Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Χαρακίρι (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Ιδανικός αυτόχειρας οι Thunder , κατάφεραν και έχασαν ένα παιχνίδι στο οποίο: είχαν διαφορά 15 πόντων (99-84) με μόλις 5 λεπτά να απομένουν ...
Ιδανικός αυτόχειρας οι Thunder, κατάφεραν και έχασαν ένα παιχνίδι στο οποίο: είχαν διαφορά 15 πόντων (99-84) με μόλις 5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη, κατέβασαν 22 ριμπάουντ περισσότερα (55 έναντι 33), και είχαν το προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Αυτή είναι η μία οπτική γωνία. Από την άλλη , αρκεί μόνο ένα όνομα για να περιγράψει κανείς τη νίκη των Mavericks: DIRK NOWITZKI. Ο Γερμανός superstar, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με 12 (από τους συνολικούς 40) πόντους στο τελευταίο 5λεπτο της κανονική διάρκειας, οδήγησε τους Mavs σε ένα σερί 17-2 και το παιχνίδι στην παράταση.

Ο αγώνας

Φουριόζοι μπήκαν οι Thunder στο παιχνίδι. Ευστόχησαν και στις 9 πρώτες προσπάθειές τους και πήραν προβάδισμα 10 πόντων (18-8) με έναν εκπληκτικό Durant:


Το παιχνίδι έδειχνε ότι θα κατέληγε σε εύκολη επικράτηση των γηπεδούχων, αφού η διαφορά μεγάλωνε (+12 29-17) και το Dallas έμοιαζε ανήμπορο να αντιδράσει. Σκορ περιόδου 31-22.
Στο δεύτερο 12λεπτο, ο Nowitzki πέτυχε 17 πόντους και κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ. Αποτέλεσμα ημιχρόνου 59-54.
Η διαφορά αυξομειωνόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Πότε στο +11, πότε στο +2. Το δεδομένο ήταν πως οι Thunder δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο του αγώνα, εκτός από το τελευταίο 5λεπτο. O Durant ευστοχεί σε τρίποντο και διαμορφώνει το 99-84. Στην επόμενη φάση ο James Harden αποβάλλεται με 6 φάουλ. Και τότε ο Nowitzki πήρε το όπλο του:

Ούτε τα voodoo του Sefolosha δεν φάνηκε να τον επηρεάζουν:


Με 2 βολές ισοφαρίζει σε 101-101. Στην τελευταία επίθεση των Thunder, o Durant κόβεται από τον ShawnMatrixMarion και το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση.

Το momentum του αγώνα ήταν φανερά υπέρ του Dallas και η παρέα του Nowitzki δέχτηκε μόλις 4 και σκόραρε 11 πόντους. Καθοριστική η συμβολή του Jason Kidd με άμυνα για σεμινάριο και ένα μεγάλο τρίποντο 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Thunder έχασαν δύο σερί παιχνίδια στα play off και οι πρώτες back-to-back ήττες στην έδρα τους τελευταίους 6 μήνες.

Σημεία που έκριναν τον αγώνα:

  • Η εμπειρία των Mavs. Η ομάδα αποτελείται από παίκτες που έχουν ζήσει καταστάσεις στα play off (άσχετα αν συνήθως ήταν αυτοί που έφευγαν με σκυμμένο κεφάλι). Αυτό φάνηκε στο τελευταίο 5λεπτο.Η δυνατή άμυνα και ο Dirk να ευστοχεί ακόμα και…πεσμένος στο παρκέ, ήταν η συνταγή της επιτυχίας κόντρα στους άπειρους Thunder.
  • H αποβολή του James Harden. Ο γενειοφόρος guard της Oklahoma δεν έκανε καμιά σπουδαία εμφάνιση, αλλά έπαιζε καλά το pick and roll και ήταν η ικανότητά του να σουτάρει από τα 7.25 που άνοιγε χώρους στους Durant και Westbrook αφού η άμυνα των Mavs δεν ρίσκαρε να τον αφήσει ελεύθερο. Όταν αποβλήθηκε, το Dallas “έπνιξε”  τους Thunder που για να βάλουν καλάθι έπρεπε να φτύσουν αίμα.
  • Ο Kevin Durant. Ο σταρ της Oklahoma είχε 28 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ως εδώ καλά. Αλλά τα 9 λάθη στα οποία υπέπεσε είναι υπερβολικά μεγάλο νούμερο όταν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα χέρια του.
  • Οι πόντοι από τον πάγκο. Χιλιοειπωμένο αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει μόνο με τους βασικούς. 40 πόντοι ήταν η προσφορά των Mavericks έναντι 21 των Thunder
  • O Dirk Nowitzki. Τα λόγια είναι περιττά…

Δήλωσαν μετά τον αγώνα:

«Είχαμε πίστη στην ομάδα μας. Στο τέλος βελτιώσαμε την επίδοσή μας στα ριμπαόυντ και ειδικά κάποια επιθετικά μας έδωσαν σημαντικούς πόντους. Στην άμυνα,  ελέγξαμε το παιχνίδι και όταν φεύγαμε στον αιφνιδιασμό δεν μπορούσαν να μας σταματήσουνDirk Nowitzki για την ανατροπή στα τελευταία λεπτά

«Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ήταν μια ήττα που δύσκολα αποδέχεσαι. Αλλά είναι μία ήττα από την οποία μπορούμε να μάθουμε. Οι παίκτες μου έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Έδωσαν μάχες, πίεσαν τα σουτ των αντιπάλων αλλά είχαμε κακή εκτέλεση και κάναμε πολλά λάθη στο τέλοςScott Brooks, coach των Thunder

«Δεν σχεδίασα τίποτα στο τέλος. Έχουμε δουλέψει πολύ για να γίνουμε μια δεμένη ομάδα που ξέρει τι να κάνει στο γήπεδο. Στα play off είναι δύσκολο να σχεδιάσεις ένα σύστημα και να εφαρμοστεί 100% και στο παρκέ. Αλλά έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και έκαναν τις σωστές επιλογέςRick Carlisle, coach των Mavs



«Δεν είχα άλλη επιλογή. Πήρα την μπάλα κοντά στη γραμμή του κέντρου και 3 αντίπαλοι ήταν μπροστά μου. Έμεναν λίγα δευτερόλεπτα και σούταρα…» Kevin Durant ερωτώμενος για το τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, άσκησε έμμεσα κριτική για το πλάνο επίθεσης του προπονητή του.


Δείτε video με τα highlights του αγώνα:

Επόμενο ραντεβού στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Dallas.



Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top