Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Στοιχηματική ανάλυση NBA – Αγώνες Δευτέρας.
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Τα πράγματα για την χώρα δεν είναι καλά και αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στην χρεοκοπία. Αλλά επειδή η ζωή (και το στοίχημα) δεν σταματάει...


Τα πράγματα για την χώρα δεν είναι καλά και αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στην χρεοκοπία. Αλλά επειδή η ζωή (και το στοίχημα) δεν σταματάει ποτέ ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας κάνουμε μία απόπειρα να...χρεοκοπήσουμε τους book:

 
Orlando Magic (17-11) – Minnesota Timberwolves (13-15)
Αναμέτρηση μεταξύ των 2 κορυφαίων ριμπάουντερ, Howard και Love. Με τον Jason Richardson να κάνει απίστευτα πράγματα (9/11 τρίποντα και 31 πόντοι) το Orlando νίκησε στο Milwaukee τους Bucks με 94-99. Επιστρέφει απόψε στο Amway Center, όπου έχει επίδοση 9-6. Ειδικά απέναντι σε ομάδες που παίζουν run and gun παιχνίδι όπως η Minnesota, δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο ως τώρα.
Οι «λύκοι» είναι ομάδα που βάσει αποτελεσμάτων αγωνίζεται καλύτερα εκτός, όπου έχει επίδοση 6-5. Στο τελευταίο παιχνίδι τους, ηττήθηκαν στο τέλος από τους Knicks με 98-100. Μοιραίος παίκτης ο Rubio με λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα που κόστισαν την νίκη στην ομάδα του. Περίοδο εξαιρετικής φόρμας διανύει ο Pekovic που δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι. Με ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε αν θα τα καταφέρει και απέναντι στον Howard. Αμφίβολος ο μακροχρόνια απόντας, Milicic για τους Timberwolves.
Πρόβλεψη: Επιλογές αποτελούν τόσο η νίκη του Orlando (-5,5) όσο και το over 189.


Charlotte Bobcats (3-24) – Philadelphia 76ers (19-9)
Το μεγαλύτερο σερί ηττών της σύντομης ιστορίας τους διανύουν οι Bobcats. Μετά την ήττα με 86-111 το Σάββατο κόντρα στους Clippers, το σερί έφτασε τις 14 ήττες. Σ’ αυτόν τον αγώνα επέστρεψε ο Maggette που έλειπε από αρχές Ιανουαρίου. Τα προβλήματα τραυματισμών όμως δεν λύθηκαν, αφού τραυματίες παραμένουν οι βασικοί Augustin και Henderson που έχουν σύνολο 28.6 πόντους μέσο όρο. Σ’ αυτό το σημείο στάθηκε με δηλώσεις του και ο coach Silas λέγοντας ότι όταν λείπουν τόσοι πόντοι, είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να τα βγάλει πέρα. 2-10 εντός έδρας για τους Bobcats.
Οι Sixers επικράτησαν με 84-99 επί των Cavaliers κι έτσι έδωσαν τέλος στο σερί των 2 ηττών. Η Philadelphia είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Κανείς δεν έχει μεγάλο μέσο όρο πόντων αφού τα βάρη της επίθεσης μοιράζονται σε πολλούς παίκτες. Και σήμερα θα προσπαθήσουν με την καλή τους άμυνα να τρέξουν και να βρουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Την προσπάθειά τους δεν θα ενισχύσει για ένα ακόμα παιχνίδι ο βασικός σέντερ Hawes. 6-4 εκτός οι Sixers.
Πρόβλεψη: Στους δύο προηγούμενους αγώνες με Chicago και Clippers, οι Bobcats ηττήθηκαν με 31 και 25 πόντους αντίστοιχα. Οι Sixers έχουν δείξει ότι είναι σοβαρή ομάδα και πιστεύω ότι θα περάσουν ένα εύκολο βράδυ. Στήριξη σε Philadelphia (-11.5).


New Orleans Hornets (4-23) – Utah Jazz (14-12)
Η ήτα με 86-94 κόντρα στο Portland ήταν η 8η συνεχόμενη για τις «σφήκες». Παρόλα αυτά, ο coach Williams δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για τους παίκτες του αφού δίνουν τα πάντα στο γήπεδο ανεξάρτητα από τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι και λίγα. Στους μακροχρόνια απόντες Gordon, Smith και Landry, παρέα για σήμερα θα κάνουν τόσο ο Kaman, όσο και ο Jack. Θα μπορούσαν να αποτελούν και τη βασική τους 5άδα υπό προϋποθέσεις. Η έδρα τους δεν αποτελεί φόβητρο αφού εκεί έχουν 2 νίκες και 14 ήττες.
Η Utah νίκησαν χθες μέσα στο Memphis τους Grizzlies με 88-98 σε μία από τις ελάχιστες εκτός έδρας νίκες (3-7). Απόψε δίνουν το δεύτερο παιχνίδι σε 2 μέρες και αύριο ταξιδεύουν για να αγωνιστούν κόντρα στους Thunder. Άρα ο παράγοντας κούραση μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Πάντως, χθες ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε και δεν επιβαρύνθηκε κανείς παίκτης με παραπάνω από 35 λεπτά. Στις κλασσικές αξίες Jefferson (5άρι) και Millsap (4άρι) θα βασιστούν και πάλι οι Jazz, ελπίζοντας ότι θα βρουν και κάποιον συμπαραστάτη περιφερειακά (χθες αυτός ήταν ο Hayward).
Πρόβλεψη: Δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τους Jazz, αλλά οι απουσίες των γηπεδούχων με οδηγούν στο διπλό. Οι 4 πόντοι στο χάντικαπ δεν είναι αποτρεπτικοί. Μαζί με Utah (-4), αξίζει να κρατήσουμε και το Under 183.


