Menu

wonapartis wonapartis Author
Title: Φάκελος Π.Α.Ο.Κ.
Author: wonapartis
Rating 5 of 5 Des:
Για να ξεκινήσουν οι μεταγραφές και ο σχεδιασμός της νέας χρόνιας στον Π.Α.Ο.Κ. πρώτα από όλα πρέπει να βρεθεί προπονητής. Μετά το περσινό κ...
Για να ξεκινήσουν οι μεταγραφές και ο σχεδιασμός της νέας χρόνιας στον Π.Α.Ο.Κ. πρώτα από όλα πρέπει να βρεθεί προπονητής. Μετά το περσινό κάζο στο θέμα προπονητή (βλέπε Μπερέτα και Δερμιτζάκη) ο Ζαγοράκης και ο Κωνσταντινίδης δείχνουν πως έχουν μάθει από τα λάθη τους και είναι στην αναζήτηση για τον νέο τεχνικό του δικέφαλου, τα ονόματα αρκετά αλλά κυρίως από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα, Κούμαν, Μπολόνι και άλλοι. Κανείς όμως από αυτούς δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα
Όποιος και να αναλάβει τον Π.Α.Ο.Κ. θα πρέπει να στίσει μία ομάδα από την αρχή. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί πολλοί παίκτες θα αποχωρίσουν και στην ουσία η ομάδα χρειάζεται 10 τουλάχιστον (και λίγες λέω) μεταγραφές, και όλα αυτά με μείωση του μπάτζετ στο 30-40%. Μια κατά τα αλλά πετυχημένη χρόνια του δικέφαλου πέρσι με έξοδο στην Ευρώπη, με διαρκείας, κανονικά και μίνι, τηλεοπτικά, χωρίς δαπάνες για μεταγραφές, άρα λογικά με το δικό μου το μυαλό συν στα οικονομικά γιατί να πρέπει να μειώσει το μπάτζετ της? Ξέρω τι θα πείτε πολλοί από εσάς ο Π.Α.Ο.Κ. έχει χρέη, υπάρχει οικονομική κρίση, εδώ μειώνει το μπάτζετ του ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός και άλλες πολλές δικαιολογίες. Εγώ δεν ξέρω και ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με το πόσα λεφτά έχει ο Π.Α.Ο.Κ. στα ταμεία του ή με το τι μπάτζετ θα έχει, ή με το τι θα τα κάνει τα λεφτά, αυτό είναι άλλοι αρμόδιοι να το ξέρουν και να το χειριστούν, εγώ απλά θα σχολιάσω το ρόστερ και ας κρίνετε μόνοι σας.






Κάτω από το τέρμα: Ο δικέφαλος πάντα πονούσε σε αυτή την θέση. 25 χρόνια τώρα ψάχνει να βρει τον ηγέτη κάτω από τα δοκάρια και φέτος που τον βρήκε δεν παίζει....
Χαλκιάς: Δεν λέω έμπειρος κάλος τερματοφύλακας στα νιάτα του, όμως πλέον έχει κουράσει. Συχνά τραυματισμοί, αστάθεια κάτω από τα δοκάρια, τραγωδία εξόδους. Μπορεί να βγάλει το άβγαλτο και να μου φάει το γελoίο. Πιστεύω ό,τι δεν θα πρέπει να είναι βασικός του χρόνου.
Κρέσιτς: Πραγματικά δεν ξέρω γιατί δεν παίζει βασικός το παλικάρι? Ψηφίστηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη τον μήνα Νοέμβριο και μετά δεν τον ξαναέβαλε ο Χάβος (?) να παίξει. Στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως Μπάγερν Σέλτικ και Άγιαξ, νέος, τερματοφυλακάρα, πιστεύω ό,τι θα φύγει στο εξωτερικό.






