Menu

Solo Solo Author
Title: Pablo Garcia...ένα όνομα μια ιστορία 34 ετών
Author: Solo
Rating 5 of 5 Des:
Με αφορμή τα γεννέθλια του Ουρουγουανού ασσου ,το gipedo365.blogspot.com, σας προσφέρει ένα πλούσιο αφιέρωμα για την ζωή αλλά και τα ποδοσφα...


Με αφορμή τα γεννέθλια του Ουρουγουανού ασσου ,το gipedo365.blogspot.com, σας προσφέρει ένα πλούσιο αφιέρωμα για την ζωή αλλά και τα ποδοσφαιρικά βήματά του.

Στις 11/5/1977 σε ένα μικρό χωριό (Πάντο) της πόλης Κανελον στην Ουρουγουάη γεννήθηκε ενας ηγέτης ονόματι Pablo Gabriel García Pérez.Απο φτωχή οικογένεια ο Παμπλο έμαθε απο μικρός να δουλεύει σκληρά για να πετύχει κάθε στόχο του.

Το ξεκίνημα μιας καριέρας

Την αρχή στην επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής την έκανε στη Montevideo Wanderers όπου έκατσε για μόλις ένα χρόνο κάνωντας μία γεματη χρονιά οπου είχε 35 συμμετοχές και 1 γκόλ.Αμέσως μετά ήρθε η μεταγραφή σε μία εκ των μεγάλων ομάδων του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης την ξακουστή Penarol, αλλά εκεί κάθησε για μόνο έξι μήνες αφού έκανε το μεγάλο άλμα για την ευρώπη για λογαριασμό της Αthletico Madrid και τοποθετήθηκε στη β ομάδα.Αυτό πείσμωσε τον Pablo και με μόττο ζωης(αφού το έχει κάνει και τατουαζ) το, γνωστό σε όλους μας πλεον ,"επιτρέπεται να πέσεις επιβαλλεται να σηκωθείς" (caer esta permitido levantarse es obligatorio) συνέχισε τη σκληρή δουλειά.Αυτό το αναγνώρισε η Μilan οπου δαπάνησε αρκετά χρήματα για να πάρει τον ταλαντούχο μέσο στις τάξεις της.Στην Ιταλία κάθησε για μόλις δύο σεζόν έχοντας 23 συμμετοχές με τους ροσονέρι και 14 με τη Venezia (είχε δοθεί δανεικός για έξι μήνες).


Επιστροφή στην Ισπανία , αναγνώριση και καθιέρωση

Ο Πάμπλο μετά την περιπέτειά του στην Ιταλία επέστρεψε και πάλι στην Ισπανία, εκεί όπου ένιωθε σαν στο σπίτι του, εκεί όπου ήταν η δική του Ιθάκη.Η μεταγραφή στην "μικρή" Οσασούνα έδωσε φτερά στον σκληροτράχηλο μέσο, όπου δεν άργησε να γίνει το ηγετικό πρόσωπο της ομάδας αφού στην κυριολεξία ήταν "ένα κέντρο μόνος του".Ο Πάμπλο έδειξε τις ικανοτητές του και με το πάθος και την αποφασιστικότητα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο έγινε το αγαπημένο παιδί στην εξέδρα.Είχε συνολικά στα τρία χρόνια παρουσίας του 78 συμμετοχές και 6 γκολ.




Ρεάλ Μαδρίτης το αποκορύφωμα της καριέρας του

Μετά απο 3 επιτυχημένες χρονιές στην Οσασούνα, ήρθε η στιγμή οπου ο Πάμπλο θα κάνει άλμα στη καριέρα του και θα μετακομίσει στην τότε Ρεάλ των Ραούλ.Ζιντάν,Μπέκαμ.
Η Ρεάλ ψάχνει απεγνωσμένα τον παίκτη που θα δένει άμυνα και μεσαία γραμμή,στο πρόσωπο του Γκαρσία βρίσκει τον αντικαταστάτη του Μακελελέ (έφυγε για την Τσελσι).Εκεί θα μείνει για μια μόνο σεζον ,έχοντας 23 συμμετοχές και ένα γκολ,αφού μετά δόθηκε δανεικός σε Θέλτα και Μούρθια!



Φάκελος Εθνική Ουρουγουάης

Τον δεκέμβριο του 1997 και ενώ είναι μόλις 20 ετών, έρχεται και η πρόσκληση απο την Εθνική Ουρουγουάης κάτι που κάνει ευτυχισμένο τον Γκαρσία αφού δίνει ακόμα και το αίμα του για τη χώρα του.Το ντεμπούτο του το έκανε με αντίπαλο τα Η.Α.Ε στις 13/12/1997,ενώ αγωνίστηκε ως βασικός στο Μουντιάλ του 2002.Η καριέρα του στην εθνική σταμάτησε το 2007 μετά το Κόπα Αμέρικα αφού μάλωσε με τον προπονητή του.Είναι χαρακτηριστικο οτι τα μικρά παιδιά στην Ουρουγουάη τον έχω ως ίνδαλμα για το ήθος το χαρακτήρα αλλά και την ποδοσφαιρική του αξία.




Ελλάδα...ΠΑΟΚ

Μετά απο έξι γεμάτες σεζόν στην Ισπανία στα 31 του πλέον ο Pablo Garcia έρχεται ,σαν ένας απο τους μεγαλύτερους παίκτες που περάσαν ποτε απο ελληνική ομάδα,για χάρη του ΠΑΟΚ.
Η πρώτη του χρονιά δεν ήταν αυτό που περιμέναν οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ καθώς είχε μέτριες εμφανίσεις και αρκετές αποβολές.Παρόλα αυτά το πάθος του κέρδισε τις καρδιές των οπαδών του δικεφάλου και έγινε γρήγορα το αγαπημένο παιδί της κερκίδας ενώ έγινε ακόμα και σύνθημα στα χείλη τους.Απο την άλλη κι αυτός σε κάθε ευκαιρία δείχνει πως είναι αμοιβαία τα αισθήματα του κόσμου με τα δικά του. Χαρακτηριστικά έχει δηλώσει: «Έχω παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλα γήπεδα. Καλό το Μπερναμπέου της Ρεάλ, καλό το Νόου Καμπ της Μπαρτσελόνα, αλλά η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν υπάρχει πουθενά!» και ακόμα «Είμαι περήφανος επειδή έπαιξα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είμαι περήφανος που παίζω στην ομάδα με τον καλύτερο κόσμο, τον ΠΑΟΚ!». Την δεύτερη χρονιά έκανε τα πάντα στο κέντρο του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.Ο Πάμπλο Γκαρσία μετά απο 3 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα είναι ευτυχισμένος για την επιλογή του να συνεχίσει εδώ την καριέρα του αφού εδώ νιώθει σαν στο σπίτι του.Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο το οποίο και θα εξαντλήσει. Κάπως έτσι θα τερματίσει μία τόσο μεγάλη καριέρα ενός τόσο μεγάλου παίκτη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως μιλάει ο Γκαρσία για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ



Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. Mpravo re Solo...Polu kalo afierwma...
    Xronia polla ston Pavlara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. megale pablo eisai stn kardia mas...makari na erxosoun sta 25 sou stn paok...alla oso eisai stn omada eisai hgeths k arxigos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top