Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: NBA Season Preview (Part 2 – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Ακολουθεί το 2ο μέρος του αφιερώματςο του gipedo365 στο ΝΒΑ. Αυτή τη φορά, σειρά παίρνουν οι ομάδες της Δύσης: ΔΥΣΗ – Southwest Divisio...

Ακολουθεί το 2ο μέρος του αφιερώματςο του gipedo365 στο ΝΒΑ. Αυτή τη φορά, σειρά παίρνουν οι ομάδες της Δύσης:


ΔΥΣΗSouthwest Division



Dallas Mavericks
Οι περσινοί πρωταθλητές έχασαν τον στυλοβάτη της άμυνας, Tyson Chandler, αλλά και τους Caron Butler, J.J. Barea και Deshawn Stevenson. Στη θέση τους ήρθαν οι Lamar Odom, Delonte West και Vince Carter. Μεγάλη απώλεια και ο Dwayne Cassey, περσινός βοηθός άμυνας, που αποχώρησε για να αναλάβει πρώτος προπονητής στους Raptors. Άγνωστο αν θα μπορέσουν να καλυφθούν τα κενά των παικτών που έφυγαν. Παραμένει υπολογίσιμη δύναμη και πλέον έχει και την καρδιά του πρωταθλητή.
5άδα: Kidd – Carter – Odomo – Nowitzki – Haywood
Πρόβλεψη: Πιθανότατα θα εξασφαλίσουν την πρώτη θέση της Southwest, άρα και ένα καλό πλασάρισμα στα playoff. Εκεί όμως, δεν νομίζω να αιφνιδιάσουν κανέναν όπως πέρσι. Ταβάνι τους οι ημιτελικοί της Ανατολής.


San Antonio Spurs
Πέρσι τερμάτισαν με το καλύτερο ρεκόρ στη Δυτική περιφέρεια, αλλά απογοήτευσαν στα playoff, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο από το Memphis. Ένας από τους λόγους του περσινού αποκλεισμού ήταν και η έλλειψη φρεσκάδας. Τα πόδια των «αρκούδων» ήταν πιο γρήγορα από τον γερασμένο κορμό της ομάδας του Gregg Popovich. Φέτος παραμένουν με τον ίδιο κορμό και το ίδιο αξιόπιστοι. Η σύντομη κανονική περίοδος θα τους βοηθήσει να εμφανιστούν πιο φρέσκοι στην postseason.
5άδα: Parker – Ginobili – Jefferson – Duncan – Blair
Πρόβλεψη: Playoff χωρίς τα «σπιρούνια» δεν γίνονται. Άρα σίγουρα μία θέση στην αφετηρία, αλλά εκτός κι αν αρχίζει να βγάζει λαγούς από το καπέλο του ο coach Popovich, τους βλέπω να έχουν την ίδια κατάληξη με πέρσι.


Memphis Grizzlies
Μία από τις περσινές εκπλήξεις της χρονιάς. Μπήκαν σαν 8οι στα playoff, απέκλεισαν τους Spurs και αποκλείστηκαν μετά από πολύ κόπο από τους Thunder. Κανείς δεν τους περίμενε πέρσι. Φέτος τους υπολογίζουν και αυτό τους αφαιρεί το πλεονέκτημα της έκπληξης. Επιστρέφει και θα βοηθήσει ο πιο ταλαντούχος παίκτης τους, Rudy Gay, που πέρσι αγωνίστηκε ελάχιστα. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του Darrell Arthur ο οποίος χάνει τη χρονιά. Ερχόταν από τον πάγκο και έδινε ανάσες στους Gasol και Randolph.
5άδα: Conley – Mayo – Gay – Randolph – Gasol
Πρόβλεψη: Πλήρεις θα έμπαιναν στα playoff. Τώρα ξεκινάμε προσθαφαιρέσεις: Μέσα ο Gay – Έξω ο Arthur = ??? Θα πρέπει να σκεφτεί κάτι καλό ο ταλαντούχος coach Hollins. Εγώ λέω ότι θα τα καταφέρουν και θα μπουν στα playoff, αλλά ως εκεί.


Houston Rockets
Για λίγο δεν τα κατάφεραν πέρσι κι έχασαν την 8η θέση από το Memphis. Φέτος «εγκαινιάζουν» την μετά Yao Ming εποχή, αφού ο κινέζος γίγαντας αποχώρησε από την ενεργό δράση. Έχουν βάθος, συμπαθητική 5άδα, καινούριο προπονητή αλλά συνεχόμενες απουσίες από την postseason.
5άδα: Lowry – Martin – Buddinger – Scola – Dalembert
Πρόβλεψη: Θα παλέψει για την 8η θέση όπως και πέρσι. Αλλά φέτος ο ανταγωνισμός γίνεται πιο έντονος. Θα τα καταφέρει ο coach McHale εκεί που απέτυχε ο εμπειρότερος Adelman;


New Orleans Hornets
Αποχαιρέτησε τον Chris Paul και πήρε ως αντάλλαγμα μία συμπαθητική τριάδα παικτών (Kaman, Eric Gordon, Aminu). Μεγάλο το πρόβλημα στον άσσο όπου δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση. Η μόνη ομάδα που δεν έχει επενδυτή στο πρωτάθλημα. Κύριο μέλημά της να βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά και μετά το αγωνιστικό.
5άδα: Jack – Gordon – Ariza – Landry – Okafor
Πρόβλεψη: Η φυγή του CP3 τους αποδυναμώνει πολύ. Από τις πιο αδύναμες ομάδες της Δύσης.


