Menu

fergas fergas Author
Title: Ο Ολυμπιακός θα μοιάζει με...Ferrari !
Author: fergas
Rating 5 of 5 Des:
Βρισκόμαστε. ίσως, στο πιο μεταβατικό στάδιο του καλοκαιριού, για όλες τις ομάδες της Superleague. Στο στάδιο, που ξεκαθαρίζει το πλάνο με τ...
Βρισκόμαστε. ίσως, στο πιο μεταβατικό στάδιο του καλοκαιριού, για όλες τις ομάδες της Superleague. Στο στάδιο, που ξεκαθαρίζει το πλάνο με το οποίο θα πορευθεί η εκάστοτε ομάδα, αλλά και ο προπονητής που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το πλάνο αυτό.

Διαβάζω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και συνειδητοποιώ ότι οι περισσότερες ομάδες "ψάχνονται" ακόμα σε βασικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός δεν ξέρει αν θέλει να κρατήσει τον Φερέιρα. Επίσημα βγαίνει ότι του έχουν εμπιστοσύνη. Ανεπίσημα δεν ξέρω. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει διοικητικά, ενώ είναι σίγουρo πως παίκτες τύπου Λέτο και Σισέ, πρέπει να πωληθούν για να γίνουν μεταγραφές. Στην ΑΕΚ θέλουν να συνεχίσουν με τον Χιμένεθ, αλλά από ότι φαίνεται, με αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ισπανός "ψήνεται" περισσότερο να επιστρέψει στην πατρίδα του. Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια, επομένως πάμε με ταλαντούχους Έλληνες και όπου μας βγάλει. Στον ΠΑΟΚ είναι λογικό να μην έχουν καταλήξει ακόμα, αφού χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής, που θα πληρεί τις προδιαγραφές, οι οποίες έχουν τεθεί και θα εγγυάται πως θα αποφευχθούν τα λάθη της περσινής χρονιάς. Τα ευρώ είναι είδος προς εξαφάνιση, ενώ οι αποδεσμεύσεις κάποιων παικτών ίσως είναι σωτήριες για το μεταγραφικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Στον Άρη υπάρχει μια σχετική ηρεμία, αφού ο Σάκης Τσιώλης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, αλλά και ο Άρης είναι ερωτηματικό λόγω των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν.

Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, έχει εξασφαλίσει από πέρυσι την συμμετοχή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ενώ και ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, με δηλώσεις που έχει κάνει, αφήνει να εννοηθεί πως θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα τη ζηλεύουν όλοι. Επομένως είναι διατεθημένος να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Αυτές οι 2 εξισώσεις, λοιπόν, του Champions League και της οικονομικής ευρωστίας του μεγαλομετόχου, εφάπτονται σε ένα και μοναδικό κοινό σημείο : Οικονομικά ο Ολυμπιακός είναι πλήρης. Αυτό οδηγεί τον Ολυμπιακό 1 βήμα πιο μπροστά από όλους.

Η ομάδα του Πειραιά έχει ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτό είναι ο προπονητής. Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι έχει προπονητή και δεν ψάχνει. Και μάλιστα έναν άνθρωπο, που γνωρίζει την ομάδα, ξέρει ακριβώς τί λείπει για να γίνει πλήρης και τί πρέπει να δουλέψει στην προετοιμασία. Αυτό σημαίνει, πως το τεχνικό τιμ και η διοίκηση έχουν επικεντρωθεί από τώρα σε ένα και μόνο τομέα. Στο στήσιμο της ομάδος για τη νέα σεζόν. Έχουν σαφές πλάνο και σαφή εικόνα για το ποιος θα φύγει και το ποιος θα έρθει. Και ο Βαλβέρδε, μπορεί να υστερεί λίγο στη διαχείρηση του αγώνα, αλλά στη δημιουργία και το στήσιμο μιας ομάδας έχει φανεί πως το έχει. Άλλο 1 βήμα πιο μπροστά, πάμε στα 2.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός θα παίξει κατευθείαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει περισσότερη ξεκούραση για τους ποδοσφαιριστές, δουλειά στην προετοιμασία χωρίς το άγχος των αγωνιστικών υποχρεώσεων και χωρίς να υπάρχουν ταξίδια δεξιά κι αριστερά. Άλλο 1 βήμα, φτάσαμε αισίως στα 3.

Είναι γεγονός πως με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Αν όλα πάνε όπως τα έχω στο μυαλό μου και αν το Champions League, που αυτομάτως σημαίνει παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη, δεν επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Πειραιά τότε ο Ολυμπιακός θα τρέχει με Ferrari και όλοι οι υπόλοιποι πολύ απλά θα προσπαθούν να τον φτάσουν. Με Golf Gti, όμως, άντε και βαριά βαριά κανά Mitsubishi Evo,η Ferrari δεν πιάνεται...

Μεταξύ μας...
  • Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για να επαληθευτούν αυτά που γράφω.
  • Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Champions League. Θα είναι ένα καλό τεστ για τον ίδιο.
  • Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν αφορίζω τις άλλες ομάδες και λέω ότι υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Άλλωστε δεν είμαι Ολυμπιακός. Απλώς αντικειμενικά πιστεύω πως με τα χρήματα και την καλύτερη οργάνωση που έχει συν τον Βαλβέρδε ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις. Για να μπορέσουν οι αντίπαλοί του να τον φτάσουν, με τα λιγότερα χρήματα που διαθέτουν, θα πρέπει να πάρουν έναν προπονητή και να τον αφήσουν να δουλέψει, όπως επίσης και να ρίξουν τo βάρος στα τμήματα υποδομής.
  • Θα σας βάλω ένα quizaki. Αν το βρείτε απαντήσεις μπορείτε να δώσετε με comment. Αλλιώς θα σας δώσω την απάντηση την Παρασκευή. Ο παρακάτω κύριος είναι ο Ηλίας Λιανός, πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου. Θέλω να μου πείτε με ποιον μοιάζει πολύ. Για να σας βοηθήσω, το πρόσωπο που ψάχνουμε είναι Αμερικανός ηθοποιός. Αυτά..



 Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι κατεβασμένες από τη μηχανή αναζήτησης εικόνων της Google.





Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. ean o gauros einai ferrari ,o paok tha ginei mastang tou 1975 kai tin perasei stin strofi!

    "steve martin" o poustis o lianos.....

    m.gatos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top