Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Ο Γερμανός…ασθενής (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Ο Dirk Nowitzki ήταν για άλλο ένα παιχνίδι αυτός που καθόρισε την τύχη της ομάδας του. Τι κι αν έπαιζε άρρωστος με 38 πυρετό; Ο φανερά κ...


Ο Dirk Nowitzki ήταν για άλλο ένα παιχνίδι αυτός που καθόρισε την τύχη της ομάδας του. Τι κι αν έπαιζε άρρωστος με 38 πυρετό; Ο φανερά καταβεβλημένος superstar του Dallas, νίκησε πυρετό και αντιπάλους και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 86-83 και τη σειρά στο 2-2. Φαίνεται ότι μάλλον του πηγαίνουν οι δυσκολίες, καθώς οι Mavericks νίκησαν στον 2ο και 4ο αγώνα όταν ο Γερμανός αγωνιζόταν τραυματίας και κρυωμένος αντίστοιχα. Η εμφάνισή του χθες, θύμισε το θρυλικό “flu game” του Michael Jordan. Ήταν 11 Ιουνίου 1997 στον πέμπτο τελικό κόντρα στην Utah, όταν ο Air περπατούσε με το ζόρι, αλλά τελείωσε με 38 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασσίστ. Εντάξει, η εμφάνιση του Dirk δεν πλησιάζει αυτή του Jordan (ο Γερμανός είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ), αλλά το NBA αρέσκεται σε ιστορίες ηρώων και πάνω σε αυτές έχτισε τη φήμη και την ιστορία του.

Ο αγώνας

Με 6 γρήγορους πόντους ξεκίνησε ο Nowitzki και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Bosh απάντησε με ισάριθμους και ισοφάρισε. Ο Barea που ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα στη θέση του Stevenson, χτυπούσε με pick and roll και drive προς το καλάθι. Έδωσε ενέργεια και λύσεις:
Αχίλλειος πτέρνα της άμυνας των Heat τα απανωτά pick and roll των Mavs. Τακτική που ακολουθούν κατά κόρον οι γηπεδούχοι. Ο Chandler ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια,, συνεισφέροντας 13 πόντους και 16 ριμπάουντ:
Χέρι χέρι οι δύο ομάδες, καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση του Lebron. “Αόρατος” σε όλο το παιχνίδι, φάνηκε εξαρχής η κακή του βραδιά. Δείτε τον εδώ σε ρόλο ηθοποιού:

Το υποκριτικό του ταλέντο θα ζήλευε και ηθοποιός που κάνει τον κομπάρσο που τις τρώει σε ταινίες του Chuck Norris. Αν και σούταραν με 29% , οι Heat, ανανέωσαν τις επιθέσεις τους 9 φορές με ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ και κατάφεραν να φύγουν ισόπαλοι 21-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.


Η πρώτη ομάδα που πήρε διαφορά ήταν το Miami (21-28) που ξεκίνησε με 7-0 σερί στο δεύτερο 12λεπτο. Ο Bosh ήταν αυτός που σκόραρε για τους φιλοξενούμενους:
Ζεστός ήρθε από τον πάγκο ο Stevenson και με 11 πόντους (3 τρίποντα, 2 βολές) ισορρόπησε το παιχνίδι. Σκορ ημιχρόνου 45-47.


Ισορροπημένο και το τρίτο 12λεπτο, με τον Wade να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους (12 πόντοι):

Ο Marion με 10 ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το Dallas σ’ αυτό το κομμάτι του αγώνα. Στα αξιοσημείωτα της περιόδου και η πρώτη χαμένη βολή του Nowitzki στη σειρά των τελικών. Σκορ 65-69.


Σε ακόμα ένα παιχνίδι, οι Mavs βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στις αρχές της τέταρτης περιόδου (65-74 10 λεπτά και 12 δεύτερα για το τέλος). Ο Nowitzki όμως με 10 από τους 21 πόντους του στη συνέχεια, οδήγησε την ομάδα του σε ένα επιμέρους σκορ 21-9 που έφερε και τη νίκη. Ο Wade έμεινε μόνος να προσπαθεί με κάθε τρόπο:
Ήταν όμως και ο μοιραίος παίκτης, αφού με 1/2 βολές 30 δεύτερα πριν τη λήξη, απέτυχε να ισοφαρίσει και το σκορ παρέμεινε στο 82-81. Ο εμπύρετος Dirk, έκανε με lay up το 84-81:
Κάρφωμα του “Flash” και 2 βολές του Terry διαμόρφωσαν το τελικό 86-83, αφού στην τελική κατοχή για τους Heat, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Wade με αποτέλεσμα να μείνει ο Miller με 2 δευτερόλεπτα και τον Chandler μπροστά του . Το σουτ από τα 10 μέτρα δεν βρήκε καν την στεφάνη και οι Mavericks έκαναν το 2-2.