Northwest Division


Oklahoma City Thunder
Στα επόμενα χρόνια σίγουρα θα διεκδικήσει τον τίτλο φτάνοντας ως τον τελικό. Θα είναι φέτος; Παρέμεινε ο ίδιος κορμός με πέρσι, ενώ αναμένεται να έχει δέσει με το υπόλοιπο σύνολο και ο σέντερ Kendrick Perkins. «Πολυβόλο» ο Durant, έδειξε από πέρσι ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του και φαντάζει φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια.
5άδα: Westbrook – Sefolosha – Durant – Ibaka – Perkins
Πρόβλεψη: Πέρσι τους σταμάτησαν οι εμπειρότεροι Mavericks. Φέτος θα ξανασυναντήσουν εμπειρότερες ομάδες από αυτούς. Το ερώτημα είναι: κατά πόσο ωριμότεροι θα εμφανιστούν σε σχέση με πέρσι; Πιθανότατα η μία από τις δύο ομάδες που θα λάβουν μέρος στους τελικούς της Δύσης. Ίσως και του πρωταθλήματος…


Denver Nuggets
Ίσως η πιο αποδυναμωμένη ομάδα εξαιτίας του lockout. Οι J.R. Smith και Wilson Chandler αναζήτησαν ομάδες στην Κίνα και πλέον δεν μπορούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους για να ενισχύσουν το Denver. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει τελικά με αυτούς. Κατά τα άλλα, ο κορμός διατηρήθηκε, αφού ανανέωσαν τόσο ο Nene, όσο και ο Afflalo. Αναμένεται να πάρει αυξημένο ρόλο ο Κουφός σε σχέση με πέρσι.
5άδα: Lawon – Afflalo – Gallinari – Harrington – Nene
Πρόβλεψη: Με τους δύο «κινέζους» πάνε για καλή πορεία και ίσως αποτελέσουν τους περσινούς Grizzlies και κάνουν και την έκπληξη. Χωρίς αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν και την θέση τους στα playoff.


Portland Trail Blazers
Τους κυνηγάει κατάρα…Δεν εξηγούνται αλλιώς οι συνεχόμενοι τραυματισμοί που έχουν. Αποχώρησε ο ηγέτης τους, Brandon Roy, μόλις στα 27 του. Τελείωσε την αποθεραπεία του ο Oden, ανανεώνει το συμβόλαιό του με την ομάδα και ξανατραυματίζεται! Και σαν να μην έφταναν αυτά, πρόβλημα τραυματισμού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είχε και ο Lamarcus Aldridge. Αν δεν είναι αυτό κατάρα, τότε τι είναι;
5άδα: Felton – Matthews – Wallace – Aldridge – Camby
Πρόβλεψη: Υγιείς μπορούν να φτάσουν ψηλά, αλλά κανείς δεν ποντάρει σ’ αυτό το ενδεχόμενο. Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Roy στην ομάδα. Όχι τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι (ούτε πέρσι έπαιξε πολύ), αλλά κυρίως ως φυσικός ηγέτης του συνόλου. Playoff και βλέπουμε.


Utah Jazz
Η έλλειψη αγωνιστικών στόχων για φέτος φάνηκε και με το παραπάνω όταν αντάλλαξαν τον Mehmet Okur για μία επιλογή δευτέρου γύρου σε μελλοντικό draft. Πολύ μέτρια ομάδα με πρόβλημα στη θέση του προπονητή, αφού μετά τη φυγή του Jerry Sloan, δεν έχουν βρει κάποιον αξιόπιστο. Συνεχίζει από πέρσι ο «μέτριος» Corbin.
5άδα: Harris – Bell – Miles – Millsap – Jefferson
Πρόβλεψη: Αν βρεθούν κοντά στις θέσεις που οδηγούν playoff, θα είναι έκπληξη. Μεγάλη έκπληξη.


