Menu

statharas statharas Author
Title: Διπλό με το καλημέρα
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Ένας μέτριος Παναθηναϊκός επικράτησε του αγχωμένου και κακού Ολυμπιακού 70-75 σπάζοντας από το πρώτο παιχνίδι της σειράς το πλεονέκτημα τη...

Ένας μέτριος Παναθηναϊκός επικράτησε του αγχωμένου και κακού Ολυμπιακού 70-75 σπάζοντας από το πρώτο παιχνίδι της σειράς το πλεονέκτημα της έδρας και δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά.Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι στο παρκέ,με καλύτερες επιλογές και πιο καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Τρομερό παιχνίδι από τον Δημήτρη Διαμαντίδη,ο οποίος για ακόμα ένα βράδυ ήταν ο ηγέτης του τριφυλλιού.Ο 31χρονος άσσος έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ.Οργάνωσε,μοίρασε ασσίστ και κυρίως εκτέλεσε τον Ολυμπιακό τις στιγμές που τον χρειαζόταν η ομάδα του.

Το παιχνίδι κύλησε όπως και τα προηγούμενα τρία φετινά των δύο αιωνίων.Υπήρξαν όμως κάποιες μικρές λεπτομέρειες,οι οποίες έκριναν και το νικητή της αναμέτρησης.

Τι διαφορετικό είδαμε

*για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια.Ήταν πολύ περίεργο ότι δεν κατάφερε να το κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια,ιδίως σε αυτά που έλειπε ο Ράσο Νεστέροβιτς.Μία,δύο,τρεις κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό.

*Σπουδαία εμφάνιση και από τον Μάριτς, ο οποίος έκανε πάρτυ κάτω από τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση.Στην άμυνα έκλεινε όλους τους διαδρόμους προς την ρακέτα ενώ στην επίθεση οι συμπαίκτες του τον εκμεταλεύτηκαν κατάλληλα δίνοντάς του πάσες έτοιμα καλάθια.

*Ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ από τα ποσταρίσματα μέσα στην ρακέτα.Ο Κώστας Καϊμακόγλου έκανε καλή δουλειά στο τρίτο δεκάλεπτο δίνοντας πολλά κερδισμένα φάουλ και πόντους στην ομάδα του.

*Πρώτη φορά φέτος,έστω και για ένα ημίχρονο,ο Παναθηναϊκός φαινόταν να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να έχει αυτός το πάνω χέρι.Αυτό οφείλεται στην θετική παρουσία του Τέπιτς,που πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής

* οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτσ είχαν καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.Οι πράσινοι,αυτή τη φορά,ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος από τον αντίπαλό τους.

*Από τον Ολυμπιακό έλειψε το μακρινό σουτ με αποτέλεσμα όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος η άμυνα του Παναθηναϊκού να κλείνει ακόμα περισσότερο μέσα στη ρακέτα.

*Τραγικό το ποσοστό του Ολυμπιακού στα δίποντα,όχι μόνο για εντός έδρας παιχνίδι αλλά και για εκτός.

*Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν βρήκε καθόλου σκορ από τα 6,75,αφού Χαλπερίν,Έρτσεγκ,Κέσελ και Παπανικολάου ήταν σε κακή μέρα ή δεν έπαιξαν,ήταν λογικό να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απέναντι στην πολύ καλή άμυνα του Παναθηναϊκού.Είπαμε και πριν τον αγώνα ότι αν ένας έστω από αυτούς δεν βάλει από μακρινή απόσταση δύσκολα ο Ολυμπιακός θα περάσει τους 70 πόντους.