Σημεία που έκριναν τον αγώνα:

  • Οι βοήθειες στον Nowitzki. Το Dallas κατάφερε τελικά αυτό που προσπαθούσε σε όλους τους προηγούμενους τελικούς. Να έχει ισορροπία στο σκοράρισμα. Οι Terry με 17, Marion με 16, Chandler με 11 και Stevenson με 11 πλαισίωσαν τον λαβωμένο Γερμανό. 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έναντι μόλις 2 (Wade, Bosh) για το Miami.
  • Τα λάθη. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να υποπέσουν σε λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους τους (11 έναντι 13). Στέρησαν έτσι τη δυνατότητα να τρέξουν και να βάλουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό από τους Heat.
  • Ο “απόντας” βασιλιάς. Ο Lebron είχε  8 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασσίστ. Κι αν στο προηγούμενο παιχνίδι που δεν είχε σκοράρει πάλι αρκετούς πόντους, δικαιολογήθηκε για την εμφάνισή του τονίζοντας την συνεισφορά του στην άμυνα, τώρα τι μπορεί να πει; Marion και Terry τον εξέθεσαν ουκ ολίγες φορές. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο η “κατσάδα” που του ρίχνει ο Wade σε time out, μετά από 2 φορές που τον νίκησε ο Terry στο ένας με έναν.
  • Ο πάγκος. 28 οι πόντοι για παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο του Dallas, 13 οι αντίστοιχοι για το Miami.
  • Η άμυνα ζώνης. Στο 4ο 12λεπτο και με την ομάδα του πίσω με 9, ο coach Carlisle, γύρισε σε ζώνη. Εγκλωβίστηκαν με  3/13 σουτ και 5 λάθη στα τελευταία 10 λεπτά οι Heat.

Δήλωσαν μετά τον αγώνα:

«Δεν νομίζω ότι το κρύωμα μπορεί να σταματήσει τον Dirk DeShawn Stevenson

«Θα θυμάμαι απλά την προσπάθειά του. Ο μέσος άνθρωπος με 38 πυρετό, δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και ο Dirk έπαιξε κόντρα στους καλύτερους αθλητές στον κόσμο.» Tyson Chandler

«Δεν παρατήρησα να κάνει κάτι διαφορετικό από τις άλλες φορές. Σε κάθε του σουτ κρατάς την αναπνοή σου. Ούτε η άμυνά μας δείχνει ικανή να τον σταματήσει. Το έχει αποδείξει πολλές φορές.» Eric Spoelstra, coach των Heat για τον Nowitzki

«Θα επιστρέψω στον 5ο αγώνα και θα κάνω ότι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει.» Lebron James

Μικρά-μικρά με ενδιαφέρον:

  • Οι 8 πόντοι που έβαλε ο Lebron, σταμάτησαν το σερί των 434 σερί αγώνων στους οποίους είχε σκοράρει διψήφιο αριθμό. Επίσης ήταν το μοναδικό από τα 90 παιχνίδια play off στα οποία αγωνίστηκε, που περιορίστηκε σε τόσο χαμηλά νούμερα. Οι Heat έχουν χάσει και στα 8 παιχνίδια των play off που ο βασιλιάς σκόραρε κάτω από 15 πόντους.
  • Οι προηγούμενοι 2 τελικοί κρίθηκαν με διαφορά 2 πόντων. Αυτό είχε να συμβεί σε τελικούς από το 1998. Αν αναλογιστεί κανείς ότι και αυτός ο αγώνας κρίθηκε στους 3 πόντους, μπορεί εύκολα να βγάλει το συμπέρασμα για το πόσο ισοδύναμες είναι οι ομάδες.
  • Ο Joel Anthony έφτασε τα 15 συνεχόμενα παιχνίδια play off στα οποία έχει από τουλάχιστον 1 κόψιμο. Το ρεκόρ στην ιστορία των Heat, το κατέχει ο Alonzo Mourning με 16.
  • Ήταν η 3η συνεχόμενη φορά που ο Nowitzkiκρίνει το αποτέλεσμα των τελικών. Στο δεύτερο παιχνίδι έβαλε το νικητήριο layup. Στο τρίτο αστόχησε στο σουτ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράτηαση, και στο τέταρτο έδωσε με το καλάθι του διαφορά 3 πόντων στην ομάδα του και διαμόρφωσε το τελικό 86-83.

Δείτε το video με τα highlights του αγώνα:

Επόμενο ραντεβού στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής και πάλι στο Dallas.

Y.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από τη μηχανή αναζήτησης της Google.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top