Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Επική ανατροπή για το Dallas (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Μία από τις πιο κλισέ εκφράσεις για το μπάσκετ είναι ότι ο αγώνας τελειώνει όταν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας. Κάτι που φρόντισαν ο No...


Μία από τις πιο κλισέ εκφράσεις για το μπάσκετ είναι ότι ο αγώνας τελειώνει όταν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας. Κάτι που φρόντισαν ο Nowitzki και η παρέα του να θυμίσουν στους υπερόπτες παίκτες των Heat. Με τρίποντο του Wade 7:15 πριν το τέλος, το Miami παίρνει προβάδισμα +15 (88-73). Ο “Flash” πανηγυρίζει προκλητικά μαζί με τον Lebron ακριβώς μπροστά στον πάγκο των Mavs. Ο εγωισμός του Dirk δεν άντεξε και έπρεπε να απαντήσει. Αυτός φρόντισε να το κάνει εντός γηπέδου. Υψώνοντας “τείχος” στην άμυνα, το Dallas έτρεξε ένα σερί 22-5 και με lay up του Γερμανού γίγαντα (με το τραυματισμένο αριστερό χέρι του!!!) 4¨ πριν το τέλος, κατάφερε να σφραγίσει μία επική ανατροπή. Τελικό σκορ 93-95



Ο αγώνας

Σε διαγωνισμό τριπόντων μετέτρεψαν το πρώτο 12λεπτο οι δύο ομάδες. Οι Heat είχαν 4/7 και οι Mavs 3/4. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 6 (6-12) για να ακολουθήσει ένα σερί 10-1 για τους γηπεδούχους που πήραν κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες έπαιζαν άμυνα …με τα μάτια και η περίοδος έκλεισε στο 28-28.

Η ταχύτητα του Barea έδωσε περισσότερη ώθηση στην επίθεση των Mavericks. Ο Πορτορικάνος άνοιξε το ρυθμό και έκανε το παιχνίδι άνω κάτω, ενώ επέδειξε και υπερβάλλοντα ζήλο:
Η διαφορά έφτασε και τους 9 (42-51) με καλάθι του εξαιρετικού Shawn Marion. Με έξι βολές κι ένα τρίποντο του James όμως, οι Heat έστειλαν τις ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες (51-51).
Εφιαλτικά ξεκίνησε η τρίτη περίοδος για τους “Τεξανούς”. Δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και έκαναν πολλά λάθη (6 στον αριθμό). Άλλο που δεν ήθελαν οι Wade και James, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα “δώρα” των αντιπάλων τους:
Οι Mavs συνήλθαν μόνο όταν έμειναν πίσω με 10 (71-61). Τελικά κατάφεραν και μείωσαν σε 75-71 πριν λήξει η τρίτη περίοδος με καλάθι του Terry. Είχε προηγηθεί το εντυπωσιακό κάρφωμα του Lebron.
Στο τέταρτο 12λεπτο, ο Marion μείωσε για την ομάδα του στο -2 (75-73). Και τότε το Dallas έπεσε σε black out. Με 0/7 προσπάθειες και 5 λάθη έδωσε την ευκαιρία στο Miami να πάρει προβάδισμα 15 πόντων (88-73). Η συνέχεια; Με “σκυλίσια” άμυνα, το συγκρότημα του coach Carlisle, έκρυψε το καλάθι και με μπροστάρηδες τους Terry και Dirk ισοφάρισε σε 90-90. Ο λαβωμένος Γερμανός, με τρίποντο 34 δεύτερα πριν το τέλος, έδωσε προβάδισμα 3 πόντων (90-93). Το momentum του αγώνα έδειχνε ξεκάθαρα Mavericks, όμως ο Terry σε ένα αδικαιολόγητο για την εμπειρία του λάθος, άφησε τον Chalmers ολομόναχο στη γωνία και ο τελευταίος ισοφάρισε. Time out και τελευταία επίθεση για το Dallas. Εκεί ο Nowitzki εξέθεσε τον Bosh και ευστόχησε στο νικητήριο lay up. Δείτε το απίστευτο comeback:

Σημεία που έκριναν τον αγώνα:

