Menu

statharas statharas Author
Title: Ο φταίχτης
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Μεσοβδόμαδα παρακολουθήσαμε κωμικοτραγικά πράγματα σε μία διοργάνωση που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις. Πρόκειται άλλωσ...





Μεσοβδόμαδα παρακολουθήσαμε κωμικοτραγικά πράγματα σε μία διοργάνωση που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις. Πρόκειται άλλωστε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε όλο τον πλανήτη. Το τσάμπιονς λιγκ! Ένα προϊόν που καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές, προσελκύει χιλιάδες χορηγούς και στο οποίο επενδύονται εκατομμύρια ευρώ από όλους τους εμπλεκομένους. Προκαλεί «ξενέρωμα» κι αηδία αυτό που είδαμε στην Κροατία εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι το παιχνίδι ήταν φυσιολογικό. Ποιος ευθύνεται όμως γι αυτό;


Όλη αυτή την βδομάδα παρατήρησα μία έντονη τάση από δημοσιογράφους και μη για κριτική προς λάθος κατεύθυνση. Μπορούν να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε έναν ποδοσφαιριστή για τον αγώνα; Είναι τελικά αυτός ο φταίχτης; Μπορεί μία εικόνα να προκαλέσει τόσο ντόρο; Προφανώς κι αυτή η εικόνα θα μπορούσε να έλεγε πολλά, ίσως όμως και τίποτα! Έχουμε την τάση σαν κοινωνία να ρίχνουμε τις ευθύνες κάπου ,πολλές φορές επιπόλαια και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη γι αυτό που θα πούμε ή θα γράψουμε. Ποτέ όμως ο φταίχτης δεν ήταν ένας. Ποια είναι η ευθύνη των 2 ομάδων σε αυτό που παρακολουθήσαμε; Ποια είναι η ευθύνη της ίδιας της διοργανώτριας αρχής; Αυτή πρέπει να προστατέψει το προϊόν της ώστε  να κρατήσει τους πελάτες της και τους χορηγούς.

Η ανακοίνωση που έβγαλε η Ουέφα είναι τουλάχιστον ντροπιαστική και δεν καλύπτει κανέναν. Δηλαδή η εικόνα σε αυτό το αίσχος που παρακολουθήσαμε δεν μετράει; Περιμένουμε αποδείξεις; Ποδοσφαιρική λογική δεν υπάρχει; Ο κόσμος απαιτεί από τον Πλατινί τιμωρίες και μάλιστα σκληρές για όλους του εμπλεκομένους  ώστε στο μέλλον αυτός που θα θελήσει να το ξανακάνει να το σκεφτεί διπλά. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η εικόνα της διοργάνωσης στα μάτια των «πληγωμένων» οπαδών της. Να πάρει μέτρα, να δώσει λύσεις ώστε να μην επιτρέπεται στις ομάδες να ξεφτιλίζουν τον θεσμό. Δεν είμαστε αρμόδιοι να πούμε ποιες θα έπρεπε να είναι οι λύσεις στα προβλήματα. Ίσως να έβαζε επιπλέον μπόνους, να έδινε ακόμα μεγαλύτερα κίνητρα. Θα μπορούσε και να επιβάλλει στις ομάδες την χρησιμοποίηση των βασικών τους παικτών ακόμα και σε αδιάφορα παιχνίδια.

Αυτοί έφεραν την διοργάνωση σε αυτό το υψηλότατο επίπεδο κι αυτοί το κρατάνε εκεί τόσα χρόνια. Επομένως επιβάλλεται να βρουν και τις λύσεις ώστε  το τσάμπιονς λιγκ να μην καταρρεύσει σε μία νύχτα σαν χάρτινος πύργος. Ήδη η αρχή έγινε στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών που νιώθουν απογοητευμένοι. Στο χέρι τους είναι να αντιστρέψουν την κατάσταση με έξυπνες κινήσεις κι όχι με ανόητες ανακοινώσεις..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top