Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Αναμνήσεις από τους τελικούς του 2006 (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σειρές τελικών στην ιστορία του NBA , οι Heat ανέτρεψαν το 0-2 και με 4 νίκες σερί, κατέκτησαν το πρώτο τ...

Σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σειρές τελικών στην ιστορία του NBA, οι Heat ανέτρεψαν το 0-2 και με 4 νίκες σερί, κατέκτησαν το πρώτο τους δαχτυλίδι. Οι “κακές” γλώσσες λένε ότι η διαιτησία έσπρωχνε το Miami και κυρίως τον Wade, και ότι το πρωτάθλημα αυτό ήταν δωράκι από τον κομισάριο του NBA, David Stern, στους Heat. Κι αυτό, όχι γιατί έτρεφε καμία ιδιαίτερη αγάπη στην ομάδα του Pat Riley, αλλά ως αντίποινα για τις επικριτικές δηλώσεις του Mark Cuban, ιδιοκτήτη των Mavericks, καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν. Η άλλη άποψη, κάνει λόγο για εμφανή ανωτερότητα των Heat και θεωρεί ότι τα παράπονα για την διαιτησία είναι δικαιολογίες για ομάδες που δεν μπορούν να εξηγήσουν το black out που έπαθαν.

Οι αγώνες

8 Ιουνίου 2006 (Dallas-Miami 90-80)
Στο εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς, οι γηπεδούχοι Mavericks, ανέτρεψαν το 23-31 της πρώτης περιόδου και με πολύ καλή άμυνα, έκαναν το 1-0. Ο Jason Terry ήταν αυτός που με τους 32 πόντους του κάλυψε τον Dirk Nowitzki που περιορίστηκε στους 16 με 4/14. Ο Dwayne Wade(28 πόντοι) ήταν ότι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Heat.
Παράπονα για τη διαιτησία: ΧΛΙΑΡΑ

11 Ιουνίου 2006 (Dallas-Miami 99-85)
Ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησαν οι Mavs, αφού ήταν μπροστά με 82-58 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά ποσοστά των Heat (41,4% με 29/70), έκαναν το 2-0 με κορυφαίο τον Nowitzki (26 πόντοι, 16 ριμπάουντ).
Παράπονα για τη διαιτησία: ΚΑΝΕΝΑ

13 Ιουνίου 2006 (Miami-Dallas 98-96)
Έξι λεπτά μακριά από το 3-0 που θα τους έδινε το απόλυτο προβάδισμα για τον τίτλο, βρέθηκαν οι Mavericks. Προηγήθηκαν με 9 (68-77) στο τέλος της τρίτης περιόδου και με 13 (76-89) με 6 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. Ο Wade όμως, σκόραρε 12 από τους 42 συνολικού του πόντους, και έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του. Wade (42π. 13ρ.) και O’Neal (16π. 11ρ.) οι κορυφαίοι για τους νικητές. Nowitzki (30π.) ο ηγέτης των Mavs, οι οποίοι δεν κατάφεραν να συνέλθουν ποτέ από το σοκ αυτής της ήττας.
Παράπονα για τη διαιτησία: ΑΡΚΕΤΑ

15 Ιουνίου 2006 (Miami-Dallas 98-74)
Φανερά επηρεασμένοι από την προηγούμενη ήττα τους, οι Mavericks δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση. Σκόραραν μόλις 7 πόντους στο τέταρτο 12λεπτο. Ποσοστό ομάδας μίνι για τους φιλοξενούμενους που τελείωσαν τον αγώνα με 31,6%. Ο δε Nowitzki, τυφλός να ήταν, δεν θα είχε 2/14. Ο Wade και πάλι κορυφαίος για το Miami με 36 πόντους. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το αντιαθλητικό φάουλ που χρεώθηκε στον Jerry Stackhouse για μαρκάρισμα πάνω στον Shaquille ONeal. Το φάουλ αυτό επέφερε και την αποβολή του Stackhouse από τον επόμενο αγώνα. Παράγοντες του Dallas έκριναν υπερβολική την απόφαση των διαιτητών. Σε δηλώσεις του αργότερα ο ίδιος ο ONeal τους δικαίωσε αφού χαρακτήρισε το χτύπημα λιγότερο βίαιο και από τις σφαλιάρες που τρώει από τις κόρες του.
Παράπονα για τη διαιτησία: ΕΝΤΟΝΑ

18 Ιουνίου 2006 (Miami-Dallas 101-100 στην παράταση)
Έστω και χωρίς τον Stackhouse, οι Mavericks έπαιξαν καλά και ήταν ευστοχότεροι των αντιπάλων τους(45,7% έναντι 44,9%). Ο παράγοντας που έκρινε τον αγώνα ήταν οι βολές: 49 φορές πήγαν στην γραμμή οι Heat, μόλις 25 οι Mavs. Όσες ακριβώς και ο Wade μόνος του!!! Και το χειρότερο; Στην τελευταία επίθεση της ομάδας του, ο D-Wade κερδίζει φάουλ και ευστοχεί και στις δύο βολές, δίνοντας τη νίκη στο Miami. Πριν το φάουλ όμως, σε μία αμφισβητούμενη φάση, ο “Flash” φαίνεται να υποπίπτει σε παράβαση μπρος-πίσω με τους διαιτητές να σφυρίζουν…αδιάφορα.
Παράπονα για τη διαιτησία: ΑΚΟΜΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ

