Menu

wonapartis wonapartis Author
Title: Που χάθηκες ρε... Μπρούστερ?
Author: wonapartis
Rating 5 of 5 Des:
Από το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν περάσει πολλοί. Ο Κρέγκ Μπρούστερ, με τον οποιό θα ασχοληθούμε σήμερα, δεν ήταν απλά ένας αρχισκόρερ, αλλά...

Από το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν περάσει πολλοί. Ο Κρέγκ Μπρούστερ, με τον οποιό θα ασχοληθούμε σήμερα, δεν ήταν απλά ένας αρχισκόρερ, αλλά αυτό που λέμε ''μια ομάδα μόνος του''.
Τον Σκωτσέζο επιθετικό γνωρίσαμε το 1996 όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού από την Dundee United και ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ομάδας της Νίκαιας στην έξοδο της στην Ευρώπη. Ας δούμε όμως την καριέρα του πιο αναλυτικά:
Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα στην Forfar Athletic τo 1985 όπου και έμεινε ως το 1991, (191 συμ. 37 γκολ) στην συνέχεια πήγε στην Raith Rovers όπου και αγωνίστηκε για 2 χρόνια, (86συμ. 34γκολ.) το 1993 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της Dundee United εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Σκώτιας το 1994, στον τελικό με αντίπαλο την Rangers με 1-0 με τον Κρέγκ να είναι ο χρύσος σκόρερ. Με τους ''the terrors'' είχε (90συμ. 40γκολ.) Το 1996 ο Ιωνικός τον φερνεί στην Ελλάδα, ο Σκωτσέζος γράφει το όνομα του στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του Ιωνικού καθώς το 2000 τον οδηγεί στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον τιτλό καθώς ηττήθηκε από την Α.Ε.Κ. με 3-0, επίσης βίωσε και την έξοδο των ''μπλε'' στο UEFA. Με την ομάδα της Νίκαιας είχε (144 συμ. 45γκολ). Το 2001 έφυγε από την Ελλάδα και ξαναγύρισε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Hibernian (25συμ. 3γκολ.)
Μετά το σύντομο πέρασμα του από εκεί συνέχισε την καριέρα του στην Dunfermline (77συμ. 20γκολ) για να καταλήξει το 2005 παίχτης-προπονητής στην Inverness (31συμ. 10γκολ) και το 2006 στην Dundee επίσης ως παίχτης-προπονητής χώρις σπουδαία επιτυχία. Στην δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας φόρεσε και τις φανέλες των Aberdeen και Ross County όπου και έκλεισε την καριέρα του 42(!) ετών (γεννημένος το 1966) έχοντας 667συμ 196 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν κλήθηκε πότε στην εθνική ομάδα.
Τώρα εργάζεται ως βοηθός του προπονητή Ντέρεκ Άνταμς, στη Ross County (δεύτερη κατηγορία Σκοτίας),και προετοιμάζεται για τη νέα προσπάθεια της Ross County για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα, θα πάρει γεύση κι από Ευρώπη, αφού οι Staggies θα πάρουν μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, λόγω της συμμετοχής τους στον τελικό του Κυπέλλου (η Dundee είχε ήδη βγει Ευρώπη)!
Το όνομα του σίγουρα προκάλει νοσταλγία στους φιλάθλους του Ιωνικού που έχει καταντήσει να παίζει σε μπαράζ την σωτηρία του στην Β' Εθνική.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top