Menu

statharas statharas Author
Title: Ξαναζεσταμένο φαγητό θυμίζει η Α1..
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Αλήθεια πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο γνωρίζεις τι θα γίνει στο τέλος; Και τι διαφορά μπορεί να ισχυριστεί κανε...


Αλήθεια πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο γνωρίζεις τι θα γίνει στο τέλος; Και τι διαφορά μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έχει το περσινό πρωτάθλημα με το προπέρσινο και το φετινό; Απολύτως καμία θα έλεγα εγώ..βία, επεισόδια,κεκλεισμένων των θυρών αγώνες,άδεια γήπεδα είναι δεδομένο ότι θα δούμε και φέτος!Χρειαζόμαστε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα κι όχι αστείες προτάσεις όπως η επιστροφή στον ερασιτεχνισμό.Επιτέλους ας αλλάξουν κάποια στιγμή κι οι ανίκανοι άνθρωποι που κυβερνούν το μπάσκετ..Κι αφού κατάφεραν τουλάχιστον να αποφασίσουν για την έναρξή του ας πούμε δύο λόγια για το τι περιμένουμε να δούμε.

Θα αναλύσουμε κυρίως  το ποιοι θα παλέψουν για ποιες θέσεις χωρίς να μπούμε σε τεχνικές αναλύσεις, κάτι το οποίο θα κάνουμε σε επόμενα άρθρα για όλες τις ομάδες.


Πρωτάθλημα: Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα χρονιά θέλει να κρατήσει τα πρωτεία εντός συνόρων ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να γκρεμίσει τον μεγάλο του αντίπαλο από την κορυφή. Κάτι βέβαια που φαντάζει πιο δύσκολο από ποτέ αφού φέτος η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο έχει ανοίξει αρκετά κι ο Παναθηναϊκός πάει ίσως για το πιο εύκολο πρωτάθλημά του την τελευταία πενταετία.

Δε μπορώ να φανταστώ με ποιον τρόπο ο Ολυμπιακός με αυτό το ρόστερ θα καταφέρει να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλό του σε μία σειρά που θα κριθεί στις τρεις νίκες. Οι πράσινοι αναμένεται να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι από πέρσι παρά το γεγονός ότι υστερούν σε ποιότητα. Έχουν όμως πλέον μεγαλύτερο βάθος πάγκου , κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερες λύσεις αφενός για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι αφετέρου περισσότερες ανάσες για τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας. Οι Πειραιώτες προτίμησαν να μειώσουν αρκετά το μπάτζετ τους ώστε να συμβαδίσουν με την οικονομική κατάσταση της χώρας, πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κι ο Παναθηναϊκός την επόμενη χρονιά όπου λήγουν όλα(!) τα συμβόλαια των παικτών του. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού προτίμησαν να δημιουργήσουν μία νεανική ομάδα με πολλούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της Εθνικής μας. Παίκτες που αν δουλευτούν σωστά μπορεί να φέρουν συνεχόμενους τίτλους τα επόμενα χρόνια. Όχι όμως φέτος.

 Τρίτη θέση, χωρίς έξοδο στη ευρωλίγκα μάλλον. Δεν γνωρίζω πόσες πιθανότητες έχουμε να μας δώσει η ευρωλίγκα μία θέση στα προκριματικά της επόμενης χρονιάς, τα δεδομένα πάντως δεν είναι ευνοϊκά για τις ομάδες μας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην διοργάνωση. Κι αυτό θα πρέπει να μας στεναχωρεί ιδιαίτερα καθώς παρά την έλλειψη ποιότητας, πέρσι παρακολουθήσαμε σπουδαίους μικρούς τελικούς με μεγάλο ενδιαφέρον και γεμάτα γήπεδα. Πλέον τι αξία θα έχει ο μικρός τελικός; Γιατί οι ομάδες να παλεύουν πλέον για την τρίτη θέση αφού δεν υπάρχει κανένα όφελος; Γίνεται πλέον ακόμα πιο αδιάφορο το πρωτάθλημά μας..ας όψεται η ¨γλάστρα¨ που λέγεται κ. Οικονομίδης και οι ανίκανοι συνεργάτες του που έχουν φέρει το πρωτάθλημα σε αυτή την κατάσταση.

Επανερχόμενοι στα αγωνιστικά, Π.Α.Ο.Κ. , Άρης και Πανιώνιος αποτελούν μία κατηγορία μόνοι τους στο φετινό πρωτάθλημα μετά τους δύο αιώνιους και θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση. Το κοινό και των τριών είναι ότι είναι ιστορικές ομάδες, έχουν φανέλα, κόσμο και πολύ καλό προπονητή στον πάγκο τους. Φαβορί είναι ο Π.Α.Ο.Κ., ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ αλλά και εμπειρία. Ίσως είναι και ο πιο έτοιμος αγωνιστικά από τους άλλους δύο λόγω των προκριματικών της ευρωλίγκας. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο Άρης για το τι θα μας δείξει στο παρκέ. Η εικόνα του στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό δεν μου άρεσε, είναι όμως πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το κυριότερο πρόβλημα που έχει να λύσει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι να τους κάνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Στον Πανιώνιο, τον οποίο θεωρώ δεύτερο φαβορί μετά τον Π.Α.Ο.Κ. , η παρουσία του Κις ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Εξαιρετικός άσσος , οποίος θα πάρει και την μπάλα στις δύσκολες στιγμές. Μαζί με Ξανθόπουλο και Μπατή δημιουργούν πολύ καλή τριάδα για τον Μπαρτζώκα. Περιμένω πολύ καλή αγωνιστική παρουσία από τον φετινό Πανιώνιο κι είναι φανερό ότι ο προπονητής του θέλει να επαναλάβει την χρονιά που έκανε προ τριετίας με το Μαρούσι.

Πάνε για την έκπληξη: σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται οι Κολοσσός, Ίκαρος, Καβάλα και Περιστέρι, οι οποίοι θα προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω αλλά δεν θα θεωρηθεί αποτυχημένη η χρονιά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν. Τον πρώτο λόγο θα έδινα σε Καβάλα και Κολοσσό, αν και περιμένω να δω πως θα παρουσιαστούν οι Ροδίτες χωρίς τον Σφαιρόπουλο μετά από 3 χρόνια. Το ρόστερ είναι καλό, μάλιστα αποτελείται από 3 Αμερικανούς και 9 Ελληνόπουλα, στοιχείο που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σε δεύτερο επίπεδο βάζω τους Περιστέρι και Ίκαρους, οι οποίοι έχουν καλούς προπονητές στον πάγκο τους, θεωρώ όμως ότι θα είναι πιο αδύνατοι από πέρσι.

Σωτηρία: στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται το Μαρούσι, ο Κ.Α.Ο.Δ., το Ρέθυμνο κι ο Ηλυσιακός. Δεν πιστεύω ότι οι δύο τελευταίοι θα κινδυνέψουν, ειδικά τώρα που πέφτει μόνο μία ομάδα. Το Ρέθυμνο θα έχει καλή έδρα με κόσμο που διψάει για μπάσκετ ενώ ο Ηλυσιακός έχει ποιότητα σαν ομάδα. Το Μαρούσι έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί ενώ ο Κ.Α.Ο.Δ. θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να κάνει κάτι καλό στην κατηγορία.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top