Αμυντική διάταξη: Πριν 2-3 χρόνια ο Σάντος δούλεψε πάρα πολύ την άμυνα του Π.Α.Ο.Κ. είχε λοιπόν δεχτεί μόλις 2 γκολ από στημένες φάσεις και είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Φέτος δέχτηκε 13 γκόλ από στημένες φάσεις και άλλα 3 από λάθη της άμυνας.
Το Κλειδί: Η ψυχραιμία και η πολύ σωστή αλληλοκάλυψη
Ο ηγέτης: Πάμπλο Κοντρέρας
Ο Αδύναμος κρίκος: Η έλλειψη συγκέντρωσης και τα στημένα
Κοντρέρας: Ο ηγέτης της άμυνας του δικέφαλου όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρει πολλά καντάρια μπάλα ανίκητος με την μπάλα χαμηλά, πανέξυπνος, κλέβει την μπάλα με τρόπο που θα ζήλευε και ο Ροχάμης... Ίσως ο καλύτερος σέντερ μπακ στην Ελλάδα. Θα κλείσει την καριέρα του στον δικέφαλο.
Τσιρίλο: Σχεδόν όλος ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. τον έκραζε στο ξεκίνημα της σεζόν για τα τραγικά του λάθη όπως με τον Άγιαξ, στην συνέχεια καθιερώθηκε δίπλα στον Κοντρέρας με τον πάθος του και την θέληση του να βοηθήσει την ομάδα. Άτεχνος, ατσούμπαλος, αλλά παθιασμένος, δυνατός και πολύ καλός στον αέρα. Δεν είναι όμως για βασικός του χρόνου. Επίσης η Π.Α.Ε. συζητάει με τον μάνατζερ του το μέλλον του στην ομάδα.
Μαλεζάς: Δίπλα στον Κοντρέρας έμαθε μπάλα και τα πήγε πάρα πολύ καλά τα προηγούμενα χρόνια, φέτος όμως τον πρόδωσαν οι τραυματισμοί και η έλλειψη παιχνιδιών. Είναι καλός αμυντικός νέος σε ηλικία έχει πολλά ακόμα να μάθει αλλά πιστεύω ό,τι θα βοηθήσει την νέα χρονιά.
Σαβίνι: Τραγωδία! Τζάμπα λεφτά όσα και να είναι αυτά. Όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα αυτός ή ανέτοιμος θα ήτανε ή τραυματίας. Ήρθε σαν όνομα από την Ιταλία δεν έδειξε όμως τίποτα. Έπρεπε ήδη να αποτελεί παρελθόν από την ομάδα ωστόσο δεν λύνει το συμβόλαιο του και θέλει αποζημίωση Εγώ θα πω ό,τι ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να ζητήσει αποζημίωση και όχι αυτός.
Λίνο: Μετά τον τραυματισμό του είναι άλλος άνθρωπος, μοιάζει να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ανύπαρκτος αμυντικά, και επιθετικά φοβισμένος. Μοναδική εξαίρεση η εμφάνιση του στα πλέι οφ. Κανείς δεν ξέρει πιο είναι το μέλλον του βραζιλιάνου στην ομάδα. Ο καλός Λίνο μπορεί να βοηθήσει.
Σνάουτσνερ: Με διαφορά ο πιο φιλότιμος παίχτης του δικέφαλου, όποτε τον χρειάζεται η ομάδα δηλώνει παρών. Άψογος αμυντικά, αγωνίζεται και στις 2 πλευρές της άμυνας Υστερεί στο επιθετικό κομμάτι. Παρ' όλα αυτά αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή. Μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και να βοηθήσει σαν αλλαγή για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη, καθώς έχει φτάσει τα 31.
Σακελλαρίου: Που χάθηκε το παλικάρι? Αντεπεξήλθε πολύ καλά ως αντικαταστάτης του Λίνο όταν ο βραζιλιάνος ήταν τραυματισμένος Μετά χάθηκε στον πάγκο. Επιλογή Δερμιτζάκη, νέος ταλαντούχος και με όρεξη. Ίσως να δοθεί δανεικός. Εξαρτάται από τον νέο προπονητή του δικεφάλου.
Έττο: Ήρθε τον Γενάρη ως αντικαταστάτης του Μπουσαϊντί. (Αλήθεια γιατί έφυγε ο Τυνήσιος θα μάθουμε ποτέ) Κοντρολαρισμένος παίχτης αρκετά καλός επιθετικά, μέτριος αμυντικά. Πολύ θα ήθελαν να δουν κάτι παραπάνω από τον 29 βραζιλιάνο. Θα περιμένουμε να τον δούμε και του χρόνου.




