Menu

wonapartis wonapartis Author
Title: Που χαθηκες ρε.. Φελίπε Ντα Κόστα?
Author: wonapartis
Rating 5 of 5 Des:
Τον Ιανουάριο του 2005, ο Ιωνικός φέρνει στην Έλλαδα έναν άγνωστο αριστεροπόδαρο μέσο, τον Φιλίπε ντε Κόστα. Λίγους μήνες μέτα, ο Πορτογά...

Τον Ιανουάριο του 2005, ο Ιωνικός φέρνει στην Έλλαδα έναν άγνωστο αριστεροπόδαρο μέσο, τον Φιλίπε ντε Κόστα.

Λίγους μήνες μέτα, ο Πορτογάλος βρισκόταν στην… ατζέντα πολλών συλλόγων της χώρας μας, χάρη στις εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Ιωνικού στα γήπεδα της Ά εθνικής! Τελικά άφησε τους «κυανόλευκους» και εντάχθηκε στη Λάρισα, όμως η εκεί παρουσία του ήταν αρνητική. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Όταν πέρασε η περίοδος… προσαρμογής του ντα Κόστα στον Ιωνικό (κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραψε 10 συμμετοχές), ο Πορτογάλος πήρε… τα πάνω του! Και ξεχώρισε για την άριστη τεχνική του, την αντίληψη που διέθετε, τα ηγετικά του προσόντα, αλλά και για το φοβερό σε δύναμη σουτ του. Το οποίο, μάλιστα, του επέτρεψε να σημειώσει τέσσερα όμορφα γκολ (σε 24 παρουσίες) τη δεύτερη χρονιά του στον Ιωνικό, που ήταν αναμφίβολα η καλύτερή του με τα κυανόλευκα!

Την επόμενη περίοδο, ξεκίνησε το ίδιο δυναμικά. Έπαιξε 17 αγώνες (2 γκολ) στο πρωτάθλημα, ώσπου τον Ιανουάριο του 2007 υπέγραψε στη Λάρισα. Με τα βυσσινί αγωνίστηκε μόλις σε 4 παιχνίδια, με την απόδοσή του να είναι πολύ κακή. Δε βοήθησε τους Θεσσαλούς (που άλλωστε τότε μάχονταν για τη σωτηρία τους), αλλά τουλάχιστον πρόλαβε να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας με τα χρώματά τους (αφού οι «βυσσινί» νίκησαν 2-1 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου) προτού αποχωρήσει από την ομάδα…

Συνολικά, εν Ελλάδι, ο Φιλίπε ντα Κόστα έλαβε μέρος σε 60 αγώνες σημειώνοντας και 7 τέρματα (σε όλες τις διοργανώσεις). Και σήμερα, μόλις στα 26 του χρόνια, τον βρίσκουμε ν’ αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία της πατρίδας του και την Εστορίλ. Στην οποία κατέληξε μετά από μια μεγάλη… περιπλάνηση!!!

Η επαγγελματική καριέρα του Πορτογάλου μέσου ξεκίνησε από την Μπράγκα (σ.σ. προηγουμένως ανήκε στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα). Μόλις στα 19 του, το 2003, αποφασίζει να ξενιτευτεί: εντάσσεται στην ιταλική Ρετζιάνα, η οποία τον έδωσε δανεικό για λίγο στην Τολεντίνο. Δεν εντυπωσίασε σε κανέναν απ’ τους δύο συλλόγους... Κατόπιν, όμως, πήρε πολλούς… πόντους στο… «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο», αφού ξεκίνησε ο… ελληνικός κύκλος του! Κι όταν ο τελευταίος ολοκληρώθηκε, ο ντα Κόστα υπέγραψε στη Λιντς Γιουνάιτεντ!!!

Η παρουσία του όμως στα «παγώνια» ήταν επίσης αποκαρδιωτική (4 συμμ.). Μάλιστα, σ’ ένα ματς για το Λιγκ Τρόφυ κόντρα στη Μπέρι, όπου είχε ξεκινήσει βασικός, ο Πορτογάλος αποβάλλεται! Ο τότε τεχνικός της ομάδας, Ντένις Γουάιζ, δεν τον εμπιστεύτηκε ξανά… Ο Ντα Κόστα επέστρεψε λοιπόν στα Βαλκάνια, και έγινε παίκτης της ρουμανικής Τιμισοάρα. Ούτε εκεί στέριωσε. Μετακόμισε κατόπιν στη γειτονική Βουλγαρία και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου έπαιξε ελάχιστα. Δίνεται τότε στη συμπολίτισσα Λέφσκι.

Με την οποία κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2009, παίζοντας σε 8 συνολικά αγώνες. Οι κακές του εμφανίσεις όμως κατά τη διάρκεια του β’ γύρου εκείνης της σεζόν ήταν η αιτία για να δει την πόρτα της εξόδου. Αποφάσισε λοιπόν να γυρίσει στην πατρίδα του – υπέγραψε στη Νασιονάλ Μαδέιρα. Ούτε εκεί όμως η καριέρα του αναγεννήθηκε! Τον Ιανουάριο του 2010, δίχως να ‘χει παίξει ούτε σ’ ένα επίσημο παιχνίδι με την ομάδα, λύθηκε το συμβόλαιό του… Βρήκε πάντως τάχιστα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού τον απέκτησε η Εστορίλ…

Και, ίσως, ο άλλοτε σταρ του Ιωνικού Φιλίπε ντα Κόστα με τις τόσες δυνατότητες και ικανότητες (που είναι εξάλλου ακόμα σε εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία), θα κοιτά την πορεία της καριέρας του και θα… αναπολεί τις σπουδαίες στιγμές που έζησε στη Νίκαια!!!

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. mpravo re wonaparti pou mas ton thimises!!!kalos paixths htan alla mallon exei kapoio provlhma...einai xazos.den arpakse oute mia eukairia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ston ioniko tin ekane!!
    o ionikos ton anedeikse kai autos ton poulise exodas simvolaio!!
    fusika tha eftege kai i dioikisi
    alla o theos vlepei.....
    kalos paiktis omos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεγαλος παιχτης ο ντα κοστα!!!οταν το εφερε ο ιωνικος ολοι ελεγαν τι ειναι αυτο το πραγμα που εφεραν παλι.....μας εδειξε ομως οτι δεν ηταν ενα απλο πραγμα..σε ευχαριστουμ για ολα οσο εκανες για τον ιωνικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top