Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Τακτική επικράτηση των Thunder. Ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Ο πάγκος των Thunder αποτέλεσε το X - factor στον 2 ο αγώνα της σειράς και η Oklahoma πήρε τη νίκη με 100-106. Ο coach Brooks πήρε τη...

Ο πάγκος των Thunder αποτέλεσε το X-factor στον 2ο αγώνα της σειράς και η Oklahoma πήρε τη νίκη με 100-106. Ο coach Brooks πήρε τη γενναία απόφαση να παίξει στο μεγαλύτερο μέρος του τέταρτου 12λέπτου με τέσσερις παγκίτες και τον Durant, αφήνοντας στον πάγκο τον Westbrook. Απόφαση που τον δικαίωσε πλήρως αφού, όχι μόνο δεν έχασε στιγμή το προβάδισμα βραχείας κεφαλής που είχε στο τέλος της τρίτης περιόδου (76-77), αλλά η ομάδα του μεγάλωνε τη διαφορά η οποία έφτασε και το +10 (92-102) τρία λεπτά πριν το τέλος. Τελικό σκορ 100-106 και νίκη για τους Thunder που πήραν το πλεονέκτημα έδρας.
Ο αγώνας
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα από το παιχνίδι της Τρίτης και πήραν γρήγορα διαφορά 10 πόντων (21-11) με τους Nowitzki και Chandler να κυριαρχούν κάτω από τα καλάθια και τον Kidd να μοιράζει assist και τρίποντα.
Ο Jason Terry με lay up έδωσε στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της (28-17) για να μειώσουν αργότερα οι Thunder παίρνοντας ψυχολογία από φάσεις όπως αυτή:

Στη β περίοδο, οι παγκίτες των φιλοξενούμενων ισορρόπησαν τον αγώνα και πήραν κεφάλι στο σκορ με πρωταγωνιστές τους Harden και Maynor. Ο Chandler συνέχιζε να κυριαρχεί στους αιθέρες και ο Barea έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι των Mavericks. Σκορ ημιχρόνου 57-59. Στην τρίτη περίοδο, οι Thunder πήραν προβάδισμα 8 πόντων (57-65) με ένα γρήγορο σερί 6-0. Δύο τρίποντα από τους Kidd και Stevenson και ένα καλάθι του Marion έφεραν το παιχνίδι πάλι στα ίσια. Οι άμυνες έγιναν πιο “σφιχτές” και οι πόντοι έμπαιναν με δυσκολία. Καθοριστικό σημείο το τρίποντο και φάουλ του Harden 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου,που μετέτρεψε το 76-73 σε 76-77. Στο τέταρτο 12λεπτο, η ομάδα του Scott Brooks δεν έχασε ποτέ αυτό το προβάδισμα με τον "σεληνιασμένο" Harden να σκοράρει με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους και τον Maynor να οργανώνει τέλεια το παιχνίδι καθιστώντας την παρουσία του Westbrook στο παιχνίδι, μη απαραίτητη. Οι Mavs προσπάθησαν ανεπιτυχώς να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση με τον Nowitzki και τον Barea.
Σημεία που έκριναν τον αγώνα:
  • Ο πάγκος των Thunder. Στο πρώτο παιχνίδι ο πάγκος του Dallas σκόραρε 53 πόντους έναντι 22 του αντίστοιχου της Oklahoma. Χθες οι Thunder επικράτησαν σ’ αυτή τη μάχη με 50 έναντι 29.
  • Η ευστοχία των φιλοξενούμενων. Με 56% τελείωσε το παιχνίδι η παρέα του Durant και πλήγωσε ξανά την άμυνα των Mavs. Το Dallas δεν είχε δεχτεί πάνω από 97 πόντους στα φετινά playoff. Χθες ήταν η δεύτερη σερί φορά που δεν κατάφερε να περιορίσει τους νεαρούς και αθλητικούς παίκτες των φιλοξενούμενων κάτω από αυτό το νούμερο.
  • Η περιφερειακή άμυνα των Thunder. Οι Terryκαι Barea είχαν 45 πόντους στο 1ο παιχνίδι. Χθες βρήκαν λιγότερα ελεύθερα σουτ ενώ οι διάδρομοι προς το καλάθι ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι. Απολογισμός των δύο: μόλις 19 πόντοι.
  • Το rotation της 4ης περιόδου. Η επιλογή του Brooks να μην χρησιμοποιήσει λεπτό τον Westbrook, μπορεί να απέδωσε αλλά εμπεριείχε τεράστιο ρίσκο. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που έχει φτάσει τους 4000 πόντους, τις 1500 τελικές πάσες και τα 1000 ριμπάουντ στα 3 χρόνια που αγωνίζεται στο NBA. Κι αν νομίζετε ότι είναι μικρό το κατόρθωμά του, μόνο 4 παίκτες το έχουν καταφέρει: οι Oscar Robertson, Penny Hardaway, Lebron James και Chris Paul.
  • Η άμυνα πάνω στον Nowitzki. Όσοι κλήθηκαν να περιορίσουν τον Γερμανό superstar, είχαν μία εντολή: Να μην τον αφήσουν να σουτάρει από πάνω τους. Κολλούσαν το κορμί τους πάνω του ενώ οι υπόλοιποι της άμυνας φρόντιζαν να εμποδίζουν την τροφοδοσία του ξανθομάλλη power forward. Ο Nowitzki έμεινε άποντος στο τρίτο 12λεπτο και παρά τους 29 πόντους του, έδειχνε εγκλωβισμένος.
Δήλωσαν μετά τον αγώνα:
«Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που χάσαμε τη μάχη του πάγκου. Θα γινόταν κάποια στιγμή και συνέβη σήμερα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν καλύτεροι από εμάς.» J.J. Barea
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά στην 4η περίοδο και ο coach δεν ήθελε να χαλάσει τη χημεία που είχαμε. Νομίζω ότι πήρε τη σωστή απόφαση.» Kevin Durant
«Έχουμε 10 παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν. Δεν χάνουμε την εμπιστοσύνη μας όποιος κι αν βρίσκεται στο παρκέ.» Nick Collison
«Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Οι 100 πόντοι που σκοράραμε πρέπει από εδώ και πέρα να είναι αρκετοί για να μας δώσουν τη νίκη.» Rick Carlisle coach των Mavs
«Νομίζω ότι τα κάναμε καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του (Nowitzki). Παίξαμε όσο καλύτερη άμυνα μπορούσαμε αλλά και πάλι κατάφερε να βάλει 29 πόντους. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος.» Scott Brooks coach των Thunder

Ακολουθεί το video με τα highlights του αγώνα:

Επόμενο ραντεβού στην Oklahoma στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top