Menu

statharas statharas Author
Title: Π.Α.Ο.Κ.- Άρης: Τι είδαμε και τι περιμέναμε..
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Εμφανώς ανώτερο ποιοτικά απ ότι περιμέναμε ήταν το παιχνίδι της Πυλαίας ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και στον Άρη. Τόσο οι 92 πόντοι του Π.Α.Ο.Κ....


  • Εμφανώς ανώτερο ποιοτικά απ ότι περιμέναμε ήταν το παιχνίδι της Πυλαίας ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και στον Άρη. Τόσο οι 92 πόντοι του Π.Α.Ο.Κ. εντός έδρας όσο και οι 87 πόντοι του Άρη εκτός είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των δύο ομάδων.

  • Ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι στα ντέρμπυ δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση  γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών! Από την μία πλευρά ο Άρης είχε καλύτερη χημεία σαν ομάδα και μεγαλύτερο βάθος πάγκου. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε ήδη χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του εκτός από τους δύο μικρούς. Από την άλλη ο Π.Α.Ο.Κ. έβγαλε την προσωπικότητα των παικτών του στο παρκέ και τη δύναμη της έδρας. Παίκτες έμπειροι και με πολλές παραστάσεις που απέδωσαν τα αναμενόμενα.

  • Αν υπάρχει μία ομάδα που να μας παρουσίασε πράγματα που δεν περιμέναμε αυτός ήταν ο Π.Α.Ο.Κ.! Οι 92 πόντοι είναι υπερβολικά μεγάλο νούμερο γι αυτό το ρόστερ και οι πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κάτι που ούτε ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν φανταζόταν. Ο δικέφαλος εμφάνισε παίκτες που δεν τους περίμενε ο αντίπαλος προπονητής όπως ο Ράιτ που σίγουρα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του φέτος. Στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν οι κίτρινοι. Βαρόμετρο ο Τζέιμς, σπουδαία δουλειά από τους έμπειρους Τσαλδάρη και Ταπούτο ,γεμάτος ενέργεια ο Μάλντροου.

  •   Ο Σούλης Μαρκόπουλος σε γενικές γραμμές επέλεξε να δώσει τα σουτ στον αντίπαλό του με σκοπό να κόψει τις διεισδύσεις στο καλάθι του. Τα περισσότερα σκριν οι παίκτες του δικεφάλου τα περνούσαν από κάτω γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Αυτό κατά διαστήματα μπλόκαρε τον Άρη επιθετικά αν και δεν φαίνεται στους τελικούς πόντους της ομάδας.

  • Περιμέναμε τον Άρη πολύ δυνατό μέσα στην ρακέτα κι είδαμε ακριβώς το αντίθετο! Ο Π.Α.Ο.Κ. με Γκορί και Ντικούδη κυριάρχησε έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας δύο πόντων ενώ πήρε και 6 ριμπάουντ παραπάνω από τον αντίπαλό του. Έπαιζε συνεχώς ιδανικά το χάι-λόου ο δικέφαλος διαβάζοντας σωστά τις καταστάσεις που δημιουργούνταν ! Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Γιώργου Μπόγρη που άλλαξε τα πλάνα του προπονητή του. Ο νεαρός σέντερ στα τρία λεπτά που αγωνίστηκε είχε ήδη έξι μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, νούμερο εξαιρετικό με βάση τα λεπτά συμμετοχής.

  •  Ο Άρης πλήρωσε το κακό του δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι Τζέιμς και Τσαλδάρης έπρεπε να πάρουν κάποιες ανάσες κι η ομάδα έχασε τελείως τον ρυθμό της με Μαυραειδή, Βεργίνη και Κειρούς στην περιφέρεια.

  • Είδαμε τον Π.Α.Ο.Κ. να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη του αντιπάλου του και να τρέξει στον αιφνιδιασμό, κάτι αναμενόμενο αφού οι κίτρινοι σαφώς και υπερτερούσαν στο σετ παιχνίδι. Όσες φορές το έκαναν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δικαιώθηκαν.

  • Οι παίκτες του Άρη, ίσως και το προπονητικό επιτελείο, πίστεψαν ότι λόγω πληρότητας ρόστερ (σε σχέση με τον αντίπαλό τους) θα κέρδιζαν από την επίθεσή. Αποδείχθηκε ακόμα μία φορά ότι εκτός έδρας τέτοια παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα. Μία νίκη έχει φέτος ο Άρης εκτός έδρας και την πήρε με την άμυνα σκοράροντας ούτε 70 πόντους. Τόσο στην Δράμα όσο και στην Πυλαία που ξεπέρασε τους 80 πόντους ηττήθηκε αφού δεν έπαιξε άμυνα.

  •   Μεγάλα σουτ έβαλε ο Π.Α.Ο.Κ. στην τελευταία περίοδο όταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έπαιζε ζώνη. Βέβαια ο προπονητής των κίτρινων δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι αυτό αφού χάρη σε αυτή τη ζώνη ο Άρης επέστρεψε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Π.Α.Ο.Κ. προσπαθούσε να ξεφύγει. Αντιθέτως μεγάλα σουτ έχει χάσει για τους κίτρινους ο Τσαλδάρης στο τέλος του παιχνιδιού(ενώ σε όλη την διάρκεια είναι εξαιρετικός), σε μία περίοδο που φαινόταν ότι είχε χάσει την συγκέντρωσή του γιατί ασχολιόταν με τους διαιτητές.

  • Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είδαμε πίεση από την πλευρά του Άρη πάνω στην μπάλα. Υπήρξαν κάποιες φορές που το έκανε με επιτυχία, όχι όμως στον βαθμό που έπρεπε. Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την θέση κι όμως ο Άρης δεν έκανε τα αυτονόητα. Βέβαια αυτό έχει και μία αιτιολόγηση. Στην προκειμένη περίπτωση τρεις. Πρώτον, δεν μπορεί μία ομάδα να πιέζει συνέχεια. Δεύτερον, για να υπάρχει πίεση στην μπάλα έπρεπε να θυσιαστεί ο Τζέιμς, ο οποίος τραβάει όλο το κουπί στην επίθεση και στην θέση του να μπει ένας καλύτερος αμυντικός. Τέλος, για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης περίμενε στο μισό γήπεδο τον Π.Α.Ο.Κ. επιλέγοντας να παίξει ζώνη.








Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top