20 Ιουνίου 2006 (Dallas-Miami 92-95)
Ο Dirk και η παρέα του είχαν ακόμα τη δυνατότητα με 2 εντός έδρας νίκες, να κατακτήσουν το τρόπαιο. Το άγχος όμως δεν τους άφησε να πιάσουν την απόδοση που είχαν στα προηγούμενα παιχνίδια στην έδρα τους. Ο Wade με 36 πόντους και 10 ριμπάουντ, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο του MVP των τελικών. Από τους 36 πόντους του όμως, οι 16 προήλθαν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας την οποία επισκέφθηκε 21 φορές. Επίσης, τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων χρεώθηκαν με 5 φάουλ (Devin Harris, Dirk Nowitzki, Jerry Stackhouse και Josh Howard).
Παράπονα για τη διαιτησία: ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ


Τα ρόστερ των ομάδων

Dallas Mavericks                                                                                      Miami Heat

 








Darrell Armstrong (PG) #10                       Gary Payton (PG) #20
Devin Harris (PG) #34                               Jason Williams (PG) #55
Jason Terry (G) #31                                   Dwayne Wade (SG) #3
Marquis Daniels (SG) #6                           Derek Anderson (G/F) #5
Adrian Griffin (SG) #44                              Shandon Anderson (G/F) #49
Jerry Stackhouse (G/F) #42                       Dorell Wright (SF) #1
Josh Howard (SF) #5                                 James Posey (SF) #42
Keith Van Horn (F) #2                                Jason Kapono (SF) #24
Josh Powell (F) #21                                   Antoine Walker (F) #8
Dirk Nowitzki (PF) #41                               Udonis Haslem (PF) #40
Erick Dampier (C) #25                               Wayne Simien (PF) #25
DeSagana Diop (C) #7                               Alonzo Mourning (C) #33
D.J. Mbenga (C) #28                                  Shaquille O’Neal (C) #32
                                                                    Michael Doleac (C) #51
                                                                    Earl Barron (C) #30

Coach: Avery Johnson                                Coach: Pat Riley

  • H καινοτομία: Η άμυνα ζώνης που έπαιξαν και οι δύο προπονητές στο τέλος των αγώνων. “Άγουρος” ακόμα ως κανονισμός στο NBA, η ζώνη δεν ήταν κάτι που πολλοί προπονητές χρησιμοποιούσαν ακόμα και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, που τα παιχνίδια έχουν λιγότερη σημασία.
  • Το λάθος: Καλή η γκρίνια για τις βολές του Wade, αλλά αν δεν επιχειρήσεις drive και πετάς συνέχεια τούβλα από την περιφέρεια πώς θα κερδίσεις βολές; Terry και Stackhouse ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από μακριά και έβλεπαν τη γραμμή των βολών…με τα κιάλια.
  • Η εμπειρία: Ο coach Riley αντικατέστησε τον Stan Van Gundy στα μέσα Δεκεμβρίου και κατάφερε να δέσει την ομάδα του και να την κάνει να παίζει σαν σύνολο που βρίσκεται για χρόνια μαζί.
  • Ο ήρωας: Ο Alonzo Mourning επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και αναδείχθηκε πρωταθλητής.
  • Ο μύθος: Οι εμφανίσεις του Wade στου τελικούς τον καθιέρωσαν ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες στο NBA. Πολλοί πίστευαν ότι ο Shaq θα ήταν ο ηγέτης των Heat και ο “Flash” το συμπλήρωμα, αλλά ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Marquette είχε διαφορετική άποψη.
  • Η δήλωση: Ο MarkCuban, μετά την ήττα της ομάδας του στο 5ο παιχνίδι, ούρλιαζε προς τον DavidStern: «Το πρωτάθλημά σου είναι στημένο.», ενώ αργότερα δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι οι διαιτητές έκλεψαν την νίκη από τους Mavericks. 250.000$ του κόστισε αυτό το παραλήρημά του. Πλούσιος είχε γίνει ο Stern, καθώς την περίοδο 2000-2006, μόνο από τα πρόστιμα του Cuban, είχε εισπράξει πάνω από 1,455,000$.
  • Ο εκνευρισμός: Ο coach Johnson βγαίνει από τα ρούχα του και ξεσπά σε έναν φουκαρά ρεπόρτερ:
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από την μηχανή αναζήτησης της Google.
Υ.Γ.2 Τα video είναι χαμηλής ποιότητας, αλλά δεν βρήκα και καλύτερα.
Υ.Γ.3 Άντε να ξεκινήσουν οι τελικοί γιατί μουδιάσαμε…
Υ.Γ.4 Το πρώτο παιχνίδι είναι το βράδυ στις 4. Όποιος έχει διάθεση, θα είμαι online στο chat του blog για κουβεντούλα.
Υ.Γ.5 Αυτό είναι και το τραγουδάκι που επέλεξα για σήμερα:

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top