  • Τα ριμπάουντ. Στο πρώτο παιχνίδι οι Heat είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και πήραν 16 επιθετικά. Στο δεύτερο παιχνίδι, ο coach Carlisle, αντικατέστησε την αγαπημένη του άμυνα ζώνης με man to man για να μην επιτρέψει επιθέσεις δεύτερης ευκαιρίας στους γηπεδούχους. Όχι μόνο τα κατάφερε (30-41 τα ριμπάουντ υπέρ του Dallas), αλλά η απόδοση της ομάδας του αμυντικά, δεν επηρεάστηκε από αυτή την αλλαγή.
  • Ο Nowitzki. Πόνος στο τραυματισμένο του δάχτυλο, double team, κούραση…Τίποτα δεν τον επηρέασε. Σκόραρε τους 9 τελευταίους πόντους της ομάδας του στον αγώνα (24 συνολικά) και προσέφερε εξιλέωση στον έτερο συμπαίκτη του που ήταν παρών στους τελικούς του 2006, Jason Terry για το παιδαριώδες λάθος του.
  • Ο Bosh. Η άμυνα των Mavericks είχε ως επίκεντρο της προσοχής της τους Wade και James. Κι όμως ο τρίτος της παρέας των Big Three, δεν εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που του δόθηκαν μένοντας στους 12 πόντους με το απογοητευτικό 4/16.
  • Οι βολές. Οι Heat επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη γραμμή μετά από 18μισι λεπτά αγώνα. Κέρδισαν συνολικά 24 βολές και ευστόχησαν στις 16. Το Dallas που στατιστικά κερδίζει λιγότερες βολές, πήρε 1 πόντο παραπάνω από βολές (17/21).
  • Η άμυνα των Mavs. Εκπληκτική προσωπική άμυνα στο τελευταίο 7λεπτο. Έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι και ανάγκασε τους γηπεδούχους σε “σκοτωμένα” σουτ από την περιφέρεια στο τέλος των επιθέσεων.
  • Το λάθος στην τελευταία άμυνα. Ο coach Spoelstra επέλεξε τον Bosh για φύλακα του Nowitzki παρόλο που σε όλο τον αγώνα το μαρκάρισμά του είχε χρεωθεί ο Haslem που είναι και καλύτερος αμυντικός. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Miami μπορούσε να κάνει ένα φάουλ χωρίς να δώσει βολές. Αυτό δεν συνέβη ποτέ και το αποτέλεσμα το κατέγραψε η ιστορία.

Δήλωσαν μετά τον αγώνα:

«Στο time out που ακολούθησε δεν μπορώ να σας μεταφέρω τι ακριβώς μου είπε ο Dirk. Μου είπε διάφορα “γαλλικά” αλλά μετά μου είπε ότι θα το πάρει πάνω του. Ήταν ένα λάθος που δεν πρόκειται να ξανακάνω ποτέ αν ξαναφτάσουμε σε τέτοιο σημείο.» Jason Terry για τη λάθος άμυνά του πάνω στον Chalmers

«Τους είπα απλά να δώσουν μία ευκαιρία στον εαυτό τους. Ας βγάλουμε μερικές άμυνες, ας βάλουμε κάποιους πόντους στην επίθεση κι ας τους πιέσουμε λίγο. Δεν τους είχαμε βάλει σε συνθήκες πίεσης ως τώρα. Τα καταφέραμε, κερδίσαμε το momentum και στο τέλος ήρθε και η νίκη.» Rick Carlisle, coach των Mavs



«Δεν υπάρχει σοκ. Υπάρχει απογοήτευση. Αλλά η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα. Θα πρέπει να το συνηθίσουμε και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι.» Chris Bosh

«Η απόδοσή μας στην τέταρτη περίοδο, ήταν η χειρότερη που μπορούμε να πιάσουμε. Όταν άρχισαν να μειώνουν, δεν κάναμε τίποτα να το αποτρέψουμε. Ο αγώνας συνέχισε να “γλιστράει” από τα χέρια μας.» Eric Spoelstra, coach των Heat


Μικρά-μικρά με ενδιαφέρον:

  • Το Miami απέτυχε να πάρει τη 10η εντός έδρας νίκη στα play off. Έτσι δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Bulls με 10 εντός έδρας νίκες που κατέχουν από τη περίοδο 1995-1996.
  • Οι Mavericks έγιναν η πρώτη ομάδα που επιστρέφει από το -15 σε παιχνίδι τελικών του NBA από το 1992. Τότε, στο 6ο παιχνίδι των τελικών, οι Bulls ανέτρεψαν το -15 και επικράτησαν με 97-93 των Portland Trail Blazers.
  • Στις κερκίδες βρέθηκε και ο Steve Nash, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Nowitzki στο Dallas από την περίοδο 1998-1999 ως 2003-2004.
  • Στο 4ο παιχνίδι των τελικών της Δύσης, μεταξύ των Thunder και των Mavericks, ο Durant και η παρέα του σπατάλησαν διαφορά 15 πόντων σε 5 λεπτά και τελικά έχασαν. Μετά από τον αγώνα αυτό, ο Lebron είχε δηλώσει: «Δεν θα ήθελα να είμαι ο coach των Thunder, αλλά είδα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα.» Σαφείς οι αιχμές προς τον Scott Brooks. Τώρα που η ομάδα του έπαθε τα ίδια αλλά σε 7 λεπτά, ίσως και να έχει μετανιώσει για αυτά που είπε τότε.

Δείτε τον πανηγυρισμό Wade-James μπροστά στον πάγκο του Dallas:

Ακολουθεί video με τα highlights του αγώνα:

Επόμενο ραντεβού στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο American Airlines Center του Dallas.

Υ.Γ.1 Τι ματσάρα θεέ μου!!!
Υ.Γ.2 Τέλεια μπασκετική μέρα η χθεσινή. Νίκη Dallas (δεν μπορώ να κρύψω την προτίμησή μου) και πρόκριση Bilbao στους τελικούς της ACB (μεγάλη αγάπη οι Βάσκοι).
Υ.Γ.3 Οι φωτογραφίες είναι από τη μηχανή αναζήτησης της Google.
Υ.Γ.4 Επειδή πολύς λόγος γίνεται για διαιτησία στα μέρη μας, αν είχε δικιά μας ομάδα διαιτησία όπως αυτή που είχε να αντιμετωπίσει το Dallas, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν.
Υ.Γ.5 Η σημερινή μουσική επιλογή:

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top