Menu

statharas statharas Author
Title: 24 δευτερόλεπτα..οι πρώτες εικόνες της ευρωλίγκας...
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
24’’ Μετά από αρκετό καιρό η στήλη είναι κοντά σας ξανά..έχουμε παρακολουθήσει δύο αγωνιστικές στην ευρωλίγκα κι ετοιμαζόμαστε αύριο να δού...

24’’ Μετά από αρκετό καιρό η στήλη είναι κοντά σας ξανά..έχουμε παρακολουθήσει δύο αγωνιστικές στην ευρωλίγκα κι ετοιμαζόμαστε αύριο να δούμε την δεύτερη αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα..

23’’ Ξεκινάμε λοιπόν με ευρωλίγκα και τις πρώτες εντυπώσεις..μας δικαιώνουν και οι δύο ελληνικές ομάδες ..δεν είδαμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο..

22’’ Οι πράσινοι δείχνουν εικόνα πρωταθλητή Ευρώπης κι αποδεικνύουν ότι και φέτος είναι ικανοί να κάνουν μεγάλα πράγματα στη διοργάνωση..θεωρώ ότι λίγες είναι ομάδες που μπορούν να τους κερδίσουν..

21’’ ο όμιλος είναι εύκολος..η καλύτερα γίνεται εύκολος επειδή ο Παναθηναϊκός παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο..θυμίζει πριν από κάποια χρόνια που οι πράσινοι ομάδες σαν την Μάλαγα εντός και Τσιμπόνα εκτός τις κέρδιζαν για πλάκα με 20άρες..

20’’ βέβαια για να ξέρουμε και τι λέμε από την μία η Τσιμπόνα δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο..φανταστείτε ότι παίζει ακόμα με βασικό τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που είναι πλέον 37 χρονών..

19’’ και από την άλλη η Μάλαγα μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή αήττητη στην Ισπανία, στην ευρωλίγκα όμως θεωρώ ότι δεν θα διεκδικήσει καν την είσοδό της στο φάιναλ φορ..

18’’ αρέσει πολύ ο Καλάθης, ο οποίος έχει ανέβει επίπεδο κι έχει καθιερωθεί πλέον στην πεντάδα δίπλα στον Διαμαντίδη..η απόδοση του Λόγκαν επιβεβαιώνει αυτούς που ήξεραν καλά τον παίκτη..

17’’ δηλαδή ότι πρόκειται για έναν αμερικανό, ο οποίος αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ένα επίπεδο κάτω από τον Νίκολας που καλείται να αντικαταστήσει..από την άλλη ο Σμιθ αφήνει πολλές ελπίδες για κάτι καλό..

16’’ για να μην παρεξηγούμαστε δεν θα φτάσει ποτέ την ποιότητα του Αντώνη Φώτση αλλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για διαφορετικό παίκτη..αυτό που ενδιαφέρει τον Ομπράντοβιτς είναι αρχικά να προσαρμοστεί στην ομάδα αμυντικά κι επιθετικά..

15’’ η απόδοση του Ολυμπιακού δεν προκαλεί καμία έκπληξη..υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα που μπορούμε να συζητήσουμε..πρώτο δεδομένο είναι η απειρία στην περιφέρεια..

14’’ στους αγώνες της ευρωλίγκας φαίνεται σε μεγάλο βαθμό πως ο Σπανούλη είναι μόνος του..ο Ίβκοβιτς εμπιστεύεται(ελλείψει άλλου) τον Κατσίβελη στον άσσο κι αυτός τον δικαιώνει ιδιαίτερα στα αμυντικά του καθήκοντα..

13’’ από τους μικρούς που βρίσκονται στην ίδια θέση φαίνεται να έχει προβάδισμα, ίσως επειδή δούλεψε και πέρσι με τον Σέρβο τεχνικό και γνωρίζει καλύτερα την φιλοσοφία του..

