Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Mavs on fire (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Με εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα (13/19, 68.4%), πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Jason Terry να ευστοχεί στο τέλος ...






Με εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα (13/19, 68.4%), πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Jason Terry να ευστοχεί στο τέλος σε καθοριστικά σημεία, οι Mavericks επικράτησαν με 112-103 και βρίσκονται μία νίκη μακριά από τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους. Μία νίκη όμως που πρέπει να πραγματοποιηθεί στην έδρα των Heat. Τα κακά νέα για την παρέα του Nowitzki είναι ότι το Miami έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στα play off εντός έδρας. Τα καλά νέα, ότι αυτή η ήττα προέρχεται από το Dallas.


Ο αγώνας

Για δεύτερο σερί αγώνα, ο Barea πήρε θέση στο βασικό σχήμα αντί του Stevenson. Αυτή η πεντάδα δίνει περισσότερες επιλογές επιθετικά για τους Mavs και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-6. Οι Heat προσπαθούσαν να συνέλθουν από το κακό τους ξεκίνημα κυρίως αμυντικά. Και τότε συνέβη η φάση που έκρινε τον αγώνα σε μεγάλο ποσοστό. Ο Wade διεισδύει προς το καλάθι και συγκρούεται με τον Cardinal. Σύγκρουση που του αποφέρει ένα κερδισμένο φάουλ και έναν τραυματισμό:
Οι δύο ομάδες παίρνουν σιγά σιγά φωτιά από την περιφέρεια. Εκατέρωθεν τρίποντα και μεγάλο σκορ, δυσανάλογο με την κρισιμότητα του αγώνα. Κυριαρχεί ο Chandler κάτω από τα καλάθια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το τελικό 30-31 διαμορφώνει με ακόμα ένα buzzer beater από το κέντρο o Mario Chalmers.


Κλειστό το σκορ στο δεύτερο 12λεπτο. Οι ομάδες συνέχισαν να σουτάρουν με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας αφού οι άμυνες δεν διακρίνονταν για την πίεσή τους. Φανερά επηρεασμένος ο Wade από τον τραυματισμό του, τη θέση του στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Chalmers που πλαισίωσε τους Bosh και Lebron. Ο Nowitzki με 10 πόντους σ’ αυτή την περίοδο, έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με 3 (60-57).


Για την τρίτη περίοδο επέστρεψαν στο παρκέ όλοι, εκτός του Wade που παρέμεινε στα αποδυτήρια της ομάδας του. Το κενό του αυτή τη φορά κλήθηκε να καλύψει ο Miller, ο οποίος με 2 τρίποντα κράτησε τους Heat σε απόσταση βολής. Ο Barea έδωσε πόντους με απίστευτα καλάθια (8 πόντοι με 2 τρίποντα) και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με 9 (80-71). Ο “Flash” στο μεσοδιάστημα,  μόλις επέστρεψε στον πάγκο, μπήκε και στον αγώνα καθώς ο coach Spoelstra έβλεπε την ομάδα του να δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του Dallas. Στο -5 (84-79) έκλεισε η περίοδος για το Miami.


Οι Mavericks έφταναν με ευκολία στο αντίπαλο καλάθι και προηγήθηκαν δύο φορές με 7 (88-81, 90-83). Τότε όμως, η άμυνα των φιλοξενούμενων άρχισε να σφίγγει τον κλοιό και να εγκλωβίζει το Dallas που δεν μπορούσε να εφαρμόσει κάποιο επιθετικό σύστημα αφού οι Heat είχαν μπλοκάρει τα pick and roll με αποτέλεσμα να ματώνει για να σκοράρει. Αντιθέτως, το Miami έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι κυρίως από ενέργειες των Wade και James, οι οποίοι τροφοδοτούσαν τους Haslem και Bosh. Με τρίποντο του “Flash”, οι Heat προηγήθηκαν με 4 (95-99) ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους σκορ 5-16. Στην επόμενη κατοχή ο Dirk κέρδισε και ευστόχησε σε 2 πολύ σημαντικές βολές και ξεκόλλησε την ομάδα του επιθετικά. Και μετά ήταν η ώρα του Jason Terry. Ο Jet αφού έβαλε το τρίποντο της ισοφάρισης,
σέρβιρε στον Nowitzki έτοιμο καλάθι για το προσπέρασμα:
Τράβηξε 4 παίκτες πάνω του και έκανε το split out στον ολομόναχο Kidd:
Και ευστόχησε στο τρίποντο που αποτέλεσε και τη μαχαιριά στην καρδιά των αντιπάλων του:
Με 4 εύστοχες βολές, οι Mavericks κλείδωσαν τη νίκη με 112-103 κάνοντας το 3-2 στις νίκες.


