Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: Στοιχηματική Ανάλυση NBA - Αγώνες Παρασκευής
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Μετά από απουσία αρκετών ημερών λόγω υποχρεώσεων του γράφοντα, η στήλη επιστρέφει με την ελπίδα να δίνει τα φώτα της όσο το δυνατόν συχνό...



Μετά από απουσία αρκετών ημερών λόγω υποχρεώσεων του γράφοντα, η στήλη επιστρέφει με την ελπίδα να δίνει τα φώτα της όσο το δυνατόν συχνότερα. Αφήνουμε όμως τα πολλά λόγια (που είναι και φτώχεια και δεν συνάδουν με το αντικειμενικό σκοπό του κειμένου, που είναι τα λεφτά) και ας ξεκινήσουμε την ανάλυση των αγώνων.

Orlando Magic – Atlanta Hawks (2:00)
Οι αγώνες μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση οι ομάδες αν και προέρχονται από μεγάλες εντός έδρας νίκες (Orlando-Miami 102-89, Atlanta-Indiana 97-87). Με προστατευτικό στον καρπό αναμένεται να αγωνιστεί ο βασικός άσσος των Hawks, Jeff Teague. Προβλέπω πολύ ένταση, ξύλο και κορμιά να πέφτουν για ένα ακόμα παιχνίδι ανάμεσα στους δύο.
Πρόβλεψη: Η προφανής αλλά όχι και εύκολη επιλογή είναι το under 182,5 και σε δεύτερο πλάνο και η νίκη του Orlando (-4,5).

Philadelphia 76ers – Los Angeles Clippers (2:00)
Ήττες που προβλημάτισαν γνώρισαν οι δύο ομάδες (Philadelphia-San Antonio 90-100, Cleveland-Clippers 99-92). Oι γηπεδούχοι είναι πιο ισορροπημένοι όταν παίζει ο βασικός σέντερ Hawes, και δυσκολεύονται όταν δεν δίνει το παρόν. Με τους Spurs δεν έπαιξε και το αμυντικό ριμπάουντ το έψαχναν με το κιάλι οι ψηλοί των Sixers. Για σήμερα είναι αμφίβολος. Οι Clippers πρέπει να ξεχάσουν τον Billups που χάνει την χρονιά. Στο πρώτο παιχνίδι χωρίς την πολύτιμη εμπειρία του, γνώρισαν την ήττα από τους «ζημιάρηδες» Cavs. 2ο παιχνίδι σήμερα για τον έμπειρο forward, Kenyon Martin που επέστρεψε από την Κίνα.
Πρόβλεψη: Δύσκολο για πρόβλεψη νικητή το παιχνίδι. Λίγο η αμφιβολία για τον Hawes, λίγο ότι δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα επηρεάσει η απώλεια του Billups τους Clippers, δεν βγάζουμε άκρη. Αρκετά πιθανό όμως φαντάζει το over 188.

Washington Wizards – Miami Heat (2:00)
Δύο διαφορετικά είδη ομάδων αναμετρώνται στην αμερικάνικη πρωτεύουσα: οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν την έλλειψη ταλέντου από τη βασική 5άδα τους, απλώνοντας το rotation σε πολλούς παίκτες και ποντάροντας σε σχήματα και στην ενέργεια που βγάζουν οι ξεκούραστοι παίκτες. Από την άλλη έχουμε το ακριβώς αντίθετο. James, Wade, Bosh και 4-5 ακόμη ρολίστες τραβάνε το κουπί. Μπορεί να τα πηγαίνουν καλά ως τώρα, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι τους. Αμφίβολος ο forward Rashard Lewis(wizards) και ο guard Chalmers(heat).
Πρόβλεψη: Ξεκάθαρο φαβορί οι Heat αλλά το χάντικαπ είναι λίγο επίφοβο. Πιο εύκολη επιλογή το over 199.

