Menu

statharas statharas Author
Title: Εκεί που οι αδύνατοι υποχωρούν..
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Ότι έγινε έγινε..από δω και πέρα προχωράνε μόνο οι σκληροί,οι δυνατοί και οι καλοί.Πέρα από συστήματα και τακτικές,σε αυτά τα παιχνίδια μετ...


Ότι έγινε έγινε..από δω και πέρα προχωράνε μόνο οι σκληροί,οι δυνατοί και οι καλοί.Πέρα από συστήματα και τακτικές,σε αυτά τα παιχνίδια μετράει η καρδιά των παικτών.Η ψυχή που θα βγάλουν μέσα στο γήπεδο και το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές των αγώνων.Είναι δεδομένο ότι θα δούμε μεγάλες μάχες και στις δύο σειρές ανάμεσα σε ομάδες που έχουν μάθει να ζουν..για να μισούν τον «αιώνιο» αντίπαλο!

Ατμόσφαιρα

Το ενδιαφέρον για τα ζευγάρια των τελικών είναι τεράστιο από τους φιλάθλους των τεσσάρων ομάδων.Θα ευχαριστηθούν όλοι μπάσκετ αυτές τις μέρες αρκεί η ατμόσφαιρα στα γήπεδα να είναι κόσμια,χωρίς ρίψεις αντικειμένων και συνεχόμενες διακοπές των αγώνων.

Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν και οι ίδιοι οι αθλητές με την κόσμια συμπεριφορά τους,κάτι που συνήθως γίνεται αφού οι σχέσεις μεταξύ τους είναι εξαιρετικές.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ψυχολογία

Πολύ σημαντικό ρόλο σε τέτοιο επίπεδο παίζει η ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών.Ο Παναθηναϊκός έχει την ψυχολογία του πρωταθλητή.Είναι ομάδα «μπαρουτοκαπνισμένη» σε τέτοιες καταστάσεις,που ξέρει πώς να κερδίζει.Το έχει κάνει άλλωστε πολλές φορές μέχρι σήμερα και σίγουρα αν υπάρχει μία ομάδα σε όλη την Ευρώπη που μπορεί να το κάνει αυτό,αυτή είναι ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει την ψυχολογία στις φετινές αναμετρήσεις καθώς προηγείται με 3-0 στις νίκες επί του αιώνιου αντιπάλου του.Είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια που οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν κάτι ανάλογο.Άπαντες στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων θεωρούν ότι τον έχουν τον Παναθηναϊκό φέτος,τους ταιριάζει σαν ομάδα και μπορούν να πετύχουν ακόμα 3 νίκες που χρειάζονται για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Οι προσωπικότητες

Παναθηναϊκός:Οι Διαμαντίδης,Μπατίστ,Νίκολας και Φώτσης είναι παίκτες,με προσωπικότητα,που μπορούν να κρίνουν πολλά στους τελικούς.

Ολυμπιακός:Παπαλουκάς,Τεόντοσιτς ,Σπανούλης και Μπουρούσης,από την άλλη,είναι αυτοί που θα πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις όταν η μπάλα θα καίει.

Παίκτες κλειδιά

Πέρα από τους παίκτες- προσωπικότητες,οι οποίοι συνήθως αγωνίζονται καλά στα μεγάλα παιχνίδια,υπάρχουν κάποιοι παίκτες κλειδιά για κάθε ομάδα.Πολλές φορές,αυτοί οι παίκτες είναι που κρίνουν τα πρωταθλήματα,την στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στα αστέρια των ομάδων.

Παναθηναϊκός:Ο Νικ Καλάθης είναι ένας παίκτης που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τον αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει τον έλεγχο του ρυθμού στους τελικούς.Επίσης,τα σουτ του Σάτο από την περιφέρεια είναι σημαντικά για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ώστε ν ανοίξει την άμυνα του Ολυμπιακού.Κλειδί ίσως αποτελέσει και η παρουσία του Μάριτς,ο οποίος όμως δεν δείχνει σε καλή κατάσταση κάτω από τα καλάθια.

Ολυμπιακός:Για να έχει τύχη ο Ολυμπιακός στους τελικούς θα χρειαστεί έναν εκ των Χαλπερίν,Έρτσεγκ,Κέσελ και Παπανικολάου να βάλει τα σουτ από τα 6,75.Σε διαφορετική περίπτωση θα δυσκολευτέι η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να περάσει τους 70 πόντους.Καθοριστική είναι η παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη κάτω από τις ρακέτες,αφού είναι ο μόνος,μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση,που μπορεί να παίξει με πλάτη μέσα στην ρακέτα.

Η μάχη των πάγκων

Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι για ακόμα μία χρονιά σε κρίσιμο παιχνίδι που θα κρίνει τίτλο.Ο «σοφός» μετράει φέτος τρεις νίκες απέναντι στον κουμπάρο του κι αναμένεται στους τελικούς να δούμε μεγάλες μάχες στους πάγκους.Η αλήθεια είναι,όπως είπαμε και πριν τον τελικό του κυπέλλου, ότι δύσκολα μπορούν να ετοιμάσουν κάποια μεγάλη έκπληξη αφού οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά.

