίζουν μπαράζ παραμονής στην Conference North με την Forest Green. Γιατί με τα ψέμματα πολλοί κερδίζουν τίτλους (βλ. εγχώριες διοργανώσεις)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top