Toronto Raptors – Boston Celtics (2:00)
Σημείο κλειδί για την αναμέτρηση είναι ο guard του Toronto, Bayless. Έχει δώσει πνοή στο σκοράρισμα για τους «καναδούς» αλλά για σήμερα είναι αμφίβολος. Αν δεν τα καταφέρει το παιχνίδι γέρνει προς Βοστόνη μεριά. Κατεξοχήν αμυντικές ομάδες και οι δύο. Κουρασμένοι από το χθεσινό θρίλερ (ήττα εντός από τους Lakers) οι Celtics.
Πρόβλεψη: Πρώτο σημείο το under 175,5. Για νικητή, είναι απλά τα πράγματα: Bayless in=στην άκρη, Bayless out=Celtics -4

Charlotte Bobcats – Chicago Bulls (2:00)
Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Με διαφορά η χειρότερη ομάδα της λίγκας oι Bobcats. Την καλύτερη επίδοση στη λίγκα οι Bulls. Θέμα νικητή δεν τίθεται (θα πρέπει να συνωμοτήσουν ελοχίμ, νεφελίμ και ομάδα Ε για να χάσουν οι «ταύροι»).
Πρόβλεψη: Αν δεν χαλαρώσουν οι Bulls, θα πάρουν την νίκη πολύ εύκολα. Chicago -13,5.

Cleveland CavaliersMilwaukee Bucks (2:30)
Με έχουν ζορίσει αρκετά οι γηπεδούχοι. Όποτε λέω ότι τους έχω ψυχολογήσει καλά και έχω βρει τον σφυγμό τους, μου κάνουν μια «κηδεία» και πάμε ξανά από την αρχή. Αμφίβολοι για σήμερα οι Parker(βασικό 2άρι), Irving(βασικός άσσος-ηγέτης), Tr. Thomnpson(αναπληρωματικό 4άρι). Ακόμα και χωρίς αυτούς όμως επικράτησε επί των Clippers στο προηγούμενο. Με πόνους στη μέση θα παίξει ο βασικός σέντερ Varejao. Οι Bucks παίζουν πολύ επιθετικό μπάσκετ για τα δεδομένα του coach Skiles και είναι ικανοί για όλα. Αμφίβολος ο Ilyasova (ημιβασικό 4άρι).
Πρόβλεψη: Ψέματα δεν λέω. Βλέπω νίκη Cleveland. Αλλά με βάση το βεβαρημένο ιστορικό στη «σχέση» μας, θα προτιμήσω το over 193,5.

Detroit Pistons – New Jersey Nets (2:30)
Πλάκα με κάνουν οι Pistons. Από τότε που τους έπιασα στο στόμα μου και τους χαρακτήρισα «φαντάσματα» έχουν 3 σερί νίκες (τους είχα κοντράρει σε όλες). Νοσοκομείο θυμίζουν οι Nets. Εξαιτίας των πολλών τραυματισμών (ειδικά στην περιφέρεια) απέκτησαν τον Keith Bogans. Και μαντέψτε τι έγινε;;; Τραυματίστηκε στον αστράγαλο και χάνει τη χρονιά. Με 9 υγιείς παίκτες έμειναν. Στο προηγούμενο παιχνίδι, οι ομάδες αγωνίστηκαν μεταξύ τους με τελικό νικητή το Detroit (92-99).
Πρόβλεψη: Ελπίζω να μην με διαψεύσουν για 4η συνεχόμενη φορά οι Pistons. Detroit -2,5 και δευτερευόντως under 187.

New Orleans Hornets – Portland Trail Blazers (3:00)
Υπό άλλες συνθήκες θα έπαιζα σχεδόν με κλειστά μάτια τη νίκη των Blazers. Αλλά οι 2 σερί εντός έδρας ήττες δείχνουν ότι δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο. Οι «σφήκες» αντιμετωπίζουν προβλήματα στην γραμμή των ψηλών (Landry εκτός, J. Smith αμφίβολος) και μετρούν 7 σερί ήττες.
Πρόβλεψη: Μεγάλο το χάντικαπ αλλά δεν τρελάθηκα (εντελώς) ακόμα για να ποντάρω Hornets. Ούτε το U/O μου λέει κάτι. NO BET.