Είναι η πρώτη φορά για τον Ομπράντοβιτς στην πολυετή καριέρα του στην Α1 που μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες από τον ίδιο προπονητή σε μία χρονιά.Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς,όταν ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι,έκανε μία αντισυναδελφική δήλωση για τον Παναγιώτη Γιαννάκη αναφερόμενος στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στον πάγκο όλα αυτά τα χρόνια.Μέχρι τώρα από την εξέλιξη των φετινών παιχνιδιών δείχνει να δικαιώνεται,η συνέχεια θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Π.Α.Ο.Κ.-Άρης

Στον μικρό τελικό,ο Π.Α.Ο.Κ. έχει το πλεονέκτημα της έδρας κι αυτό του δίνει ένα μικρό ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του ενώ ο Άρης έχει πολλούς έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του,κάτι που ίσως παίξει τον ρόλο του στην σειρά.Οι δύο ομάδες μοιάζουν ισάξιες,κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί αφού οι αιώνιοι της Θεσσαλονίκη έχουν σχεδόν ίδια νούμερα τόσο σε δίποντα,τρίποντα όσο και σε ριμπάουντ,με μικρές αποκλίσεις σε ορισμένες κατηγορίες.

Πολλές αλλαγές έκαναν αμφότεροι στο ρόστερ τους ενώ ο Άρης άλλαξε και προπονητές.Ο Λευτέρης Σούποντιτς είναι λίγο καιρό στην ομάδα,προσπαθεί όμως να περάσει την φιλοσοφία τους στους παίκτες,με τους τελευταίους να δηλώνουν ότι η ομάδα πλεον δουλεύει καλύτερα.

Η έδρα

Έχει αποδειχθεί ότι ο Άρης δύσκολα κερδίζει τον Π.Α.Ο.Κ. στο «παλατάκι»,ακόμα και σε εποχές που ο «δικέφαλος του βορρά» είχε κατώτερη ομάδα ποιοτικά από τον αντίπαλό του.Η έδρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα και ιδιαίτερα στην Ελλάδα πολλές φορές κρίνει και νικητές.Η παρουσία αρκετού κόσμου στο γήπεδο είναι ένα δεδομένο πλεονέκτημα για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου,που θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί.Ο Άρης ποντάρει στην εμπειρία αρκετών παικτών του για να μπορέσει να διεκδικήσει μία νίκη εκτός έδρας.Θα χρειαστεί καθαρό μυαλό,λίγα λάθη,όπως επίσης και έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ.

Από την άλλη,ερωτηματικό παραμένει αν ο Super 3 βρεθεί στο Αλεξάνδρειο για να συμπαρασταθεί στην ομάδα του.Η κόντρα συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι οι παίκτες του Λευτέρη Σούποντιτς δεν θα δουν ούτε σε αυτά τα παιχνίδια το πέταλο των οργανωμένων γεμάτο.

Σημεία κλειδιά

Άγνωστη παραμένει η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο πρώτος σκόρερ του Π.Α.Ο.Κ. και δεύτερος του πρωταθλήματος ,Ρ.Μάρσαλ.Είναι ο ηγέτης της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου και η απόδοσή του θα κρίνει πολλά στην έκβαση της σειράς.Ο Αμερικανός βρέθηκε στην Αμερική για αρκετές μέρες,δίπλα στην ετοιμόγεννη σύζυγό του, με αποτέλεσμα το προπονητικό team του Π.Α.Ο.Κ. να αγωνιά για το κατά πόσο θα τον επηρεάσει η αγωνιστική του απραξία.

Οι Κρίστμας και Στίγκερς δείχνουν να έχουν βρει την χημεία τους με την ομάδα και το διάστημα που έλειπε ο Μάρσαλ είχαν περισσότερες προσπάθειες επιθετικά.

Σημαντικό ρόλο έχουν και οι Γκετζέφσκι,Ντόζιερ,οι οποίοι κάνουν αρκετές δουλειές στο γήπεδο που δεν φαίνονται,τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια δείχνουν οι Κασίροφ και Μπάβτσις,στοιχείο που σίγουρα θα θελήσει να εκμεταλευτεί ο Λευτέρης Σούποντιτς.Η μπάλα θα περάσει μέσα στην ρακέτα αφού ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει τον παίκτη φόβητρο κάτω από τα καλάθια.

Στην περιφέρεια,τον ρυθμό θα αναλάβουν να ελέγξουν οι έμπειροι Χατζηβρέττας,Κουμπούρας και Χαραλαμπίδης σε συνδυασμό με τους νεαρούς Βεργίνη και Σλούκα,συν τον Μπράουν,ο οποίος είναι ερωτηματικό καθώς στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν καλός.

Ερωτηματικό είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ταπούτος,ο οποίος έιναι παίκτης που μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι.Με τις αλτικές του ικανότητες και τα μεγάλα του άκρα δίνει σημαντικές λύσεις τόσο στα ριμπάουντ και στην άμυνα όσο και στο σκοράρισμα,μέσα κι έξω από την ρακέτα.

ΥΓ1.Προβλέπω και τα δύο ζευγάρια να πηγαίνουν στα πέντε παιχνίδια.

ΥΓ2.Δύσκολα θα σπάσει κάποια έδρα και στις δύο σειρές.Αν γίνει αυτό,θεωρώ πιο πιθανό να γίνει στο Σ.Ε.Φ.

ΥΓ3.Αν δεν υπάρξουν επεισόδια στα γήπεδα,είναι βέβαιο ότι θα δούμε ωραία παιχνίδια και θα θυμηθούμε άλλες εποχές..γίνεται όμως αυτό;

ΥΓ4.Από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ασχοληθούμε με διαιτησία στο κυρίως κείμενό μας..στα σχόλια μπορύν να γραφούν και να συζητηθούν τα πάντα.

ΥΓ5.Κρίμα που οι δύο σειρές είναι την ίδια μέρα.Το gipedo365 ήθελε να δώσει το παρών σε όλα τα γήπεδα.Το πιο πιθανό είναι να βρισκόμαστε σε Σ.Ε.Φ. και Αλεξάνδρειο με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες.

ΥΓ6.Μπάσκετ χωρίς μουσική δεν γίνεται

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top