Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Στοιχηματικός...σεφτές στο NBA
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Από τα χριστούγεννα που έγινε το τζάμπολ, μέχρι και σήμερα έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, παρακολουθήσαμε πο...

Από τα χριστούγεννα που έγινε το τζάμπολ, μέχρι και σήμερα έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, παρακολουθήσαμε πολλά παιχνίδια και τα δείγματα γραφής που αποκομίσαμε από τις ομάδες, θα τα χρησιμοποιήσουμε για μπούσουλα στις στοιχηματικές μας επιλογές. Ξεκινάμε σήμερα με πρόγραμμα έξι αγώνων:

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers (2:00)
Με...σπασμένα φρένα οι 76ers υποδέχονται στην έδρα τους, τους Pacers. Αυτό είναι το 3ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Doug Collins, η οπόια μετρά 4 συνεχόμενες νίκες και συνολικό ρεκόρ 5-2. Επιθετικά, ο Iguodala και η παρέα του, είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί σκοράροντας 100,9 πόντους ανά παιχνίδι ενώ και αμυντικά τα πάνε περίφημα με επίδοση 85,6 πόντους. Ειδικότερα στον προηγούμενο αγώνα, απέδωσαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου και σκόρπισαν τους Raptors με 97-62 Αμφίβολος αλλά μάλλον θα αγωνιστεί ο σέντερ Spencer Hawes (12,6 πόντοι και 10,6 ριμπάουντ).
 Απέναντι τους θα βρουν μία εξίσου φορμαρισμένη Indiana με ρεκόρ 6-2, έχοντας κερδίσει τα 2 τελευταία παιχνίδια της. Εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά όπως δήλωσε και ο forward Danny Granger: "Έχουμε δώσει το στίγμα μας και πλέον δεν θα μπορούμε να ξαφνιάζουμε τους αντιπάλους μας. Πλέον όλοι ξέρουν ότι είμαστε μία καλή ομάδα και θα μας αντιμετωπίζουν ανάλογα. Πρέπει να διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα απόδοσής μας." Οι Pacers βασίζονται στην άμυνά τους για να παίρνουν αποτελέσματα και τα καταφέρνουν καλά ως τώρα. Σκοράρουν 93 πόντους και δέχονται 89,2 ανά αγώνα ενώ στα δύο τελευταία νικηφόρα παιχνίδια τους κράτησαν τους Celtics και Bobcats στους 74 και 77 πόντους αντίστοιχα. Αμφίβολοι είναι οι Hibbert (13,8 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Granger (14,9 πόντοι, 4,4 ριμπ.) και Hill (10,1 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ).
Πρόβλεψη: Θεωρώ ότι φαβορί για τη νίκη είναι οι γηπεδούχοι αλλά η απόδοση για νίκη στα ίσια δεν με ψήνει. Το χάντικαπ το βρίσκουμε στο -7 και πιστεύω θα επαληθευτεί αν παίξει ο Hawes. Από την άλλη, επειδή αγωνίζονται δύο καλές αμυντικά ομάδες, το under πόντων που το βρίσκουμε γύρω στους 184.5 πόντους, φαντάζει πολύ πιθανό.

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves (2:00)
Σαφώς βελτιωμένοι από το περσινό συνονθύλευμα (και όχι συνοθύλευμα) οι Raptors έχουν ως τώρα απολογισμό 3-5. Ο coach Casey έχει μεταμορφώσει την ομάδα προς το καλύτερο αλλά η βασικότερη μεταμόρφωση είναι ότι από επιθετικογενές σύνολο με καθόλου άμυνα, φέτος το Τορόντο έχει γίνει αμυντικογενές με...ολίγη επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι σκοράρει μόνο 87,5 πόντους ενώ δέχεται 92,9. Προέρχεται από κάκιστη εμφάνιση και ήττα στην έδρα των 76ers, αλλά είναι κατ' εξοχήν ομάδα έδρας και θα παρουσιαστεί βελτιωμένη. Μακροχρόνιες οι απουσίες τους.
Σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι είναι και οι "λύκοι", οι οποίοι έχουν απολογισμό 3-5. Ο Kevin Love εντυπωσιάζει και φέτος έχοντας ως συμπαραστάτη τον Rubio ο οποίος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στο νικηφόρο παιχνίδι με τους Wizards. Ο ισπανός τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 14 ασσίστ. Στην επίθεση σκοράρουν 95.9 και δέχονται 92.9 πόντους. Απόντας από το σημερινό παιχνίδι ο Beasley (12.9π και 7ρ) και αμφίβολος ο Barea (10,3π 2.7ασ).
Πρόβλεψη: Κλειστό παιχνίδι αναμένεται, με φόρα και ψυχολογία έρχονται οι Timberwolves από το προηγούμενο παιχνίδι (72-93 τους Wizards) αλλά η έδρα αντισταθμίζει αυτό το πλεονέκτημα. Το χάντικαπ το βρίσκουμε στο -3 για τους γηπεδούχους. Νικητή δεν θα ποντάρουμε αλλά το under 187 πόντοι θα το τιμήσουμε σε κάποιο δελτίο.

