Menu

statharas statharas Author
Title: ΝΑ ‘ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ…
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Καλησπέρα φίλες και φίλοι του gipedo365. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και τύχη και δευτερευόντως επιτυχίες στις ομάδες που υποστηρίζετε. ...

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του gipedo365. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και τύχη και δευτερευόντως επιτυχίες στις ομάδες που υποστηρίζετε. Στην σημερινή στήλη θα ασχοληθούμε επιφανειακά με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως επακόλουθο της κρίσης που έχει ξεσπάσει ΚΑΙ στην χώρα μας και ΟΧΙ μόνο σε αυτήν…

  Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένο πως δεν διανύει και την καλύτερή του περίοδο με τις ομάδες να ταλανίζονται από πάσης φύσεως οικονομικά προβλήματα. Οι πρόεδροι των ΠΑΕ –και όχι μόνο- κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζοντας πως είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να ανταπεξέλθουν στα πάγια έξοδα των εταιριών. Συμβόλαια παικτών, προπονητικού τιμ αλλά και εργατικού δυναμικού, καθώς οι μειωμένες εισπράξεις εισιτηρίων και οι οφειλές προς το δημόσιο ‘’πονοκεφαλιάζουν’’ τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας.

  Με βάση τα παραπάνω το αγωνιστικό κομμάτι περνάει μοιραία σε δεύτερη μοίρα, αφού οι διακρίσεις μοιάζουν να είναι πολυτέλεια με την παρούσα κατάσταση. Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η πώληση του Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ στην γερμανική Βόλφσμπουργκ, με την διοίκηση της ομάδας να θυσιάζει το πολυτιμότερό της περιουσιακό στοιχείο, με στόχο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της αλλά και στις επιταγές της ΟΥΕΦΑ για τη νέα σεζόν. Οι οπαδοί από την άλλη φαίνεται να ασπάζονται την συγκεκριμένη πολιτική των διοικήσεων για άμεση εισροή χρημάτων στα ταμεία των ομάδων. Σε άλλες περιπτώσεις οι αντιδράσεις των οπαδών ίσως να μην ήταν τόσο ήπιες, αφού και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι αγαπημένες τους ομάδες.

  Από ‘κει και πέρα η τακτική που πρέπει και επιβάλλεται θα λέγαμε να ακολουθήσουν οι σύλλογοι μοιάζει να είναι μονόδρομος. Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι στις περισσότερες ΠΑΕ το αγωνιστικό πλάνο μοιάζει να είναι κάπως παραγκωνισμένο, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την διαχείριση μιας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας θα έπρεπε να ασχοληθούν με την όσο πιο ‘’αναίμακτη’’ διαβίωση των οικοδομημάτων τους, εξασφαλίζοντας την φυσική συνέχεια του συλλόγου. Οι ομάδες θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις ακαδημίες τους στο μέγιστο επανδρώνοντας την πρώτη ομάδα με παιδιά από τα τμήματα υποδομών. Άλλωστε δεν πρόκειται να είναι χειρότεροι από τους δεκάδες μέτριους ξένους ποδοσφαιριστές που έρχονται στην Ελλάδα σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν να οριοθετήσουν ένα πλαφόν στο μπάτζετ των μεταγραφών αλλά και των συμβολαίων το οποίο δεν θα παραβαίνουν. Τέλος, ‘’βάλσαμο’’ θα αποτελέσουν επιπλέον χρήματα όπως οι χορηγίες, μια πιθανή ευρωπαϊκή έξοδος, εισιτήρια, αλλά και πωλήσεις παικτών με ιδιαίτερα παχυλό συμβόλαιο.

  Αυτές ήταν μερικές ιδέες-προτάσεις καθώς δεν είμαστε ούτε ειδικοί αλλά ούτε και οικονομικοί αναλυτές, απλώς καταγράφουμε τα δεδομένα που έχουν προκύψει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ελπίδα πως τα πράγματα θα αρχίσουν σιγά-σιγά να ‘’στρίβουν’’ προς τα δεξιά. Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε να περνάτε καλά και να αγαπάτε τα σπορ.

Υ.Γ Παρακάτω μπορείτε να υποβάλετε τα σχόλιά σας και να μας βοηθήσετε να γινόμαστε καλύτεροι με τις υποδείξεις σας και τις απόψεις σας.  

MITAKS

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. Δυστυχώς η πώληση Βιερίνια μάλλον δεν είναι αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα(οικονομικά) του ΠΑΟΚ.
    Από την άλλη ο λαός του ΠΑΟΚ έχει μάθει να κάνει υπομονή σε λιγότερο δύσκολες εποχές, πόσο μάλλον τώρα.Είδωμεν...
    ΥΓ. Ελπίζω τουλάχιστον να υπάρχει ισοτιμία σε όλες τις παε εφόσον η UEFA ηγείται του financial fair play και όχι η super-λίγδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top