*Η άμυνα ζώνης με προσαρμογές του Ομπράντοβιτς εγκλώβισε τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.Ο Σέρβος κόουτς ήταν σε κακή μέρα καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο ξέχασε στον πάγκο τους Τεόντοσιτς και Μπουρούση με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ανακάμψει και να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

* Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς,ο οποίος σε αντιθεση με τον Ίβκοβιτς,έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του και τους χρησιμοποίησε όλους πλην του Μπόγρη.Προκαλέι ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ ο Μάριτς έδειχνε ανίκητος κάτω από τα καλάθια,δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης,ο οποίος έχει το κορμί να κοντράρει τον Αυστραλό σέντερ του Παναθηναϊκού.Επίσης,ο «Ντούντα» ξέχασε στον πάγκο τον Χαλπερίν,ο οποίος στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να δώσει βοήθειες.

*εμφανίστηκε ένα φαινόμενο που βλέπαμε κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια αλλά φέτος λόγω της παρουσίας του Ίβκοβιτς δεν είχε εμφανιστεί.Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού περισσότερο γκρίνιαζαν προς τους διαιτητές παρά έπαιζαν,γεγονός που τους αποπροσανατόλισε από το παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει καλύτερες επιλογές στο τέλος.

*αυτή τη φορά έλλειψε από τον Ολυμπιακό ο Ράσο Νεστέροβιτς καθώς ο Μαυροκεφαλίδης για όσα λεπτά αγωνίστηκε στην θέση πέντε περισσότερο κακό έκανε παρά καλό.

*Προσπάθησε αρκετά ο Μίλος Τεόντοσιτς,ήταν όμως απελπιστικά μόνος αφού κανένας άλλος περιφερειακός του Ολυμπιακού δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.Πολύ κακός ο Βασίλης Σπανούλης,φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του με κακές επιλογές και αρκετά άστοχα σουτ.Ισοφάρισε το παιχνίδι στα τελεταία λεπτά με πέντε σερί πόντους,τίποτα περισσότερο από αυτό όμως.

* Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη βοήθεια και από το Νίκολας όταν κόλλησε η ομάδα επιθετικά.Στα προηγούμενα παιχνίδια είχε λείψει,αυτή τη φορά όμως έβαλε κάποια μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία.

ΥΓ1.κάποια στιγμή θα κέρδιζε κι ο Παναθηναϊκός,το 3-0 δεν ήταν πραγματικό για όσους έβλεπαν τα παιχνίδια.Στις λεπτομέρειες στο τέλος κρίθηκαν όλα.

ΥΓ2.Προβλέπω το ίδιο κλειστά να είναι και τα επόμενα που έρχονται,τόσο σε αυτή την σειρά όσο και στην άλλη.

ΥΓ3.Εξαιρετική η ατμόσφαιρα σε ένα ακόμη ντέρμπυ..μήπως βλέπουμε όνειρο;

ΥΓ4.όσοι πιστεύουν ότι οι τελικοί τελείωσαν κάνουν μεγάλο λάθος κι ας μην βιαστούν να κάνουν προβλέψεις από τώρα.Τα ποσοστά όμως πλέον είναι σαφώς υπέρ των πρασίνων.(75%-25% θα τους έδινα εγώ)

ΥΓ5.τελικά το συνδρομητικό έδειξε ξανά την τελευταία φάση του αγώνα Π.Α.Ο.Κ.-Άρης;

ΥΓ6.Δεν είδα το παιχνίδι Π.Α.ΟΚ –Άρης γι αυτό και δεν κάνω σχόλιο,μην γράφουμε κι ότι θέλουμε.Πάντως μαθαίνω ότι η φιλοξενία του Π.Α.Ο.Κ.,σε παιχνίδι στο «παλατάκι»,ήταν για ακόμα μία φορά…άψογη!

ΥΓ7.μεγάλη νίκη ο Π.Α.Ο.Κ.,πολύ δύσκολα θα σπάσει η έδρα σε αυτό το ζευγάρι.

ΥΓ8.αναμένεται σύντομα καυτό φωτορεπορταζ από το Σ.Ε.Φ…(ακούς Ηλία;)

ΥΓ9.η μουσική μας επιλογή

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top