Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Με το δεξί ξεκίνησαν οι Heat (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Συνεχίστηκε το εντός έδρας αήττητο των Heat , οι οποίοι επικράτησαν με 92-84 των Mavericks . Με τους Lebron και Wade να αναλαμβάνουν δρά...


Συνεχίστηκε το εντός έδρας αήττητο των Heat, οι οποίοι επικράτησαν με 92-84 των Mavericks. Με τους Lebron και Wade να αναλαμβάνουν δράση στο τέλος, “καθάρισαν” ένα παιχνίδι που με βάση τα στατιστικά, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο κλειστό. Οι τελικοί αναμένονταν να είναι μία σειρά αγώνων με τις άμυνες να πρωταγωνιστούν και αυτό επιβεβαιώθηκε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ειδικά στο ξεκίνημα, οι άμυνες ήταν διαβασμένες και εγκλώβισαν την επιθετική δραστηριότητα των αντιπάλων, με αποτέλεσμα οι 33 πόντοι που σημειώθηκαν  στο πρώτο 12λεπτο να αποτελούν την 3η χειρότερη επίδοση σε τελικούς τα τελευταία 20 χρόνια. Οι δύο χειρότερες επιδόσεις ήταν οι 31 πόντοι στον τρίτο τελικό του 1998 (Chicago-Utah 17-14) και οι 30 πόντοι στον δεύτερο τελικό του 2009 (Lakers-Orlando 15-15).

Ο αγώνας

Οι άμυνες πρωταγωνίστησαν στο πρώτο 12λεπτο. Σαφής προσανατολισμός και των δύο προπονητών να ντουμπλάρουν τα μαρκαρίσματα στο low post επιλέγοντας να αφήσουν ελεύθερο τον Bibby οι Mavs και τον Kidd οι Heat. Ο μεν Bibby δεν εκμεταλλεύθηκε αυτό το γεγονός (τελείωσε τον αγώνα χωρίς πόντο!), ο δε Kidd τιμώρησε τον coach Spoelstra, ευστοχώντας σε διαδοχικά τρίποντα. Εκτός από τους πρώτους δύο πόντους του Dallas, που προήλθαν από δίποντο του Nowitzki, οι υπόλοιποι 15 επιτεύχθηκαν από βολές και τρίποντα. Για το Miami, και τους 16 πόντους της πρώτης περιόδου, τους πέτυχαν οι Wade(2), Bosh(6) και James(8).
Στο δεύτερο 12λεπτο, παρά τις πολύ γρήγορες περιστροφές της άμυνας των γηπεδούχων, οι σωστές αποστάσεις που είχαν στην επίθεση οι παίκτες του Rick Carlisle, τους έδιναν τη δυνατότητα να βρίσκουν ελεύθερα σουτ έξω από τα 7.25. Οι Terry και Nowitzki ήταν εύστοχοι και έδιναν πόντους στην ομάδα τους. Από την άλλη, οι Heat φάνηκαν να εγκλωβίζονται στη ζώνη με προσαρμογές του Dallas και χρειάστηκαν βοήθεια από τον πάγκο για να ξεκολλήσουν. Ο Mario Chalmers με 3 τρίποντα και 10 συνολικά πόντους στην περίοδο, έδωσε τη χείρα βοηθείας που χρειαζόταν η ομάδα του. Ένα σερί 7-0 των Mavs, τους έδωσε προβάδισμα 3 πόντων (35-38). Ο Tyson Chandler συνέχισε κάνοντας τα δικά του:

Το ημίχρονο έκλεισε στο 43-44 υπέρ των φιλοξενούμενων. Τραγικά τα ποσοστά των δύο ομάδων: 31% για το Miami, 28% για το Dallas.
Με ένα γρήγορο σερί 7-0 υπέρ των Mavs ξεκίνησε η τρίτη περίοδος (43-51). Εξίσου άστοχες οι δύο ομάδες, κινήθηκαν σε ρηχά νερά επιθετικά. Πολλά τα λάθη και από τις δύο πλευρές, Το buzzer beater του Lebron διαμόρφωσε το 65-61 για την τρίτη περίοδο.
Στο τελευταίο 12λεπτο ήταν η ώρα των μεγάλων παικτών. Ο Nowitzki έβαλε 10 πόντους παίζοντας από κάποιο σημείο και μετά με πρόβλημα στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Ο Wade ανέλαβε δράση και με δικές του ενέργειες τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, κράτησε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, για να τον διαδεχθεί ο King-James. Με κάρφωμα και φάουλ 2:48 πριν το τέλος, έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στο Miami (85-75). Το μόνο που κατάφεραν οι Mavs, ήταν να μειώσουν στους 6 (85-79) ένα λεπτό αργότερα, αλλά οι Heat κλείδωσαν τον αγώνα με αυτή τη φάση:



