Menu

elgaitan elgaitan Author
Title: To Big Bosh του Miami (videos)
Author: elgaitan
Rating 5 of 5 Des:
Δυσκολότερα απ’ όσο δείχνει το τελικό 96-85, επικράτησαν χθες βράδυ οι Heat . Σε ένα παιχνίδι που το “ξύλο” ήταν κανόνας και όχι εξαίρεση ,...

Δυσκολότερα απ’ όσο δείχνει το τελικό 96-85, επικράτησαν χθες βράδυ οι Heat. Σε ένα παιχνίδι που το “ξύλο” ήταν κανόνας και όχι εξαίρεση ,η ομάδα του Eric Spoelstra έκανε το 2-1 διατηρώντας αήττητη την έδρα της στα play off. Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το διάστημα 5-7 Φεβρουαρίου, που οι Bulls γνωρίζουν την ήττα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.
Οι Big Three του Miami φαίνεται σαν να μοίρασαν δουλειές στο γήπεδο για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη. O Bosh ανέλαβε το σκοράρισμα φορτώνοντας το καλάθι του Chicago με 34 πόντους, ο Lebron μοίραζε ασσίστ (10) και ο Wade έπαιρνε τα ριμπάουντ (9). Για τους Bulls, ο Rose(20π. 5ασ.) δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ο Deng(14π. 8ρ.) έκανε ότι μπορούσε για να περιορίσει τον “βασιλιά” και ο Boozer ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του με 26 πόντους και 17 ριμπάουντ αλλά εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές στην άμυνα, από τους παίκτες του Miami.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν με πολλή ενέργεια στο παρκέ και μετέτρεψαν τις άμυνές τους σε ναρκοπέδιο. Πόντοι έμπαιναν με το σταγονόμετρο, θέαμα δεν υπήρχε, φυσικό ήταν να επικρατήσει εκνευρισμός μεταξύ των παικτών. Αυτός που ξέφυγε και θα την πληρώσει σίγουρα είναι ο Joakim Noah, που η κάμερα τον έπιασε να βρίζει φίλαθλο την ώρα που επέστρεφε στον πάγκο με 2 φάουλ. Αργότερα πάντως, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Το μοναδικό highlight του πρώτου 12λέπτου ήταν οι 4 τάπες με τις οποίες “φιλοδώρησε” τους Bulls o Joel Anthony. Αποτέλεσμα 18-15. Η δεύτερη περίοδος εξελίχθηκε σε μονομαχία μεταξύ των Bosh και Boozer που πέτυχαν 13 και 9 πόντους αντίστοιχα σε ένα επιθετικό “κρεσέντο” των δύο ομάδων που κατέληξε στο 43-40 του ημιχρόνου.
Οι Bosh και Boozer συνέχισαν το …βιολί τους και στην τρίτη περίοδο. Οι Bulls πήραν κεφάλι στο σκορ με 50-51, για πρώτη φορά μετά το πρώτο 12λετπο, κι ενώ απέμεναν 7:39. Οι γηπεδούχοι όμως προσπέρασαν ξανά και ήρθε το 68-65 που ήταν σκορ τρίτης περιόδου.
Στο τέταρτο 12λεπτο, οι “ταύροι” παρέμεναν κοντά στο σκορ μέχρι και 6:29 πριν τη λήξη. Τότε, με ένα σερί 9-0, οι Heat εκτόξευσαν την διαφορά στο +13 (87-74). Bosh και Lebron χάρισαν θεαματικές φάσεις στο διάστημα αυτό:



Προσπάθησαν να επανέλθουν οι παίκτες του Tom Thibodeau, μειώνοντας 2:19 πριν τη λήξη στους 9(89-82), αλλά με δίποντο του Udonis Haslem, οι Heat σφράγισαν τη νίκη.

Σημεία που έκριναν τον αγώνα:

  • Ο Chris Bosh. Ο πρώην παίκτης των Raptors σκόραρε 34 πόντους σουτάροντας με το εκπληκτικό 72% εντός παιδιάς. Ξεκίνησε με 0/3 προσπάθειες και συνέχισε με 13/15!
  • Ο Derrick Rose. Ο MVP του πρωταθλήματος περιορίστηκε στους 20 πόντους (8/19) και στις 5 τελικές πάσες. Χαρακτηριστικό της κακής του εμφάνισής, το γεγονός πως τελείωσε το ημίχρονο με 0 ασσίστ. Ήταν μόλις η 11η φορά που του συνέβη στην καριέρα του.
  • Η άμυνα των Heat. Μπορεί ο Thibodeau να ψηφίστηκε coach of the year, αλλά χθες δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του Eric Spoelstra.
  • Ο πάγκος των δύο ομάδων. Ο πάγκος του Chicago θεωρείται  καλύτερος και παίζει πιο σημαντικό ρόλο στο το παιχνίδι της ομάδας του σε σύγκριση με τον αντίσοιχο του Miami. Κι όμως χθες δεν κατάφερε να δώσει πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους. Σκόραραν 20 πόντους έναντι 14 των Heat, ενώ είχαν ακριβώς τις ίδιες ασσίστ (3) και ριμπάουντ (5).

Δήλωσαν μετά τον αγώνα:

«Ξεκίνησε τον αγώνα με πολύ επιθετική διάθεση. Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε λίγο κι εμείς για να μας δώσει μεγαλύτερη ποικιλία στην επίθεσηEric Spoelstra, coach των Heat για τον Bosh

«Ο Bosh ήταν τρομερός από την αρχή του παιχνιδιού. Νομίζω ότι του επιτρέψαμε να χτίσει την αυτοπεποίθησή του από νωρίς. Όταν ξεκινάει καλά, είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσειςTom Thibodeau, coach των Bulls για τον Bosh

«Το μόνο που με νοιάζει είναι να κερδίζω. Και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να το καταφέρουμε Chris Bosh

«Τίποτα δεν είναι εύκολο σ’ αυτή τη σειρά και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Είναι θέμα συγκέντρωσης, αυταπάρνησης και ημέρας. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτάEric Spoelstra

Δείτε video με τα highlights του αγώνα:


Τα κατορθώματα του Bosh:



Επόμενο ραντεβού στις 3:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην American Airlines Arena του Miami.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. telika epesa mesa stis provlepseis mou gia niki ton heat.file elgaitan den boro na sxoliaso to mats giati den to eida.apla apo ta dekalepta katalava oti itan arketa isorropimeno mats kai sto 4o dekalepto pou einai kai to kalo toys(opos me boston) oi heat ekanan ena seri 8-0 kai katharisan to paixnidi.
    AUTOKRATORAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top