Κέντρο, η δύναμη του Π.Α.Ο.Κ: Ο δικέφαλος έχει χτίσει όλη του την ομάδα γύρω από τους παίχτες της μεσαίας γραμμής. Από τα αμυντικά χαφ μέχρι και τους πλάγιους μέσους ο Π.Α.Ο.Κ. έχει επιλέξει παίχτες που ξέρουν καλά το τόπι.
Το κλειδί: Επιθετικά σίγουρα το καθαρό μυαλό και οι έξυπνες πάσες. Αμυντικά το τρεχαντήρι που λέγετε Βιτόλο.
Ο Ηγέτης: Ο Παμπλο Γκαρσία
Ο αδύναμος κρίκος: Η αργή εκτέλεση της γρήγορης σκέψης του Βλάνταν Ίβιτς
Βιτόλο: Είναι μηχανάκι το παλικάρι, τρέχει ασταμάτητα, κάνει εκπληκτικά τάκλινγκ και βοηθάει πάρα πολύ στην άμυνα Το κακό είναι ότι δεν σουτάρει ποτέ, έχει όμως κρύο αίμα και δεν αστοχεί από την άσπρη βούλα. Στο στόχαστρο πολλών ομάδων, ίσως με μία καλή πρόταση ο Π.Α.Ο.Κ. τον πουλήσει, κακώς κατά την άποψη μου. Αποτελεί συνδετικό κρίκο άμυνας και μεσαίας γραμμής.
Γκαρσία: Τι να πρωτοπεί κανείς... Πραγματικά τα λόγια είναι περιττά μπροστά στην προσωπικότητα του Πάμπλο Γκαρσία. Ογκόλιθος στο κέντρο του Π.Α.Ο.Κ. κόβει, μοιράζει, και σκοράρει που και που, ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Το μοναδικό μειονέκτημα του εκτός από την ταχύτητα είναι όταν θολώνει και παίζει μπουνιές. Μία-δύο χρονιές ακόμα θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δικέφαλο. Λογικά θα κλείσει την καριέρα του στον Π.Α.Ο.Κ.
Αρίας: Παίχτης με στοιχεία που λείπουν από τον δικέφαλο. Αδικημένος από τον Χάβο, πήρε ελάχιστες ευκαιρίες και παρόλο αυτά αντεπεξήλθε άριστα. Η διοίκηση σωστά ανανέωσε το συμβόλαιο του. Ίσως του χρόνου τον δούμε βασικό.
Φωτάκης: Αρκετοί τραυματισμοί, όμως όποτε του ζητήθηκε βοήθησε την ομάδα. Έχει πολύ δυνατό και καλό σουτ, βγάζει κρυφές μπαλιές, καλούτσικος αμυντικά. Καλός παίχτης για τον πάγκο του δικέφαλου που δεν έχει βάθος....
Μπαλάφας: Δεν μπορεί. 25 χρονών ταλέντο, πιο αργός και από replay, φοράει 2 αριστερά παπούτσια, άτεχνος, δεν είναι για τον Π.Α.Ο.Κ. τέτοιοι παίχτες. Λογικά θα δοθεί ως αντάλλαγμα η δανεικός.
Ίβιτς: Έχει βοηθήσει πάρα πολύ πετυχαίνοντας αρκετά γκολ. Ξέρει μπάλα, είναι όμως πάρα πολύ αργός. Επίσης όταν λείπει από την ενδεκάδα η αποστάσεις των γραμμών μεταξύ επίθεσης και κέντρου είναι χαώδης. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης του, και να δώσει βάθος στον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ. Θα βοηθήσει λογικά αν και τελευταία είχε αρκετούς τραυματισμούς.
Τσουκαλάς: Το παλικάρι παίζει στον δικέφαλο από το πουθενά. Δεν λέω είναι νέος, η προσωπική μου άποψη όμως είναι ότι δεν είναι για τον Π.Α.Ο.Κ. σε κάνα Πανιώνιο κανά Βολό καμιά Καβάλα καλά είναι να παίζει.