Milwaukee Bucks (12-15) – Miami Heat (21-7)
Οι Bucks αγωνίζονται καλύτερα εντός, όπου έχουν επίδοση 7-5. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το Orlando να περάσει από εκεί με 94-99 το Σάββατο. Απόψε έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν για 3η φορά φέτος τους Heat. Στα προηγούμενα 2 παιχνίδια επικράτησαν με 82-91 και 105-97 αντίστοιχα. Εξήγηση σ’ αυτήν την αξιοπερίεργη επίδοση προσπάθησε να δώσει ο forward Mbah a Moute, ο οποίος δήλωσε: «Το Miami διαθέτει κάποιους εκ των κορυφαίων παικτών της λίγκας και μας αρέσει να αγωνιζόμαστε κόντρα στους κορυφαίους.». Χωρίς τον μακροχρόνια τραυματία σέντερ, Bogut οι γηπεδούχοι.
Οι Heat έχουν 9-5 εκτός. Χθες έκαναν την 9η νίκη τους κόντρα στην Atlanta, την οποία υπέταξαν εύκολα με 87-107. Το γεγονός ότι πήραν διαφορά από νωρίς, έδωσε την ευκαιρία στον coach Spoelstra να ξεκουράσει τους βασικούς παίκτες του. Το αποψινό παιχνίδι κόντρα στο Milwaukee είναι το 2ο σε 2 μέρες, ενώ αύριο οι Heat ταξιδεύουν στην Indiana για να αγωνιστούν κόντρα στους τοπικούς Pacers.
Πρόβλεψη: Δεν ξέρω αν θα τριτώσει το κακό για το Miami. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για να το μάθω. Οπότε σημείο για νικητή δεν θα κρατήσουμε. Θα κρατήσουμε όμως το over 201.


Dallas Mavericks (17-11) – Los Angeles Clippers (17-8)
Αδιαμφισβήτητα ο αγώνας της ημέρας. Οι Mavs θέλουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους σε 4 συνεχόμενες. Το Σάββατο κόντρα στο Portland (97-94 στην παράταση) έδειξαν ότι έχουν την εμπειρία να κερδίζουν τα κλειστά παιχνίδια. Ο Nowitzki δείχνει να βρίσκει επιτέλους τον καλό του εαυτό. Κάτι που οι Mavericks θα χρειαστούν οπωσδήποτε σήμερα αν θέλουν να βελτιώσουν την εντός έδρας επίδοσή τους (10-5).
Οι Clippers θέλουν να σπάσουν μία δυσμενή παράδοση που τους θέλει να μην κερδίζουν στο Dallas στα τελευταία 9 παιχνίδια που έχουν δώσει εκεί από το 2006. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στις 18 Ιανουαρίου. Τότε οι Clippers είχαν επικρατήσει με 91-89 χάρη σε τρίποντο του Billups στο τέλος. Billups δεν θα υπάρχει απόψε για τους φιλοξενούμενους, λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο που θα του κοστίσει όλη τη χρονιά. Φαίνεται όμως ότι η παρέα του Paul, δεν επηρεάστηκε πολύ από αυτήν την απώλεια. Νίκησαν στα 2 τελευταία τους Sixers (77-78) και τους Bobcats (86-111), κι έτσι βελτίωσαν και την εκτός έδρας επίδοσή τους σε 7-5.
Πρόβλεψη: Δύσκολο για προβλέψεις το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχω μία φωνή για Over 187,5.


Golden State Warriors (10-14) – Phoenix Suns (12-15)
Η επιστροφή του Stephen Curry έχει ανεβάσει επίπεδο τους Warriors και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα της ομάδας, τα οποία έχουν βελτιωθεί αισθητά. Ο rookie Thompson και ο τρελο-Nate Robinson δίνουν πολύτιμη βοήθεια από τον πάγκο. Χθες επικράτησαν με 106-97 των Rockets βελτιώνοντας την εντός έδρας επίδοσή τους σε 7-8. Αμφίβολος ο ρολίστας forward McGuire.
Απρόσμενα αποτελεσματικοί εμφανίζονται εκτός έδρας οι Suns. Έχουν κερδίσει τα 3 τελευταία εκτός και μετρούν πλέον 7 νίκες και 8 ήττες μακριά από το Phoenix. Το Σάββατο επικράτησαν στο Sacramento με 84-98 των τοπικών «βασιλιάδων». Ο coach Gentry απέδωσε τις τελευταίες επιτυχίες στην καλύτερη χημεία που έχουν βρει οι παίκτες του αφού πλέον όλοι ξέρουν το ρόλο τους και τα αγωνιστικά λεπτά που τους αντιστοιχούν.
Πρόβλεψη: Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι για προβλέψεις. Το αφήνω στην άκρη σχετικά με τον τελικό νικητή. Αλλά το run and gun παιχνίδι τους με οδηγεί στο over 203.

Επιλογές:
Orlando -5,5
Orlando - Minnesota over 189
Philadelphi -11,5
Utah -4
New Orleans - Utah under 183
Milwaukee - Miami over 201
Dallas - Clippers over 187,5
Golden State - Phoenix over 203





 Έτσι ευχόμαστε να είναι ο book αύριο το πρωί...









Καλή επιτυχία στις επιλογές σας...

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top