Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: "Ταυρομάχος" ο Lebron (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Νοκ άουτ έριξε τους “ ταύρους ” ο King James στην American Airlines Arena του Miami.   Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην...



















Νοκ άουτ έριξε τουςταύρουςο King James στην American Airlines Arena του Miami.  Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην  παράταση, ο βασιλιάς αγωνίστηκε για 49 λεπτά και με τους 35 πόντους του κατάφερε καίρια χτυπήματα στους μαχητικούς Bulls που έμειναν στο τέλος από…καύσιμα. Το 101-93 δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Heat που απέχουν μία νίκη από τον μεγάλο τελικό του NBA. Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος, που το Chicago ηττάται σε 3 σερί παιχνίδια.

Ο αγώνας

Με 0/5 προσπάθειες ξεκίνησαν οι Bulls και έμειναν πίσω στο σκορ. Η άμυνα που έπαιζαν οι γηπεδούχοι, τους γέμιζε αυτοπεποίθηση και σιγουριά  στην επίθεση. Μερικές φορές όμως η σιγουριά γινόταν υπερβολική:
Αφού τα βρήκαν “μπαστούνια” οι παίκτες του Tom Thibodeau στο 5 εναντίον 5, αποφάσισαν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο:

Τακτική που απέδωσε κι έτσι προηγήθηκαν με 11 (8-19). Ο James με 8 σερί πόντους έκανε το 16-19 που ήταν και σκορ πρώτης περιόδου.
Το τρίποντο του Mario Chalmers ολοκλήρωσε το 14-0 σερί των Heat και τους έβαλε μπροστά με 22-19. Αργότερα, το προβάδισμα αυτό διευρύνθηκε σε 37-28 με lay up του Wade. Ο Rose άρχισε να επιτίθεται στο καλάθι του Miami και ήταν σχεδόν ασταμάτητος.




Το Chicago ανέκαμψε και με σερί 7-18, έφυγε για τα αποδυτήρια στο +2 (44-46).
Ένα ξέσπασμα του Deng έκανε το σκορ 48-57. Απάντησε ο James και η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 63-68.

Ο Mike Miller ήταν αυτός που έδωσε απρόσμενα λύσεις κόντρα στην άμυνα των Bulls και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού έστω και με βραχεία κεφαλή (70-69). Στη συνέχεια, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει. Στο τελευταίο λεπτό, το 85-85 παρέμεινε ανέπαφο, αφού οι Wade, James και Rose απέτυχαν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.
Στην παράταση ο Rose και οι συμπαίκτες του έμοιαζαν εξουθενωμένοι, με αποτέλεσμα η φρεσκάδα του Wade, που ως εκείνο το σημείο ήταν μέτριος, και του Lebron να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Σημεία που έκριναν τον αγώνα:

  • Ο King James. Ανέλαβε να καθαρίσει τη μπουγάδα στην τέταρτη περίοδο κι ενώ η ομάδα του έχανε με 5. Τα πάντα περνούσαν από τα χέρια του. Σκόραρε 13 πόντους στο τέταρτο 12λεπτο και στην παράταση.

  • Η ευστοχία των Heat από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Όταν ο αγώνας ήταν στην κόψη του ξυραφιού, κράτησαν την ψυχραιμία τους και ευστόχησαν σε 24 συνεχόμενες βολές.

  • Ο D-Rose. Ο MVP του πρωταθλήματος για μία ακόμα φορά κλείστηκε από την άμυνα του Miami και περιορίστηκε σε άστοχα μακρινά σουτ και λάθη (7). Οι επιθετικές του αναλαμπές, έδιναν το κάτι παραπάνω στην ομάδα του. Κακή εκτέλεση και στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

  • Η κούραση. Πιο κουρασμένοι φάνηκαν στην παράταση οι Bulls. Ειδικά οι Noah, Deng και Rose που πρωταγωνιστούσαν σε άμυνα και επίθεση, σέρνονταν.

  • Τα τρίποντα του Chicago. Για την ακρίβεια η αστοχία τους πίσω από τα 7.25. 6/24 ήταν ο τελικός απολογισμός τους στον αγώνα. Αν δεν απειληθεί απ’ έξω η άμυνα των Heat, δεν θα ανοίξει και δεν θα βρει χώρους ο Rose.

Δήλωσαν μετά τον αγώνα:

«Απόψε, ευθύνομαι εγώ. Είχα δύο ευκαιρίες να τελειώσω τον αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερα. Τουλάχιστον θα μου γίνει μάθημα. Έκανα πολλά λάθη αλλά θα μάθω από αυτάDerrick Rose

«Αυτή η σειρά είναι κυριολεκτικά ένα  "λουτρό αίματος ". Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο ανταγωνιστικό και δυναμικό από αυτά τα παιχνίδια.» Eric Spoelstra, coach των Heat
 
«Οι συμπαίκτες μου, συνέχεια μου έλεγαν ότι εγώ θα κρίνω τον αγώνα. Ότι πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ και να μην χάνω τη συγκέντρωσή μου. Το παιχνίδι δεν κερδίζεται στο πρώτο λεπτό αλλά στο τελευταίο. Τους άκουσα και στο τέλος είχα τη δυνατότητα να κάνω πράγματα για να βοηθήσω να κερδίσουμε Dwayne Wade

«Η άμυνα μας έφτασε ως εδώ. Η άμυνα ευθύνεται για κάθε νίκη που κάνουμε και η άμυνα είναι ο λόγος που έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε και το πέμπτο παιχνίδι.» Chris Bosh

«Αστόχησε στο σουτ που θα μπορούσε να μας δώσει τη νίκη, όμως είμαι περήφανος γι’ αυτόν και δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι ο Derrick Rose ο MVP του πρωταθλήματος και για αυτό τον στηρίζω και θα συνεχίσω με αυτόν γιατί ξέρω πως θα με δικαιώσει».  Tom Thibodeau, coach των Bulls


Ακολουθεί video με τα highlights του αγώνα:


Επόμενο ραντεβού στις 3:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο United Center.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top