Menu

fergas fergas Author
Title: Χίντινγκ και Βίλας-Μπόας για Τσέλσι !
Author: fergas
Rating 5 of 5 Des:
Ο Κάρλο Αντσελότι αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι των "Μπλε" να έχουν ξεκινήσει το ...
Ο Κάρλο Αντσελότι αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι των "Μπλε" να έχουν ξεκινήσει το "ψάξιμο", για τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον Ιταλό, στον Πάγκο της ομάδας. Γκους Χίντινγκ και Αντρέ Βίλας-Μπόας έχουν το προβάδισμα και αποτελούν τους 2 πρώτους στόχους.

Ο Ολλανδός τεχνικός αποτελεί τον διακαή πόθο του Ρομάν Αμπράμοβιτς, αφού θεωρεί πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει και πάλι την Τσέλσι στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Χίντινγκ δεν είναι ξένος στο Στάμφορντ Μπριτζ, αφού έχει ξανακαθήσει στον πάγκο της ομάδας για ένα εξάμηνο, το 2009. Ως ομοσπονδιακός προπονητής της Ρωσίας, αποδέχθηκε την πρόταση του Ρώσου μεγιστάνα και η παρουσία του κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Κατέκτησε το FA Cup νικώντας στον τελικό την Έβερτον με 2-1, ενώ έφτασε μέχρι τους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστικε και μάλιστα στο 93ο λεπτό, χωρίς να χάσει από τη μετέπειτα κυπελλούχο Μπαρτσελόνα (0-0 στο Καμπ Νου και 1-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ). Αξιωσημείωτο είναι ότι έχασε μόλις 1 φορά από την Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, ενώ αγαπήθηκε τόσο από τους φιλάθλους, που ζήτησαν από τον Αμπράμοβιτς να τον "δέσει" με νέο συμβόλαιο. Ο Ολλανδός, όμως, προτίμησε να τιμήσει το συμβόλαιο που είχε με την Ρωσία. Το μεγάλο εμπόδιο για την έλευσή του στην ομάδα του Λονδίνου, είναι το συμβόλαιό του με την ομάδα της Τουρκίας, το οποίο υπεγράφη πριν από 1 χρόνο και έχει δώσει το λόγο του, ώστε να οδηγήσει τη γειτονική χώρα στο Euro 2012.

Ο "νέος Μουρίνιο", όπως έχει ονομαστεί ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, λόγω των επιτευγμάτων του με την Πόρτο, που θύμισαν την Πόρτο του "Μου" το 2004, είναι ο Νο 2 στόχος για τον πάγκο της Τσέλσι. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάφερε να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του φέτος και να οδηγήσει την Πόρτο στο τρεμπλ, κατακτώντας κύπελλο και πρωτάθλημα Πορτογαλίας καθώς και το Γιουρόπα Λιγκ (+ Σούπερ Καπ Πορτογαλίας). Είναι νεότερος από τον Χίντινγκ και με λιγότερες παραστάσεις, αλλά σίγουρα διψάει για δουλειά και επιτυχίες. Τα έργα του άλλωστε δείχνουν ότι το ταλέντο του περισσεύει. Ούτε ο Βίλας-Μπόας είναι άγνωστος στην Τσέλσι, αφού και ο ίδιος έχει εργαστεί στους "Μπλε", ως βοηθός του Special One, όταν αυτός ήταν στο τιμόνι της ομάδας. Το μεγάλο εμπόδιο για την έλευσή του στους "Μπλε" είναι η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του και προβλέπει πως οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τον κάνει δικό της, θα πρέπει να πληρώσει στην Πόρτο έμα ποσό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Ο Πρόεδρος της Πόρτο, Πίντα Ντα Κόστα, εξέφρασε στα Πορτογαλικά ΜΜΕ την πεποίθησή του, πως ο Αντρέ Βίλας-Μπόας δεν θα αφήσει την Πόρτο, ειδικά μετά τη φετινή επιτυχία της ομάδας, η οποία θεωρεί πως τον έδεσε ακόμα περισσότερο με τον σύλλογο.

Το τι θα γίνει δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά το σίγουρο είναι πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα, ώστε ο νέος τεχνικός να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για το σχεδιασμό της νέας ομάδας.



Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top