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks (3:00)
Αυτό θα είναι το 3ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για φέτος. Στα δύο προηγούμενα νικητές ήταν οι «λύκοι». Επιστρέφει μετά από ποινή 2 αγωνιστικών ο ηγέτης των γηπεδούχων, Kevin Love. Αμφίβολος (μάλλον παίζει) ο Jason Terry και ο Jason Kidd(μάλλον δεν παίζει).
Πρόβλεψη: Οι αποδόσεις λένε την αλήθεια, αλλά εγώ νικητή δεν μπορώ να βγάλω. Ελκυστικό το over 192.

New York Knicks – Los Angeles Lakers (3:00)
Τι είναι μία ομάδα χωρίς κλασσικό point guard;;; Ρωτήστε τους ανθρώπους των Knicks. Η ομάδα τους παρέπαιε μέχρι που εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός, ο Jeremy Lin. Μαγικά πράγματα από τον απόφοιτο του Harvard(επιστήμονας άνθρωπος δηλαδή). Τρία παιχνίδια βασικός = Τρεις σερί νίκες για τη Νέα Υόρκη και χωρίς τους Carmelo και Stoudemire (στις δύο τελευταίες) παρακαλώ. Χωρίς τους 2 αστέρες της και για σήμερα η Νέα Υόρκη. Οι Lakers νίκησαν τους Celtics στην παράταση χθες και δείχνουν σημάδια ότι βελτιώνονται (κυρίως λόγω της ανόδου του Gasol).
Πρόβλεψη: Κανένα αποτέλεσμα δεν θα μου κάνει έκπληξη. Όλα πιθανά. NO BET.

Memphis Grizzlies – Indiana Pacers (3:00)
Οι «αρκούδες» χωρίς τον Randolph χάνουν πολύ από τη δυναμικότητά τους. Βέβαια ο Randolph λείπει σχεδόν 2 μήνες και οι Grizzlies έχουν συνηθίσει χωρίς αυτόν. Δεν έπαιξε στα 3 τελευταία παιχνίδια και είναι αμφίβολος και για σήμερα ο ημιβασικός guard/forward, Tony Allen. Οι Pacers παίζουν χωρίς τον ημιβασικό combo guard, George Hill. Στα μάτια μου είναι το φαβορί για τον αγώνα γιατί τους θεωρώ καλύτερη ομάδα. Αυτό που τους κάνει όμως ακόμα πιο μεγάλο φαβορί για μένα, είναι η ήττα που γνώρισαν από τους Hawks. Κι αυτό γιατί φέτος η Ιντιάνα δεν έχει χάσει 2 διαδοχικά παιχνίδια ως τώρα.
Πρόβλεψη: Πάμε με την καλύτερη ομάδα με σύμμαχο και τα στατιστικά. Indiana +1,5.

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder (5:30)
Πλασματική είναι η θέση που βρίσκονται οι «μορμόνοι». Ξεκίνησαν με στόχο το χτίσιμο (rebuilding process) και βρέθηκαν ξαφνικά σε θέση να διεκδικούν είσοδο στα playoff. Δεν νομίζω ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σ’ αυτές τις θέσεις. Ήττα για την Oklahoma χθες από τους Kings. Συνεχίζουν χωρίς τον Sefolosha (βασικό 2άρι) οι Thunder. Το δίδυμο Durant-Westbrook κάνει παπάδες και έχει φέρει την ομάδα στην πρώτη θέση της Δύσης και 2η στη λίγκα.
Πρόβλεψη: Με προβληματίζει λίγο η κούραση από τον χθεσινό αγώνα, αλλά ακόμα κι έτσι πιστεύω θα νικήσει η Oklahoma -1.


Επιλογές 1ης διαλογής:
Chicago -13,5
Minnesota - Dallas over 192
Philadelphia - Clippers over 188
Indiana +1,5
Oklahoma -1

Επιλογές 2ης διαλογής:
Orlando - Atlanta under 182,5
Cleveland - Milwaukee over 193,5
Washington - Miami over 199
Toronto - Boston under 175,5
Detroit -2,5

Επιλογές 3ης διαλογής:
Boston -4
Orlando -4,5
Detroit - New Jersey under 187



Καλή επιτυχία στις επιλογές σας, κι ελπίζω όταν θα κοιμόμαστε η τύχη μας να δουλέψει...

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top