Menu

statharas statharas Author
Title: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εν μέσω …κρίσης!
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λοιπόν σε ένα παιχνίδι που δεν χωράνε προγνωστικά ανεξαρτήτου αγωνιστικής κατάστασης της κάθε ομάδας. Ιδιαίτερες ανα...
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λοιπόν σε ένα παιχνίδι που δεν χωράνε προγνωστικά ανεξαρτήτου αγωνιστικής κατάστασης της κάθε ομάδας. Ιδιαίτερες αναμετρήσεις που κρίνονται, πέρα από τις καθαρά μπασκετικές λεπτομέρειες, από το πάθος, την καρδιά, την θέληση και τη ψυχολογική προετοιμασία της κάθε ομάδας πριν τον αγώνα. Οι δύο προπονητές γνωρίζουν τις αδυναμίες του αντιπάλου τους και το πώς θα καταφέρουν να τις χτυπήσουν καλύτερα από τον καθένα μας. Υπάρχουν όμως πράγματα που περιμένουμε να δούμε σύμφωνα με αυτά που μας έχουν δείξει οι δύο ομάδες την φετινή χρονιά.

Τι περιμένουμε να δούμε:

Ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με δυνατές άμυνες που είναι και το βασικό όπλο της κάθε ομάδας. Πίεση σε όλο το γήπεδο από τον Ολυμπιακό για αρκετή ώρα κι ενδεχομένως κι από τον Παναθηναϊκό το ίδιο. Προφανώς πολλά πικ εν ρολ επιθετικά ενώ από τους πράσινους  κι αρκετά ποσταρίσματα για να εκμεταλλευτεί πιθανές υψομετρικές διαφορές. Είναι δεδομένο ότι ο Ομπράντοβιτς θα θελήσει να εκμεταλλευτεί μέσα στην ρακέτα τους Μπατίστ κυρίως και Βουγιούκα που βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι πολύ πιθανό να δούμε ζώνες και από τις δύο ομάδες στην άμυνα. Οι μεν ερυθρόλευκοι για να προστατευτούν όταν αγωνίζονται με τρία χαμηλά γκαρντ (κάτι που κάνουν πολύ συχνά τελευταία), οι δε πράσινοι για να χτυπήσουν στην αδυναμία του Ολυμπιακού  πολλές φορές να έχει καθαρό μυαλό και λύσεις απέναντι σε τέτοιες άμυνες αφού του λείπει τόσο το εξαιρετικό ποστάρισμα (άγνωστος ο βαθμός ετοιμότητας  του Λάζαρου Παπαδόπουλου) όσο και το εξαιρετικό τρίποντο. Η ζώνη του Ολυμπιακού προφανώς και θα στοχεύει παίκτες του αντιπάλου όπως οι Καλάθης, Λόγκαν και Σάτο ανάλογα ποια θα είναι η πεντάδα των πρασίνων. Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός μπορεί να ρισκάρει με κάποια σουτ των Λο, Παπανικολάου και Πρίντεζη.

Σε προσωπικά μαρκαρίσματα περιμένουμε ίσως σε κάποια στιγμή του αγώνα να δούμε τον Κώστα Παπανικολάου ή τον Βαγγέλη Μάντζαρη σε ειδικές αποστολές πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο πρώτος είναι ίδια κοψιά με τον παίκτη του Παναθηναϊκού ενώ ο δεύτερος έχει πολύ γρήγορα πόδια κι αντιμετωπίζει εξαιρετικά τα πικ εν ρολ των αντιπάλων. Αναμενόμενο το μαρκάρισμα του Ντόρσευ πάνω στον Μπατίστ φυσικά, ίσως και του Γλυνιαδάκη στον Βουγιούκα. Από την άλλη περιμένουμε τον Καλάθη ή τον Σάτο πάνω στον Σπανούλη, ίσως και του Διαμαντίδη αν ο Ομπράντοβιτς επιλέξει να του δώσει έναν τόσο εξαντλητικό ρόλο!

Σημεία που μπορεί να κρίνουν την αναμέτρηση:
 

1.Εξαιρετικά δύσκολο για τον Ολυμπιακό να χάσει με ένα ποσοστό στα τρίποντα κοντά στο 40 %..θέλει προσπάθεια! Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Ενδεχομένως τα τεσσάρια των δύο ομάδων κι η ευστοχία τους από τα 6,75 να παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Τεράστια απώλεια για τον Ολυμπιακό η ενδεχόμενη απουσία του Άντιτς στο τέσσερα, αν δεν αγωνιστεί τελικά ή δεν είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας, καθώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις από έξω αν βρεθεί σε καλή μέρα και να κρατήσει παίκτη πάνω του.

2.πόσα λεπτά θα αντέξει ο Ντόρσευ στο παρκέ αφού κάνει πολύ εύκολα το φάουλ. Σημαντικότατος παίκτης πλέον για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς αμυντικά κι επιθετικά (όχι στο σκοράρισμα) κι αν αγωνιστεί ένα ημίχρονο καθαρό αυξάνονται κι οι πιθανότητες της ομάδας του για νίκη.