Minnesota Timberwolves
Παραδοσιακά, μία από τις πιο «αφελείς» ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι και στις επιλογές στο draft. Φέτος μάζεψαν πολλούς ταλαντούχους παίκτες (Rubio, Barea, Derrick Williams) και με ηγέτη τον Kevin Love και καθοδηγητή στον πάγκο τον έμπειρο και ικανό Rick Adelman, δεν θα αποτελέσουν «περίγελο» όπως πέρσι.
5άδα: Rubio – Johnson – Beasley – Love – Milicic
Πρόβλεψη: Πέρσι ήταν η χαρά του παιδιού (στα αποδυτήρια) και η χαρά του κάθε πικραμένου (αντιπάλου). Φέτος θα αλλάξουν και τα δύο, αλλά όχι και δραματικά. Του χρόνου και βλέπουμε…


Pacific Division


Los Angeles Lakers
Το περσινό «χαστούκι» από τους Mavs ήταν πολύ δυνατό. Αποχώρησε και ο Phil Jackson. Με νέο coach τον Mike Brown, οι «λιμνάνθρωποι» καλούνται να επιστρέψουν στους τίτλους ή τουλάχιστον στη διεκδίκησή τους. Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ομάδα με την ακύρωση της ανταλλαγής του Chris Paul, ο οποίος κατέληξε τελικά στους συμπολίτες Clippers! Μεγάλη απώλεια και ο Odom.
5άδα: Fisher – Bryant – Barnes – Gasol – Bynum
Πρόβλεψη: Με αυτό το ρόστερ πρωτάθλημα δεν παίρνουν. Αλλά πολλά θα αλλάξουν αν ο Dwight Howard γίνει κάτοικος L.A.


Los Angeles Clippers
Με την απόκτηση του Chris Paul και την παρουσία του Griffin, δημιούργησαν την πετυχημένη συνταγή: «μαέστρος στον άσσο – εκρηκτικός σκόρερ στο 4». Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ζευγάρια StocktonMalone και PaytonKemp. Θα διεκδικήσουν να γίνουν τα «αφεντικά της πόλης» στη θέση των Lakers.
5άδα: Paul – Billups – Butler – Griffin – Jordan
Πρόβλεψη: Αν είχαν μεγαλύτερο βάθος στους ψηλούς, θα μιλούσαμε ίσως και για τελικούς ΝΒΑ. Με τα τωρινά δεδομένα, φαντάζουν καλύτεροι από τους συμπολίτες Lakers και οι πιθανότεροι αντίπαλοι των Thunder στους τελικούς της Δύσης. O superman όμως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα…


Golden State Warriors
Αλλαγή προφίλ επιχειρείται στο Golden State. Η πρόσληψη του coach Mark Jackson σηματοδοτεί την προσπάθεια της ομάδας να γίνει λιγότερη θεαματική και περισσότερο αποτελεσματική ειδικά στην άμυνα. Το επιθετικό οπλοστάσιο της ομάδας είναι αξιοζήλευτο, αλλά ερωτηματικά προκύπτουν από την αδυναμία των Warriors να υπογράψουν έναν αξιόλογο σέντερ.
5άδα: Curry – Ellis – Wright – Lee – Biedrins
Πρόβλεψη: Αν όλα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει ο coach Jackson και η ομάδα αποδώσει αμυντικά το ίδιο καλά όπως και επιθετικά, δεν αποκλείεται να τους δούμε και στα playoff. Αν όμως όχι; Τα πρώτα σύννεφα μαζεύτηκαν πάντως, με μία πρώην υπάλληλο της ομάδας να κατηγορεί τον Monta Ellis για σεξουαλική παρενόχληση. Απόφαση δεν έχει βγει, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα επηρεαστεί το κλίμα της ομάδας και ο ίδιος ο αθλητής από το περιστατικό.


Phoenix Suns
Αν από την ομάδα έβγαζες τους Steve Nash και Grant Hill, δεν θα περνούσαν ούτε στο top-16 της euroleague. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν, ανεβάζουν επίπεδο και την ομάδα και τους συμπαίκτες τους.
5άδα: Nash – Dudley – Hill – Frye – Gortat
Πρόβλεψη: Δυστυχώς τα τελευταία ένσημα των δύο τεράστιων αθλητών (Nash, Hill) δεν θα είναι γεμάτα δόξα και τιμές…


Sacramento Kings
Ομάδα ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Διαθέτει παίκτες που κάνουν τα πάντα, ενώ υπάρχει και βάθος στον πάγκο. Ερωτηματικά υπάρχουν για το πόσο ο coach Westphal είναι ικανός να ηγηθεί αυτού του συνόλου, αφού από πέρσι η ομάδα υπό τις οδηγίες του δεν βρήκε χημεία ούτε βελτιώθηκε.
5άδα: Evans – Thornton – Salmons – Hickson – Cousins
Πρόβλεψη: Πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι ακριβώς θα κάνουν. Μπορείς όμως να ορίσεις ανώτερα και κατώτερα όρια. Αν τα πράγματα πάνε καλά μπορούν να βρεθούν κοντά στην 8η θέση. Αν όχι, τότε θα είναι μεγάλη απογοήτευση. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία του rookie Fredette, ο οποίος μαζί με τους συμπαίκτες υπόσχονται πολύ θέαμα στους αγώνες τους.

Υ.Γ. Πολλά υποσχόμενο το σημερινό πρόγραμμα. Υπάρχουν αμφίρροπες αναμετρήσεις και ντέρμπυ. Στοιχηματικά δεν θα ασχοληθούμε, αλλά εύχομαι καλή τηλεθέαση σε όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα της πρεμιέρας. Άντε γιατί μας έλλειψε ο μαγικός κόσμος...

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top