Σημεία που έκριναν τον αγώνα:

  • Τα τρίποντα. Όταν ευστοχείς στο 68,4% των προσπαθειών σου πίσω από τα 7,25 και σκοράρεις 112 πόντους, δεν μπορείς παρά να φύγεις με τη νίκη. Όπως είχα γράψει και στην ανάλυση των ομάδων πριν τους τελικούς, η καλή επίθεση των Mavs μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άμυνα. Ακόμα και αυτή του Miami που ώρες ώρες δείχνει ανυπέρβλητη.
  • Ο Wade. Σε έναν αγώνα που κρίθηκε από την επίθεση, το να χάνεις τον πιο φορμαρισμένο σου παίκτη είναι πολύ σοβαρό πλήγμα. Μπορεί να επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και να έφτασε τους 23 πόντους, αλλά ήταν φανερά επηρεασμένος από τη σύγκρουση της πρώτης περιόδου με τον Cardinal.
  • Τα λάθη. Για 2ο σερί παιχνίδι, το Dallas καταφέρνει να υποπέσει σε λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους του (11 έναντι 16). Λίγα λάθη + εύστοχα σουτ = λιγότερες ευκαιρίες για αιφνιδιασμό στους Heat.
  • Ο Nowitzki. Με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 τελικές πάσες και 1 κλέψιμο ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ξεπερνώντας και τους Big Three. Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, λέει η λαϊκή ρήση και θα την εφαρμόσω στην περίπτωση του Γερμανού αφού οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.
  • O Terry. Το “κράξιμο” του Dirk έπιασε επιτέλους τόπο. Ο Jet έκανε όλα όσα ευελπιστούσε ο coach Carlisle ότι θα κάνει κάποια στιγμή στους τελικούς. 21 πόντοι με 8/12 και μερικά πολύ μεγάλα σουτ υπό πίεση τα κατορθώματά του. Κατορθώματα που μέχρι και τον πάντα απαιτητικό Nowitzki θα άφησαν ικανοποιημένο.



Δήλωσαν μετά τον αγώνα:

«Δεν μιλάω για τραυματισμούς γιατί δεν αποτελούν δικαιολογίες για μένα. Δυστυχώς έπρεπε να φύγω από το παιχνίδι, αλλά επέστρεψα και είχα τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο υπόλοιπο διεκδικώντας τη νίκη.» Dwyane Wade

«Παλέψαμε σκληρά στην κανονική διάρκεια για το πλεονέκτημα έδρας και τώρα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι χρειαζόμαστε δύο εντός έδρας νίκες για τον τίτλο.» Chris Bosh

«Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα επίθεσης σήμερα. Βάλαμε 103 πόντους άρα πήραμε αρκετά από την επίθεσή μας. Στην άμυνα χάθηκε το παιχνίδι και εκεί έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο.» Lebron James ερωτηθείς για το αν τον χρειαζόταν η ομάδα του επιθετικά στην τελευταία περίοδο.

«Θα παίξουμε το επόμενο, έκτο παιχνίδι σαν να ήταν το έβδομο. Κι αυτό γιατί δεν θέλουμε να φτάσουμε σε έβδομο παιχνίδι. Θα αγωνιστούμε σαν να μην υπάρχει επόμενη ευκαιρία.» Dirk Nowitzki



Μικρά-μικρά με ενδιαφέρον:

  • Ο Lebron James έχει σκοράρει 2 ή λιγότερους πόντους στην τέταρτη περίοδο των τεσσάρων τελευταίων τελικών. Οι επιδόσεις του είναι 1ος αγώνας: 5, 2ος αγώνας:2, 3ος αγώνας: 2, 4ος αγώνας: 0 και 5ος αγώνας: 2.
  • Αυτός είναι ο πρώτος τελικός που ομάδα ξεπερνά τους 100 πόντους.
  • Καμία ομάδα στους φετινούς τελικούς δεν είχε σκοράρει 30 ή περισσότερους πόντους σε μία περίοδο. Οι Mavericks το κατάφεραν στις δύο πρώτες του χθεσινού αγώνα.


Δείτε το video με τα highlights του αγώνα:


Επόμενο ραντεβού στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην American Airlines Arena του Miami.


Υ.Γ.1 Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη μηχανή αναζήτησης της Google.
Υ.Γ.2 Ανεξαρτήτως νικητή, είναι από τις καλύτερες (για να μην πω η καλύτερη) σειρές τελικών που έχω παρακολουθήσει. Τόσο για την αμφίρροπη εξέλιξη των αγώνων, όσο και για την δυναμικότητα των ομάδων που τους χωρίζουν λεπτομέρειες. Πρεσβεύουν δύο διαφορετικά είδη μπάσκετ και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τελικός νικητής.
Υ.Γ.3 Η σημερινή μουσική μας επιλογή αφιερωμένη στον "αόρατο" βασιλιά James:

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. Poioi Mavs re filaraki?Paizame me wade travmatia kai James deforme!sto miami tha ftysoun aima oi dallas!Vamos Heat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επέτρεψε μου να αμφισβητώ τον τραυματισμό του Wade. Όσο για τον Lebron, ντεφορμέ θα παραμείνει και στα επόμενα 1 ή 2 παιχνίδια. Εκτός κι αν καταφερει να φορμαριστεί σε 2-3 μέρες. Να σου θυμισω ότι και οι Mavs έχουν τραυματία τον Caron Butler που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ και αμφίβολο τον Haywood. Δεν αρνούμαι ότι στηρίζω Dallas για τίτλο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που βασίζεις την υποτιμητική σου διάθεση προς αυτούς. Θα με ενδιεφερε να ακούσω την άποψη σου.

    Υ.Γ. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα ψευδώνυμο-προσωνύμιο στα σχόλιά σας, για να γνωρίζουμε με ποιους κάνουμε κουβεντούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top