New Jersey Nets - Atlanta Hawks (2:30)
Οι Nets απογοητεύουν ως τώρα με απολογισμό 2-7. Φαίνεται ότι ο τραυματισμός του σέντερ Brook Lopez τους έχει επηρεάσει πολύ. Προέρχονται από εντός έδρας ήττα από το Miami με 90-101. Σκοράρουν ελάχιστα 85,4 και δέχονται 96,7 πόντους. Δεν έχουν κάνει ακόμα εντός έδρας νίκη (0-3) ενώ και το μπασκετ που παίζουν δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απόντες ο σέντερ Okur (6,1π 4,8ρ) και ο forward James (4,9π 4,7ρ).
Οι Hawks κέρδισαν με 109-94 τους Bulls στον προηγούμενο αγώνα ενώ ήταν εντυπωσιακοί στο τρανζίσιον και ιδιαίτερα εύστοχοι έξω απο τη γραμμή του τριπόντου (έφτασαν σε κάποιο σημείο του αγώνα και το απίστευτο 9/10 τρίποντα). Ξεκίνησαν πολύ καλά τη χρονιά και αφού έχτισαν αμυντικά το πλάνο τους (91,1 μ.ο.) πλέον εξελίσσονται και επιθετικά προσθέτοντας στοιχεία στο παιχνίδι τους όπως τον αιφνιδιασμό. Σκοράρουν 98,9 πόντους. Τραυματίστηκε και θα λείψει ο forward Marvin Williams (10,9π 6ρ). Μακροχόνια τραυματίας ο Hinrich.
Πρόβλεψη: Φαβορί για νίκη είναι η Ατλάντα και νομίζω ότι θα καλύψει και το χάντικαπ των 5.5 πόντων. Στα σύνολα πόντων το under/over 178.5 πόντοι είναι ισορροπημένο και δεν θα αποτελέσει επιλογή.

New York Knicks - Charlotte Bobcats (2:30)
Εκδίκηση ζητούν οι Knicks για την ήττα 110-118, που είχαν γνωρίσει την προηγούμενη εβδομάδα από τους Bobcats στην έδρα τους. Οι Νεοϋρκέζοι δείχουν να ανακάμπτουν και έχουν 2 σερί νίκες και απολογισμό 4-4. Επιθετικά πάνε καλά με 97,1 πόντους ενώ και αμυντικά δείχνουν να βελτιώνονται όπως δείχνουν και οι 80 πόντοι παθητικό στον τελευταίο αγώνα κόντρα στους Pistons στο Detroit. Μικροτραυματισμούς αντιμετωπίζουν ο guard Toney Doyglas και o Carmelo Anthony, αλλά αμφότεροι θα δώσουν το παρόν.
Οι Bobcats έχουν 2 σερί ήττες και προβληματίζουν με την απόδοσή τους ενώ και ως τώρα δεν έχουν κανει κατι ιδιαίτερο στο πρωτάθλημα με απολογισμό 2-6. Μεγάλη αστάθεια στην απόδοσή τους παρουσιάζουν ακόμα και παίκτες έμπειροι όπως ο Boris Diaw με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό η ομάδα. Σημαντική η απουσία του "ασπρόμαυρου" Corey Maggette (12π 6ρ). Μακροχρόνια απόντας ο forward Reggie Williams.
Πρόβλεψη: Ξεκάθαρο φαβορί οι Knicks που θα καλύψουν πιθανότατα και το χάντικαπ των 10,5 πόντων. Πιθανή επιλογή και το όβερ 201,5 στο σύνολο πόντων αλλά σε δελτίο δεύτερης διαλογής.

