Menu

wonapartis wonapartis Author
Title: ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ
Author: wonapartis
Rating 5 of 5 Des:
Ήταν 12/6/2004 όταν με πήρε τηλέφωνο το φιλαράκι μου ο Τάσος να παώ στο σπίτι του να δούμε το Πορτογαλία - Ελλάδα. Όταν έφτασα σπίτι του με ...
Ήταν 12/6/2004 όταν με πήρε τηλέφωνο το φιλαράκι μου ο Τάσος να παώ στο σπίτι του να δούμε το Πορτογαλία - Ελλάδα. Όταν έφτασα σπίτι του με είπε να παίξουμε κανά στοίχημα για να έχει και ενδιαφέρον να δούμε το ματς λόγο της ενδεχόμενης ήττας της Εθνικής. Πρότεινα να ποντάρουμε 1ο σκόρερ τον Καραγκούνη που τον έδινε και καλή απόδοση, 40 αν δεν κάνω λάθος. Με τα πολλά μην σας κουράζω κιόλας δεν είχαμε παίξει τίποτα τελικά γιατί κανείς δεν πήγαινε στο προποτζίδικο να ρίξει το (χαμένο για εμάς) δελτίο, γιατί είχε και κουφόβραση. Καθίσαμε λοιπόν να δούμε τον αγώνα μετά την βαρετή όπως σε όλες τις διοργανώσεις έναρξη.

Ξεκινάει το ματς και περιμένουμε να φάμε το πρώτο γκολ, το χρονόμετρο του Ντραγκάο σημάδευε το 7 λεπτό. Ο Πάολο Φερέιρα κάνει λάθος πάσα η μπάλα φτάνει στον Καραγκούνη και αυτός με δυνατό ξαφνικό σουτ πιάνει στον ύπνο τον Ρικάρντο και κάνει το 0-1 ένα όνειρο που κάποιοι είχαν δει, αλλά κανείς δεν τολμούσε να ομολογήσει. . Ο Δέλλας με τον Καψή ήταν απροσπέλαστοι στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Μπασινάς, Καραγκούνης, Ζαγοράκης δημιουργούσαν ένα "εφιαλτικό τείχος" για τον Ρούι Κόστα, τον Μανίσε και τον Φίγκο, τους παίκτες δηλαδή που προσπαθούσαν να "φτιάξουν παιχνίδι" για την Πορτογαλία.

Έντεκα παίκτες αλάνθαστοι επί 45 λεπτά, 3.500 Έλληνες φίλαθλοι εκστασιασμένοι στις κερκίδες του "Ντραγκάο", μια χώρα υπερήφανη για την εθνική της ομάδα, που τόσα και τόσα έχει (όχι άδικα) ακούσει στο παρελθόν. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιώργος Καραγκούνης άφησε τη θέση του στον Κώστα Κατσουράνη. Ο άσος της Ιντερ προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν σε θέση να "βγάλει" ακόμη ένα 45λεπτο σε τόσο εξοντωτικούς ρυθμούς. Άλλωστε, είχε κάνει τα πάντα πετυχαίνοντας το γκολ που ήταν το 3ο του σε 31 διεθνείς συμμετοχές.

Θα περίμενε κανείς ότι οι Πορτογάλοι θα τα δώσουν όλα για την ισοφάριση. Όμως, στην πρώτη αντεπίθεση της εθνικής, στο 51΄, ο Χαριστέας πάσαρε στον Γιούρκα Σεϊταρίδη μέσα στην περιοχή και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ερχόταν με φόρα, τον ανέτρεψε από πίσω. Ο Πιερλουϊτζι Κολίνα δεν χαρίστηκε στους γηπεδούχους. Έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Άγγελος Μπασινάς με άψογη εκτέλεση πέτυχε το 2-0. Η νίκη της Ελλάδας στην πρεμιέρα του EURO 2004 δεν έμοιαζε πλέον με θαύμα, αλλά με απόλυτα εφικτό στόχο που θα αποκτούσε "σάρκα και οστά" μετά από 40 λεπτά.

Η Πορτογαλία δικαίωσε τη φήμη της μόνο στο τελευταίο 15λεπτο, όταν έκλεισε την εθνική στην περιοχή της και απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά και με δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 82΄ και το 84΄. Τελικά στο 93΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο μείωσε σε 2-1, όμως η ομάδα του δεν μπόρεσε να κάνει το... δικό της θαύμα και να ισοφαρίσει στην τελευταία επίθεση. Αμέσως μετά ο Κολίνα σφύριξε τρεις φορές και οι παίκτες Οτο Ρεχάγκελ πανηγύρισαν έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Οι 3.500 Έλληνες φίλαθλοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν "είναι τρελός ο Γερμανός". Πράγματι, τι να πει κανείς για τον Οτο Ρεχάγκελ, τον προπονητή που ήλθε στην Ελλάδα για να αλλάξει άρδην την εικόνα της εθνικής. Μιας ομάδας που μέχρι τις αρχές του 2003 είχε γεμίσει με απογοητεύσεις τους φίλους της, που ακόμη και στις μεγάλες στιγμές της φρόντιζε να χύσει την καρδάρα με το γάλα (μουντιάλ 1994).

Για την ιστορία οι συνθέσεις των 2 ομάδων:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 1-Ρικάρντο, 2-Πάουλο Φερέιρα, 4-Ζόρζε Αντράντε, 5-Φερνάντο Κόουτο, 3-Ρούι Ζόρζε, 6-Κοστίνια (66΄ 21-Νούνο Γκόμεζ), 18-Μανίς, 7-Φίγκο, 10-Ρούι Κόστα (46΄ 20-Ντέκο), 9-Παουλέτα, 11-Σιμάο Σαμπρόσα (46΄ 17-Κριστιάνο Ρονάλντο).

ΕΛΛΑΔΑ: 1-Νικοπολίδης, 14-Φύσσας, 5-Δέλλας, 19-Καψής, 2-Σεϊταρίδης, 20-Καραγκούνης (46΄ 21-Κατσουράνης), 6-Μπασινάς, 7-Ζαγοράκης, 8-Γιαννακόπουλος (68΄ 11-Νικολαϊδης), 9-Χαριστέας (75΄ 23-Λάκης), 15-Βρύζας.

Διαιτητής: Πιερλουιτζί Κολίνα

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό το ανέβασα επειδή σαν σήμερα η Εθνική Ελλάδος έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Εuro 2004.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top