3. Η απόδοση του Σπανούλη, ίσως όχι τόσο στο σκοράρισμα όσο στο σωστό μοίρασμα του παιχνιδιού, αφού είναι δεδομένο ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού θα είναι προσαρμοσμένη πάνω του.

4.Οι βοήθειες που θα πάρει ο Ολυμπιακός από Σλούκα και Λο στην οργάνωση και ειδικότερα στην ηρεμία της ομάδας σε στιγμές αφόρητης πίεσης στον Σπανούλη.

5.Η απόδοση των Καιμακόγλου και Τσαρτσαρή κυρίως επιθετικά. Σημαντικότατη θέση για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αν βρεθούν σε καλή μέρα, ειδικά από το τρίποντο,  θα φέρουν την ομάδα τους πιο κοντά στη νίκη. Κι αυτό γιατί θα ανοίξουν την άμυνα του Ολυμπιακού και τα αντίστοιχα τεσσάρια του αντιπάλου δεν θα μπορούν να δώσουν τις βοήθειες στην ρακέτα και τις διεισδύσεις.

6.  Η απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη επιθετικά.  Απουσιάζουν πλέον οι Φώτσης και Νίκολας  που το έκαναν παλαιότερα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί μία τριάδα παικτών σίγουρα σε καλή μέρα για να τραβήξουν το σκοράρισμα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί όχι απλά να σκοράρει αλλά και να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες ώστε να σκοράρουν οι συμπαίκτες του.

7. Οι λύσεις που θα πάρει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην οργάνωση του παιχνιδιού από τους Γιασικεβίτσιους και Καλάθη. Είναι αδύνατον ο Δημήτρης Διαμαντίδης να αντέξει σε φουλ ρυθμούς για 40 λεπτά, κάποια στιγμή θα θελήσει να πάρει ανάσες. Το σουτ από μέση απόσταση του Σαρούνας και οι γρήγορες αποφάσεις του στο παιχνίδι με την μπάλα είναι σημαντικά στοιχεία για όσο διάστημα αγωνιστεί.

8. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι η ομάδα του ενός παίκτη όπως στην αρχή της χρονιάς κι αν στον Παναθηναϊκό κάνουν το λάθος να εστιάσουν την προσοχή τους 100% πάνω στον Σπανούλη ίσως τους στοιχίσει.

9.Η εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού κι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι δύο στοιχεία που μπορεί να κρίνουν την αναμέτρηση. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός μείνει αρκετά πίσω στο σκορ σε κάποιο σημείο του αγώνα είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει το νεανικό του σύνολο  στην πίεση του για πρώτη φορά γεμάτου Σ.Ε.Φ. Είναι βέβαιο ότι η ωραία φετινή ατμόσφαιρα, με τον λιγοστό κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα και να μην της ασκεί πίεση όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν θα υπάρχει στο αυριανό παιχνίδι. 

Η έκπληξη…

…μπορεί να καθορίσει το νικητή σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, συνήθως ο Ομπράντοβιτς έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό που περιμένουμε σε έναν αγώνα. Τα παραδείγματα πολλά. Κάτι που έκανε και ο Ίβκοβιτς  τόσο στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας πέρσι στο Ο.Α.Κ.Α. με την παρουσία του Βασιλόπουλου και της ζώνης στο τελευταίο πεντάλεπτο που κλείδωσε την αναμέτρηση υπέρ των ερυθρολεύκων όσο και στον τέταρτο τελικό με την παρουσία του Παπαλουκά στον άσσο, κάτι που πραγματικά χρίζει ανάλυσης για τον αν μπορεί να θεωρηθεί ή όχι έκπληξη!

Υπάρχουν παίκτες και από τις δύο ομάδες που αν αγωνιστούν καλά θα αποτελέσει έκπληξη και μπορεί να κρίνουν το παιχνίδι. Από τον μεν Ολυμπιακό είναι ο Κέσελ, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός επιθετικά από το τρίποντο απέναντι στην εξαιρετική άμυνα των πρασίνων και αμυντικά απέναντι σε ψηλά γκαρντ και στα ριμπάουντ. Από τον δε Παναθηναϊκό οι Λόγκαν και Μάριτς.  Ο πρώτος είτε με καλή περιφερειακή άμυνα είτε με το σκοράρισμα κι ο δεύτερος με την κατάλληλη αξιοποίηση των πασών από τους συμπαίκτες του και τη θωράκιση της ρακέτας αμυντικά.

Το σημαντικότερο όλων…

...δεν είναι το ποιος θα κερδίσει το παιχνίδι, ούτε το ποιος θα αγωνιστεί καλύτερα, ούτε το ποιος θα πάρει την πρώτη θέση. Το σημαντικότερο όλων την αυριανή μέρα είναι αυτοί οι 300 ΄΄μυρουδιάδες΄΄ που έχουμε για βουλευτές να πάρουν την σωστή απόφαση..κι όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτή..ΟΛΟΙ..ακόμα κι αυτοί που ενδεχομένως θα αποφασίσουν το αντίθετο από το καλό της χώρας! Το βίντεο παρακάτω είναι αφιερωμένο σε όλους όσους αγαπάνε αυτή την χώρα, Έλληνες και μη..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top