Chicago Bulls - Detroit Pistons (3:00)
Τη 2η ήττα της χρονιάς γνώρισαν σχεδόν αμαχητί οι "ταύροι" στην Ατλάντα. Ξεκίνησαν όμως με 7-2 από τα οποία μόλις 2 ήταν εντός. Δεν έχουν πιάσει ακόμα υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά η παρουσία του Rose τους δίνει σοβαρό προβάδισμα έναντι των περισσότερων ομάδων της λίγκας. Σκοράρουν 96,8 και δέχονται 88,7 πόντους. Θα απουσιάσει ο Richard Hamilton (12,4π 3,4ρ) και ο αναπληρωματικός άσσος C.J. Watson (6,2π 3,4ασ).
Σκέτη απογοήτευση ως τώρα το Detroit. Από τις χειρότερες ποιοτικά ομάδες και φαίνεται αυτό και στον απολογισμό τους 2-6. Υπάρχουν όμως και ελαφρυντικά όπως οι πολλές απουσίες και το δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα. Κάκιστοι επιθετικά με 84,2 ανα αγώνα ενώ και αμυντικά δεν γοητεύουν με 95.2 πόντους. Θα απουσιάσουν ο βασικός άσσος Stuckey (10,8π 4,8ασ) και ο forward Villanueva. Αμφίβολος ο forward Daye (2,5π 2,3ρ).
Πρόβλεψη: Νομίζω ότι οι Pistons αποτελούν τον καταλληλότερο αντίπαλο για τους Bulls που θέλουν να ξεσπάσουν και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις της κάκιστης εμφάνισής τους στον προηγούμενο αγώνα. Άρα νίκη που πιθανότατα θα καλύψει και το χάντικαπ των 14 πόντων. Ύπουλο το under/over 179 στους πόντους σύνολο, δεν θα επιλέξουμε κάτι.

Denver Nuggets - New Orleans Hornets (4:00)
Παρά τις σημαντικές απώλειες που είχε το Denver, εντυπωσιάζει με την απόδοσή του και με το θέαμα που παρουσιάζει. Ο μάστορας του επιθετικού μπάσκετ George Carl αφού ξεπέρασε την περσινή περιπέτεια υγείας επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας και παρουσιάζει μία βελτιωμένη έκδοση των Nuggets. Πλουραλισμός στην επίθεση (6 παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων) και 104 πόντους μ.ο και συμπαθητική (για Denver) άμυνα με 96. Αήττητοι στην έδρα τους οι Nuggets με 4/4. Αμφίβολος ο σέντερ Nene (12,5π 7,3ρ). Αν δεν αγωνιστεί, τη θέση του στη βασική 5άδα θα πάρει ο Κουφός.
Οι Hornets ψάχνονται ακόμα. Με την ανταλλαγή του Chris Paul ήρθαν αρκετοί παίκτες και ακόμα δεν έχουν βρει το ρόλο τους στην ομάδα ενώ ταλαιπωρούνται και από αρκετούς τραυματισμούς. Δικαίως έχουν 2-6 με μόλις 1 νίκη σε 3 εκτός έδρας αγώνες. Σκοράρουν 86,5 και δέχονται 92,3 πόντους ανά αγώνα. Τραυματίες και δεν θα αγωνιστούν ο Trevor Ariza (9,8π 5,4ρ) και ο πιο ταλαντούχος παίκτης της ομάδας, ο Eric Gordon που αγωνίστηκε μόνο σε έναν αγώνα ως τώρα.
Πρόβλεψη: Άσσος στα ίσια και κάλυψη του χάντικαπ των 13 πόντων. Θα δυσκολευτούμε λίγο αν δεν αγωνιστεί ο Nene αλλά το Denver τα έχει καταφέρει και σε πιο δύσκολους αγώνες χωρίς τον βραζιλιάνο σέντερ. Πιθανό και το over 192,5 σε δεύτερο δελτίο.



Επιλογές: Νίκη Atlanta με χάντικαπ 5.5, Νίκη Chicago με χαντικαπ 14, Νίκη Denver με χάντικαπ 13, Νίκη New York με χάντικαπ 10.5, under 187 στο Toronto - Minnesota, Νίκη Philadelphia στα ίσια.
Δευτερεύουσες επιλογές: Νίκη Philadelphia με χάντικαπ 7, over 201.5 στο New York-Charlotte, over 192.5 στο Denver-New Orleans.


Καλή μας επιτυχία!!!

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top