12’’ δεύτερο δεδομένο είναι το πρόβλημα στο πέντε, εκεί όπου ο Ολυμπιακός σε δύο δύσκολα παιχνίδια έδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα..ο Χάινς είναι καλός μέχρι τώρα αλλά έχει πολλά προβλήματα απέναντι σε ψηλά πεντάρια..

11’’ εξακολουθώ να πιστεύω, μετά και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο, ότι τα τριάρια είναι αυτά που θα κρίνουν πολλά όσον αφορά την πορεία του Ολυμπιακού..θα έχουμε όμως χρόνο να τα πούμε..

10’’  η ευρωλίγκα γρήγορα δικαίωσε αυτούς που έλεγαν ότι φέτος θα έχουμε σπουδαία παιχνίδια καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο..ήρθε την Τετάρτη και η πρώτη βόμβα καθώς η Σαρλερουά κέρδισε τη Εφές στην Τουρκία..

9’’ δεν έγινε ξαφνικά καλή ομάδα επειδή κέρδισε μέσα στην Τουρκία..είναι μία ομάδα με πέντε αμερικανούς στο ρόστερ της, ότι κι αν σημαίνει αυτό..οι περισσότεροι μάλιστα αγωνίζονται στην περιφέρεια και σουτάρουν με καλά ποσοστά από το τρίποντο..

8’’ δεν μπορώ να μην σχολιάσω την ΤΣΣΚΑ..φαντάζει απίστευτα πλήρης ομάδα κι ανυπομονούμε για τις κόντρες της με Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα..τεράστια κορμιά που κλείνουν όλες τις τρύπες πίσω..

7’’ καμία έκπληξη δεν μου προκαλούν τα αποτελέσματα της Ζαλγκίρις, η οποία δεν είναι ομάδα ακόμα..μια και είπαμε Ζαλγκίρις έχουμε και την πρώτη απόλυση στη φετινή ευρωλίγκα..κι είναι δικό μας άτομο..

6’’ πέρα από απόλυση είχαμε και μεταγραφή καθώς η Σιένα πήρε τον Ρακόσεβιτς…πρόλαβε να παίξει κιόλας κόντρα στους Σλοβένους…αφού πρώτα δήλωσε ότι μπορεί η ιταλική ομάδα να κατακτήσει την ευρωλίγκα..

5’’ λίγο απίθανο φαίνεται πάντως να συμβεί..παρόλα αυτά  πρόκειται για καλή ομάδα, η οποία μετά τον άσσο και το πέντε, πλέον αποκτά ποιότητα και στο δύο..Μακάλεμπ, Ρακόσεβιτς κι Άντερσεν..τρεις παίκτες από τους καλύτερους στην θέση τους..

4’’ μια που είπαμε και για Σλοβένους δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον αγαπημένο μου Λάκοβιτς, ο οποίος μας εντυπωσίασε την πρώτη αγωνιστική που πήρε το παιχνίδι μόνος του κόντρα στην Πρόκομ έχοντας σπουδαία στατιστικά..

3’’ στο δεύτερο όμως παιχνίδι συνέβη το ακριβώς αντίθετο..γνώριμο σκηνικό.. με πολλά χαμένα τρίποντα και κακή οργάνωση..βαρόμετρο έχω την εντύπωση στην περιφέρεια ο Λούκας..

2’’ οι περισσότεροι ΝΒΑers  πάντως κάνουν πλάκα μέχρι τώρα στην ευρωλίγκα κι είναι πρώτοι στις περισσότερες κατηγορίες..ειδικά τα μεγάλα αστέρια όπως Κιριλένκο, Πέκοβιτς, Μπατούμ ,Ρούντι, Ιλιασόβα ,Κρίστιτς κτλ

1’’ ασχοληθήκαμε με την ευρωλίγκα σήμερα κι έχουμε πολλά ακόμα να πούμε..η επόμενη στήλη πάντως θα είναι αφιερωμένη στο ελληνικό πρωτάθλημα..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top