Menu

Solo Solo Author
Title: Που χάθηκες ρε..Talal El Karkouri???
Author: Solo
Rating 5 of 5 Des:
Πριν από 8 χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρη ένα απο τα καλύτερα στόπερ που περάσαν ποτέ απο τα ελληνικά γήπεδα, ο Ταλάλ Ελ Καρ...
Πριν από 8 χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρη ένα απο τα καλύτερα στόπερ που περάσαν ποτέ απο τα ελληνικά γήπεδα, ο Ταλάλ Ελ Καρκουρί.
Ο Μαροκινός άσσος πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα σε Γαλλία και Αγγλία παίζοντας σε κλαμπ όπως η Παρι σεντ ζερμεν , η Σάντερλαντ,η Τσάρλτον.








Ας πάρουμε τα πράματα απο την αρχή,τότε που ο υψηλόσωμος στόπερ ξεκινούσε την καριέρα του απο την μεγάλη ομάδα του Μαρόκο,την Κάχα Καζαμπλάνκα.Έπαιξε για 3 χρόνια στη β ομάδα μέχρι το 1996.Μόλις πατήσε τα 20(γεννημένος τον ιούλη του 1976) του χρόνια είχε την πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη ομάδα.Καθιερώθηκε και έπαιξε για τρία ολόκληρα χρόνια έχοντας 78 συμμετοχές και 4 γκολ.Το 2000 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο για λογαριασμό της Γαλλικής Παρί Σεντ Ζερμέν.Μαζί της έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.Το 2003 οι Γάλλοι δώσαν τον "κάρκι" δανεικό στον "δικό μας" Άρη.Με τους θεσσαλονικείς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη.Ενώ δεν άργησε να γίνει αντικείμενο λατρείας για τους οπαδούς των κιτρίνων.Στο τέλος του 6μηνου δανεισμού του συμπληρωσε 11 συμμετοχές,όλες σαν βασικός.Τότε η διοίκηση του Αρη προσπάθησε να αγοράσει τον παίκτη, ο οποίος έδειχνε θετικός στην παραμονή του στην Ελλάδα, αλλά οι απαιτήσεις των Γάλλων κρίθηκαν  από...υψηλές έως απλησίαστες.

Κάπως έτσι ξεκινάει η καριέρα του μαροκινού στο "νησί".Τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους παριζιάνους δόθηκε και πάλι δανεικός, στην αγγλική Σάντερλαντ.Η εμπειρία στην Αγγλία ήταν απίστευτη καθώς με τις "μαυρες γάτες" είχε 19 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει ενώ η θητεία του στη Γαλλία τελείωσε με 77 συμμετοχές συνολικά σε 4 χρόνια παρουσίας του εκεί.

Η Τσάρλτον άρπαξε την ευκαιρία και απέκτησε τον Ταλάλ δίνοντας μόνο 1εκ.ευρώ και του έκανε τετραετές συμβόλαιο το οποίο και εξάντλησε έχοντας 78 συμμετοχές και 1 γκολ.Στην Τσάρλτον εκτός απο σέντερ μπακ αγωνίστηκε και ως αμυντικός χαφ με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στην εθνική ο μαροκινός έπαιξε για 7 ολόκληρα χρόνια, ενώ αποτελούσε και ίνδαλμα για τα μικρά παιδιά της χώρας.
Τον Ιανουάριο του 2008 ανακοίνωσε για πρώτη φορά οτι αποσύρεται αφού το Μαρόκο δεν κατάφερε να προχωρήσει στα τελικά του Κόπα Άφρικα.Η αποφασή του αυτη δεν κράτησε για πολύ αφού υπεκυψε στην...αγάπη του για τη χώρα και επέστρεψε και πάλι στις 28 Μαρτίου του 2009 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, με αντίπαλο την Γκαμπόν.Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του με τα χρώματα της εθνικής Μαρόκο.Συνολικά είχε 53 συμμετοχές και ενα γκολ.

Πλέον και απο το 2007 οπου τελείωσε το συμβόλαιο του με την Τσάρλτον ο 35χρονος Καρκουρί αγωνίζεται στην Qatar Sports έχοντας 63 συμμετοχές και 12(!!)γκολ.



Μικρά-Μικρά για τον Ταλαλ..

  1. Πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι
  2. Πολύ καλά χτυπήματα στα "στημένα"
  3. Δυνατό μακρινό σουτ
  4. Επιθετικός στόπερ
  5. Απο μικρός χαρακτηριζεται ως..φιλοχρήματος!
  6. Στην Αγγλία ήταν γνωστός για τα δυναμικά και παθιασμένα του μαρκαρίσματα

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top