Επίθεση, το αιώνιο πρόβλημα: Εδώ τα πράγματα όσο αφορά τον κλασσικό επιθετικό είναι δύσκολα. Φέτος αρκετοί φίλαθλοι του δικέφαλου αναπολούσαν τον Μάρτσιν Μίετσελ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μουσλιμοβιτς ήδη έχει αποχωρήσει από την ομάδα. Καλά που είναι και ο Βιερίνια και παίρνει επιθετικά την ομάδα στις πλάτες του. Πιστεύω ότι στην φετινή μεταγραφική περιόδο η διοίκηση θα βρει τον παίχτη που πρέπει να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.
Το κλειδί: Δεν υπάρχει. Ακόμα στον δικέφαλο ψάχνουν τον παίχτη που θα ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες.
Ο Ηγέτης: Αντελίνο Βιερίνια. Τα κάνει όλα!
Ο Αδύναμος κρίκος: Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο
Κουτσιανικούλης: Ο Μέσι των φτωχών δεν έχει δείξει πολλά πράγματα. Άλλοι λένε ότι πήρε ευκαιρίες, άλλοι πάλι λένε ότι έχει αδικηθεί. Η αλήθεια είναι ότι έκανε 2-3 καλά ματς φέτος π.χ. με Ολυμπιακό. Πρέπει να τον πάρει ένας προπονητής να του τραβήξει το αυτί και να τον κάνει να παίξει αυτό που μπορεί. Δεν έχει δικαιολογήσει τα λεφτά της μεταγραφής του.
Σαλπιγγίδης: Πολύ περίμεναν περισσότερα από τον Σάλπι, στο παραγωγικό κομμάτι. Ωστόσο έπαιξε τα 53 ματς από τα 54 και πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων για άλλη μία φορά στην καριέρα του. Πρέπει να μείνει στον Π.Α.Ο.Κ. γιατί είναι αθλητής και πολύ καλός παίχτης και σίγουρα θα βοηθήσει. Αν έχει δίπλα του ένα καλό σέντερ φορ σε σύστημα 4-4-2 θα κάνει παπάδες.
Ελ Ζαρ: 'Ηρθε με προδιαγραφές στην Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Λιβερπουλ. Δεν έδειξε πολλά πράγματα, είναι ταχύς, έχει την τρίπλα, πρέπει να δουλέψει το σουτ και την προσαρμογή του στην ομάδα. Λογικά θα βοηθήσει.
Βιερίνια: Ένας παίχτης-ορχήστρα. Πραγματικά φέτος ο Πορτογάλος ήταν μια ομάδα μόνος του. Έκανε τα πάντα στην επίθεση, αφού σκόραρε αλλά και μοίραζε γκολ στους συμπαίκτες του. Εκρηκτικός, ταχύτατος, επιτόπιο άλμα τρομερό, εκπληκτικές τρίπλες, φανταστικά σουτ. Θα είναι επιτυχία για την διοίκηση του δικέφαλου, αν καταφέρει να κρατήσει και να μην πουλησεί αυτόν τον παιχταρά. Τέτοιοι παίχτες πρέπει να παίζουν στον Π.Α.Ο.Κ.
Αθανασιάδης: Η αποκάλυψη του δικέφαλου για φέτος. Έχει αίσθηση του γκολ. Υστερεί σε εμπειρία. Βοήθησε όποτε χρειάστηκε, πέτυχε σημαντικά γκολ όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Αν δουλεψεί σκλήρα θα γίνει πολύ καλό σέντερ φορ.

Αυτά λοιπόν όσο αφορά το ρόστερ της ομάδας. Κάτι δανεικούς π.χ. Μουμίν ούτε τους σχολιάζω. Δεν πρέπει να παίζουν τέτοιοι παίχτες στον Π.Α.Ο.Κ. εξαίρεση από τους δανεικούς ίσως είναι ο Γεωργίου που πρέπει να πάρει ευκαιρίες. Με αυτά και με αυτά καταλήγω ότι ο Π.Α.Ο.Κ. σίγουρα θέλει αρκετές μεταγραφές, γιατί η λογική λέει ότι σίγουρα θα πουλήσει ένα από πρωτοκλασάτα ονόματα π.χ. Βιτόλο, Βιερίνια. Πρέπει λοιπόν γρήγορα να βρεθεί ένας προπονητής να δει την ομάδα, να την χτισεί, να αποδευσμευσεί και να αποκτήσει παίχτες.

Υ.Γ. Το κεφάλαιο Σάντος καλως ή κακώς έχει κλείσει για τον Π.Α.Ο.Κ. έδειξε το έργο του που ήταν απόλυτα επιτυχές όμως αποτελεί παρελθόν για τον δικέφαλο. Ας αφήσουμε τον νέο τεχνικό του δικέφαλου όποιος και αν είναι αυτός να δείξει και αυτός την δουλειά του. Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία και τρόπο, δεν μπορούμε όλους να τους συγκρίνουμε με τον Σάντος
Υ.Γ.1. Θα ακολουθήσουν και άλλες απόψεις μου για αρκετές ομάδες. Η επόμενη είναι ο Άρης

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. Polu kalo arthro wonapartis..Sfairiki kai pliris analusi..Exw isws 1-2 endoiasmous gia kapoious paixtes opws gia ton Athanasiadh..Parakatathikh gia to mellon enw einai 25 xronwn den apotelei! Mia kali lusi sigoura..kata ta alla para polu kalo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wonapartis, λίγα τα λόγια σου για τον Μπαλάφα το πουλέν, γιατί δεν σε βλέπω καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANAMONH TOY STATHI STIN ATHINA GIA MIA KAINOYRGIA KARGIERA!!!!!!KALI ARXI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top