Σημεία που έκριναν τον αγώνα:

  • Τα ριμπάουντ. Σε έναν αγώνα που και οι δύο ομάδες σούταραν με ποσοστό χαμηλότερο του 39%, οι Heat κατέβασαν 10 παραπάνω(46-36) στο σύνολο εκ των οποίων τα 16 ήταν επιθετικά (16 έναντι 6 των Mavericks).
  • Η μοναξιά του Nowitzki. Οι 27 πόντοι του ίσως είναι και λιγότεροι από αυτό που αναμένει η ομάδα του από αυτόν, αλλά ήταν στιγμές που έμοιαζε ολομόναχος στο παρκέ. Έπαιρνε την μπάλα και οι συμπαίκτες του απλά παρακολουθούσαν.
  • Το σκοράρισμα του πάγκου. Ο πάγκος του Dallas ήταν πρώτος σε πόντους στο πρωτάθλημα. Όταν σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα υστερεί έναντι του αντίστοιχου του Miami (27-17) που δεν φημίζεται για τη βοήθεια που δίνει στους βασικούς, τότε εύκολα καταλήγουμε στην επικράτηση των Heat.
  • Η άμυνα. Μπορεί και οι δύο άμυνες να πήραν καλό βαθμό, αλλά το συγκρότημα του coach Spoelstra, κράτησε τους αντιπάλους του στο πολύ χαμηλό για τα δεδομένα τους σκορ των 84 πόντων που αποτελεί και τη χειρότερη επίδοσή τους στα φετινά play off.
  • Η 4η περίοδος. Οι Big Three σκόραραν τους 15 από τους 17 τελευταίους πόντους της ομάδας τους. Με πλουραλισμό ηγετών κατέδειξαν την γύμνια του Dallas. Ο “καημένος” ο Nowitzki έμοιαζε σαν την καλαμιά στον κάμπο αλλά παρόλα αυτά πρόσθεσε 10 πόντους στο ενεργητικό του στην τελευταία περίοδο.

Δήλωσαν μετά τον αγώνα:

«Είμαστε έμπειρη ομάδα. Πρέπει να επιστρέψουμε δυναμικά την Πέμπτη. Όταν είσαι η φιλοξενούμενη ομάδα, αρκεί μία νίκη εκτός έδρας. Άρα ακόμα μπορούμε να τα καταφέρουμε κερδίζοντας το επόμενο παιχνίδι.» Dirk Nowitzki

«Θα παίξουμε καλύτερα. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Είχαμε ευκαιρίες αλλά σουτ που υπό φυσιολογικές συνθήκες βάζουμε, απόψε δεν βρήκαν στόχο. Είναι μεγάλη σειρά. Θα κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές.» Rick Carlisle, coach των Mavs

«Δεν παίξαμε καλά απόψε. Σκοράραμε μόλις 17 πόντους στο πρώτο και στο τρίτο 12λεπτο. Δεν είναι αυτό το στυλ παιχνιδιού μας. Έπαιξαν καλή άμυνα και δεν μας άφησαν να πιάσουμε το ρυθμό μας….Ξέρουμε πώς να τους κερδίσουμε. Απλά πρέπει να το κάνουμε πράξη.» Jason Terry

«Έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε έτσι, δηλαδή στο τέλος. Δεν πρέπει να εκνευρίζεσαι επειδή δεν μπαίνει η μπάλα μέσα. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κυριαρχήσεις στον αγώνα κι εμείς τους βρήκαμε. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο.» Dwyane Wade

Μικρά-μικρά με ενδιαφέρον:

  • Το Dallas είχε 7 νίκες και 2 ήττες με ομάδες που είχαν ποσοστό χαμηλότερο από 40% και λιγότερους από 93 πόντους. Χθες δεν τα κατάφερε.
  • Αν εξαιρεθούν οι τελικοί του 2006, οι Mavericks είχαν 14 συνεχόμενες νίκες κόντρα στους Heat.
  • Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2006, ο Mark Cuban σηκώθηκε από τη θέση του έξαλλος όταν ο Wade κέρδισε τις πρώτες του βολές, φωνάζοντας ότι είχαν προηγηθεί βήματα.

Κορυφαίος ο Lebron James:


Τα highlights του αγώνα:

Επόμενο ραντεβού στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής και πάλι στην American Airlines Arena του Miami.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top