Menu

Solo Solo Author
Title: Προπονητής, το Α και το Ω μιας ομάδας
Author: Solo
Rating 5 of 5 Des:
Χθες βράδυ είδαμε δυο ελληνικές ομάδες να ρίχνονται στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ. Τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.Οι Θεσσαλονικείς με μεγαλειώδη εμφάνιση...
Χθες βράδυ είδαμε δυο ελληνικές ομάδες να ρίχνονται στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ. Τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.Οι Θεσσαλονικείς με μεγαλειώδη εμφάνιση απέσπασαν την ισοπαλία μέσα στο Καζάν ενώ οι κιτρινόμαυροι σε ακόμα μία άσχημη βραδιά κατάφεραν να χάσουν απο την "λίγη" Στουρμ.
Καταλυτικό ρόλο στην μέχρι τώρα παρουσία των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη παίζει ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου. Απο τη μία απο ο Λάσλο Μπόλονι και απο την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ. Ας τους δούμε αναλυτικότερα…

Ο φευγάτος κ. Χιμένεθ

Ο Χιμένεθ είναι σχεδόν 10 μήνες στη χώρα μας η αξία του μεγάλη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αφήσει το στίγμα του. Το κακό στην φετινή σεζόν για τον Μανόλο είναι οτι παρά την προετοιμασία που έχει κάνει με την ομάδα παρουσιάζει ένα σύνολο χωρίς συνοχή, χωρίς αρχή, μέση, τέλος! Επισημαίνω την προετοιμασία γιατί κάλλιστα θα μπορέσει να πει κάποιος "κάτσε ρε φίλε πέρυσι παρέλαβε ένα χάλι και πήρε κύπελλο".
Η αλήθεια είναι οτι φέτος έχασε τον κορμό του(Ντιοπ,Σκόκο,Μπλάνκο,Σάχα) και οι ποιοτηκές μεταγραφές που πραγματοποίησε ήταν από μηδαμινές έως ανύπαρκτες(εξαιρείται ο Γκούντγιονσεν).
Το χειρότερο στην ομάδα της ΑΕΚ είναι οτι δεν δείχνει να έχει αγωνιστικό προσανατολισμό δεν δείχνει να έχει πλάνο δεν δείχνει να έχει ξεκάθαρο στόχο, παρ'ότι είναι θεωρητικά και βάσει τίτλων η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, ούτε καν σταθερό και ξεκάθαρο σύστημα.
Νομίζω πως ο κ.Χιμένεθ έχει χάσει ακόμα και τον έλεγχο των αποδυτηρίων αφού οι συνεχόμενες αποτυχίες φέρνουν γκρινιες αλλά και κόντρες.Οι παίκτες της ένωσης έχουν χάσει την
εμπιστοσύνη στον προπονητή τους αφού με δηλώσεις τους δείχνουν το μπάχαλο που επικρατεί.Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα θεωρείται με το ένα πόδι εκτός ομάδος. Αγκάθι βέβαια αποτελεί η αποζημίωση του γιαυτό και ακόμα στην ΑΕΚ δεν έχουν πάρει την οριστική απόφαση της απομακρυνσής του.Ο Χιμένεθ έχασε τα πάντα στην ΑΕΚ αφού δεν έδειξε ποτέ τον απαιτούμενο σεβασμό και εμπιστοσύνη στο ρόστερ του.Γι’αυτό ποτέ η ΑΕΚ δεν έγινε ομάδα του προπονητή της.

Μπόλονι ο «καρδιοκατακτητής»

Ο Ρουμάνος ήρθε φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας και από τις πρώτες στιγμές άρχισε να κερδίζει τους πάντες. Αρχικά με τις δηλώσεις και το χιούμορ του, στη συνέχεια με την ειλικρίνεια και την αποδοτική του δουλειά του. Πλέον μας έχει κερδίσει με τα αποτελέσματα της ομάδος του.
Ο Λάσλο Μπόλονι κατάφερε ο,τι κανένας προκάτοχός του τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ , να κερδίσει τον απαιτητικό λαό του δικεφάλου από την αρχή.
Σ’αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι επιτυχίες της ομάδας στην ευρώπη αλλά και οι ειλικρινείς τοποθετήσεις του Ρουμάνου αφού πάντα έλεγε ότι «παίζουμε αυτό που μπορούμε και όχι αυτό που θέλουμε».Απο την αρχή ζητούσε μεταγραφές ,κάτι που δεν έγινε λόγω των οικονομικών της ΠΑΕ, παρά ταύτα ο ίδιος δεν έψαξε ποτέ δικιολογίες(και γιατί άλλωστε αφού η ομάδα πάει θαυμάσια με μόλις 1 ήττα σε 10 ματς και χωρίς ήττα στην Ευρώπη) για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των πρώτων παιχνιδιών.Αντίθετα έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ και κατάφερε με αυτό τον τρόπο να κερδίσει πολλά από παίκτες ξεχασμένους όπως ο Μπαλάφας ή από τον θεωρητικά "λίγο" για τον ΠΑΟΚ «Κλάους».Έκανε τον ΠΑΟΚ και πάλι ομάδα του προπονητή του.
Ξεκάθαρος στο πλάνο του στον αγωνιστκό χώρο, επιθετικό σχήμα πάντα, σύστημα δεν αλλάζει μένοντας πιστός στο 4-3-3, αλλά πάνω απ’όλα ειλικρινής.
Ακόμα και στο κοουτσάρισμα  του καταφέρνει να βγάζει άσσους από το μανίκι του.
Φαίνεται ότι αυτός ο προπονητής μπορεί να φτάσει τον ΠΑΟΚ ένα τουλάχιστον βήμα πάνω από τον μεγάλο Φερνάντο Σάντος που κατάφερε να «σκαρφαλώσει» μέχρι τη δεύτερη θέση στη Σούπερ Λιγκ..
Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να φτάσει τον δικέφαλο εκεί που του αξίζει, στην κορυφή.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top