Menu

statharas statharas Author
Title: Ο πάτος του βαρελιού δεν φαίνεται ακόμα...
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Αλήθεια υπάρχει κάποιος που να είδε τον τελικό του κυπέλλου και να απόρησε με τα έκτροπα που συνέβησαν «εκτός;» αγωνιστικού χώρου; Υπάρχει ...
Αλήθεια υπάρχει κάποιος που να είδε τον τελικό του κυπέλλου και να απόρησε με τα έκτροπα που συνέβησαν «εκτός;» αγωνιστικού χώρου; Υπάρχει κανείς που περίμενε να δει κόσμια ατμόσφαιρα, χειροκροτήματα και οικογένειες να πανηγυρίζουν; Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες τρομερών επεισοδίων. Αστείες εικόνες σε μία αστεία χώρα με αστείους πολιτικούς...

Είναι η βία στα ελληνικά γήπεδα ένα άλυτο πρόβλημα? Υπάρχει πραγματική θέληση για λύση του προβλήματος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις,οι οποίες πραγματικά μοιάζουν όχι απλά ανήμπορες αλλά και ανίκανες να πάρουν αποφάσεις? Αποφάσεις με πολιτικό ρίσκο και κόστος που απαιτούν γενναίους ανθρώπους με καρδιά και κότσια. Δε μπορώ να σκεφτώ ποιος από τους 300 βουλευτές της χώρας μας είναι τέτοιος άνθρωπος. Μπορώ να σκεφτώ όμως χιλιάδες φιλάθλους που θα το ήθελαν. Άλλωστε για ποιους πολιτικούς μιλάμε,για ποια κυβέρνηση και ποια χώρα όταν τα πάντα πλέον μοιάζουν διεφθαρμένα. Αυτοί οι άνθρωποι είμαστε,αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν. Άλλωστε χρόνια τώρα τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίζουμε μπας και βρει και ο τελευταίος συγγενής μας καμιά θέση να βολευτεί.

Αν κάποιος σταθεί στον αθλητισμό είναι σαν να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος. Πρεπέι να αλλάξουν πολλά πράγματα σε άλλους τομείς πρώτα.. Η αδικία,η επίδειξη δύναμης,η διαφθορά και η ατιμωρησία δεν είναι χαρακτηριστικά του αθλητισμού μας. Είναι χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που την έχει πάρει η κατηφόρα και σταματημό δεν έχει η κατρακύλα. Πλέον ο κόσμος έχει αγανακτίσει,η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη κι όσο συνεχίζει να υπάρχει ατιμωρησία τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

Εύκολη λύση..μεγάλο πολιτικό κόστος

Θα παρθούν είπε σήμερα με δηλώσεις του στα κανάλια,ο γενικός γραμματέας αθλητισμού,κ.Παναγιώτης Μπιτσαξής,σκληρές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της βίας με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό. Λόγια του αέρα που δεν τα πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδάκια πλέον. Η λύση είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ και πολύ εύκολο να την σκεφτεί οποιοσδήποτε.ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ κάποιον επιτέλους. Γιατί είναι τόσο δύσκολο το αυτονόητο; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πιαστούν οι ένοχοι; Τα πρόσωπα όλων όσων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ φαίνονται σε όλες τις εφημερίδες και σε όλα τα κανάλια. Είναι τόσο δύσκολο να πιαστούν και να τιμωρηθούν; Γιατί να μην μπω κι εγώ αύριο-μεθαύριο μέσα στο γήπεδο αφού ξέρω ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθώ;

Εύκολη η λύση,μεγάλο όμως το πολιτικό κόστος. Ποιος θα τα βάλει με ολόκληρο το σάπιο σύστημα; Τι ρόλο έχουν σήμερα στις ομάδες άνθρωποι της νύχτας,μπράβοι και λαμόγια; Ποιες είναι οι σχέσεις τους με τους πολιτικούς και ποιος μπορεί να τους τιμωρήσει; Οι πολιτικοί σήμερα μοιάζουν πιο διεφθαρμένοι από ποτέ,τα σκάνδαλα βγαίνουν συνεχώς στην δημοσιότητα αλλά η ατιμωρησία όλων είναι πραγματικά προκλητική. Αμφισβητείται πλέον ευθέως από τον λαό η δικαιοσύνη της χωρας κι οι αποφάσεις αυτής κι όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο νομίζω ότι η δημοκρατία έχει πρόβλημα..

Οι ψευτόμαγκες της κερκίδας

Και παλαιότερα γινόντουσαν επεισόδια στα γήπεδα. Οι μάχες όμως ήταν σώμα με σώμα. Υπήρχαν αρχές στους οπαδούς και πάνω από όλα σεβασμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εκείνα δεν ήταν καταδικαστέα. Πλέον η αλητεία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τα «πιστόλια» έχουν γίνει μόδα και τα πεσίματα των πολλών σε έναν καθημερινό φαινόμενο. Οπαδοί της πλάκας,ψευτόμαγκες που νομίζουν ότι γίνονται άντρες σπάζοντας οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους. Οι «μπούκες» στα γήπεδα και ο ξυλοδαρμός ποδοσφαιριστών είναι το καινούριο στοιχείο της βίας στα γήπεδα. Δεν μπορώ και δεν θέλω να φανταστώ ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ξέρουμε όμως ότι δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα ως κοινωνία,υπάρχουν και χειρότερα. Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα ακόμα. Το κακό έρχεται και δεν το βλέπει κανείς. Οι αθλητές και οι φίλαθλοι σήμερα κινδυνεύουν περισσότερο από ποτέ.

ΥΓ1.Το θέμα της βίας είναι τεράστιο και δεν έχει αρχή μέση και τέλος. Εκφράζω κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου γι αυτή την κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο.

ΥΓ2.Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με τα παιδιά του blog. Άρχισα με κάτι αρνητικό αν και θα προτιμούσα να μην το κάνω αλλά τελικά το έκρινα αναγκαίο.

ΥΓ3.Θα μιλάμε για οτιδήποτε επίκαιρο και ενδιαφέρον. Φυσικά και θα ασχολούμαστε,τουλάχιστον σε αυτή τη γωνιά,με όλα τα αθλήματα.

ΥΓ4.Στο επόμενο άρθρο θα υπάρχει πλήρη ανάλυση των ομάδων του final four του μπάσκετ,ένα γεγονός που περιμένω με ανυπομονησία κάθε χρόνο.

ΥΓ5.Σε κάθε μου άρθρο θα υπάρχει στο τέλος ένα link με κάποιο αγαπημένο μου τραγούδι..για όλους εμάς που αγαπάμε την μουσική και δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς αυτήν.

http://www.youtube.com/watch?v=scDdiHIP4ag

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. Distixws Stathara to kako erxetai kai to vlepei olos o kosmos pou exei to mualo sto kefali tou...To thema einai ti kanoume gia afto to kako!Opws les ki esu..tpt!Polu wraio arthro..

    YG :Kali idea afto me to tragoudi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βέβαια άλλωστε η μουσική πηγαίνει με τα πάντα στην ζωή μας..σε λίγο θα ανεβάζω και κλασική μουσική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oi idies oi omades euthynontai gia ta episodia pou prokaloun...(eimai sigouros pws an theloun mporoun na ta stamathsoun)
    Giauto kai poly ortha h politia apodasise na mhn dwsei frago sthn AEK gia thn katakthsh tou kypelou... elpizw mono na mhn to kanei gia kapoies omades kai oxi gia oles!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top