Menu

statharas statharas Author
Title: Αυτό ναι..είναι πρωτάθλημα!
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Ποιος θα το περίμενε ότι στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στο Καραϊσκάκη ο πίνακας θα έδειχνε 2-0 και το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν 2-2;Οι Κρ...

Ποιος θα το περίμενε ότι στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στο Καραϊσκάκη ο πίνακας θα έδειχνε 2-0 και το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν 2-2;Οι Κρητικοί απέδειξαν ότι και καλή ομάδα έχουν αλλά και ψυχή ώστε να γυρίσουν το παιχνίδι και τελικά να πάρουν την ισοπαλία. Οι ερυθρόλευκοι, από την άλλη, είχαν ξεκάθαρα το μυαλό τους στο μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης, στο οποίο πλέον θα πάνε με κακή ψυχολογία μετά την πρώτη τους φετινή γκέλα στο ‘’Γεώργιος Καραϊσκάκης’’..

Και κάπου εδώ κολλάει ο τίτλος του κειμένου. Παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα που πρωτοπόρος είναι ο Ατρόμητος(έστω και με παιχνίδια περισσότερα), οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες κάνουν γκέλες και το πρωτάθλημα πλέον έχει πάρει φωτιά στην κορυφή. Ότι ακριβώς χρειάζεται, δηλαδή, το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο που από τον Αύγουστο βγάλαμε τον φετινό πρωταθλητή. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες(όταν πιάνει αυτά τα 20λεπτα εξαιρετικής απόδοσης) ,ο καλύτερος όμως δεν κερδίζει πάντα στο ποδόσφαιρο κι ούτε σημαίνει ότι θα πάρει τον τίτλο. Το σημερινό παιχνίδι απέδειξε και σε αυτόν αλλά και σε μας τους φιλάθλους πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και θα έρθουν πολλά άσχημα αποτελέσματα για όλες τις ομάδες.Γιατί πολύ απλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο κι ο αθλητισμός.Σε όλες τις άλλες χώρες,εκτός από εδώ που ο ισχυρός επιβάλλεται να κερδίζει με κάθε κόστος,αυτό είναι κάτι αυτονόητο κι "όμορφο".

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ για να βρει τα αίτια της ισοπαλίας κι ούτε θέλει πολύ κόπο ώστε να αλλάξει κάποια πράγματα. Μία κίνηση χρειάζεται μόνο να κάνει και το πρόβλημα λύθηκε. Διότι είναι αδιανόητο σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να υπάρχει αυτός ο αστείος τερματοφύλακας κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Του δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες κι όσο καθαρό μυαλό κι υπομονή κι αν έχει ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τον στηρίξει άλλο. Από κει κι έπειτα μιλάμε για εμμονή κι ο Iσπανός τεχνικός δυστυχώς για τον Ολυμπιακό έχει αποδείξει ότι έχει εμμονές, στοιχείο που αν δεν διορθώσει μπορεί να του στοιχήσει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Από την άλλη πλευρά, η σημερινή(όπως και την προηγούμενη βδομάδα) ήταν μία μέρα απαντήσεων για πολλούς..κι αυτοί οι πολλοί είναι ο Νίκος Μαχλάς, ο συνονόματος και προπονητής της ομάδας Νίκος Αναστόπουλος και φυσικά ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο πρώτος δικαιώνεται γιατί αν κι έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, το κατάφερε κι αυτό! Ο  δεύτερος, παρά τα όσα τον κατηγορούν, μπορεί να αισθάνεται ευχαριστημένος διότι έχει φτιάξει ένα πραγματικά καλό σύνολο που χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Για το τέλος άφησα τον Βαγγέλη Μάντζιο, ένα μεγάλο ταλέντο που δεν απέδωσε ποτέ αυτά που θα μπορούσε μετά την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Παρά το γεγονός όμως ότι η καριέρα του έδειχνε να παίρνει την κατηφόρα και να τελειώνει άδοξα, αυτός πείσμωσε κι έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλους ότι είναι εδώ και θέλει μία θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top