Menu

statharas statharas Author
Title: Ο Π.Α.Ο.Κ. αμφισβητεί την κυριαρχία του Ολυμπιακού..
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
 Όλοι ευχόμαστε την Κυριακή να δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Πολλοί είναι αυτοί άλλ...


 Όλοι ευχόμαστε την Κυριακή να δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Πολλοί είναι αυτοί άλλωστε που θεωρούν ότι ο δικέφαλος του βορρά είναι ο βασικός αντίπαλος των Πειραιωτών για την κατάκτηση του τίτλου και δεν έχουν άδικο. Μία νίκη στο Καραϊσκάκη θα φέρει τους φιλοξενούμενους καβάλα στο άλογο, θα αυξήσει στους 6 βαθμούς την διαφορά(έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα)και θα δημιουργήσει στον μεγάλο του αντίπαλο πολλά εσωτερικά προβλήματα. Από την άλλη μία νίκη του Ολυμπιακού σημαίνει ότι από πολύ νωρίς η ομάδα του Πειραιά αφήνει πίσω τους Θεσσαλονικείς, καθώς τους αναγκάζει σε δεύτερη ήττα μέσα σε 5 αγωνιστικές.

Άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι έχει έρθει η ώρα για πρωτάθλημα, ειδικά μετά την επιβλητική εμφάνιση-νίκη της ομάδας στο πρώτο ντέρμπυ της χρονιάς. Κανείς όμως  μέσα από την ομάδα δεν το παραδέχεται. Πρόσφατα ρωτήθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αν ο Π.Α.Ο.Κ. πάει για πρωτάθλημα την φετινή χρονιά και ο διεθνής ποδοσφαιριστής απέφυγε να απαντήσει ευθέως. Οι άνθρωποι του Π.Α.Ο.Κ. αρνούνται να δηλώσουν ότι αυτός είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας, ίσως και λόγο της πίεσης που δημιουργεί από μόνη της μία τέτοια δήλωση. Κάτι απολύτως λογικό για έναν οργανισμό που δεν έχει μάθει ακόμα να κάνει πρωταθλητισμό. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι μόνο θετικά μπορεί να βρει κάποιος σε αυτή την στάση των ανθρώπων της ομάδας.

Εμφανίσεις όμως σαν αυτή με την Α.Ε.Κ. δεν επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους αφού είναι ολοφάνερο ότι η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση. Το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να είναι αρκετά νωρίς για να πούμε ότι κρίνει τίτλο, σίγουρα όμως δείχνει πολλά  για το τι μπορεί να κάνει η κάθε ομάδα. Και φυσικά θα δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα στην συνέχεια στο νικητή. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα κατεβάσει ο Μπόλονι την ομάδα στο Καραϊσκάκη. Η λογική λέει ότι  θα παίξει με αντεπιθέσεις αφού στην κόντρα οι Βιερίνια και Σαλπιγγίδης μπορούν να χτυπήσουν τις αργές επιστροφές των Τοροσίδη και Χολέμπα. Το δίνω χώρο όμως στον αντίπαλο για να βγω στην κόντρα μέχρι το όλοι πίσω και διώχνω έχει μεγάλη διαφορά. Κι ο Μπόλονι φέτος μας έχει δείξει ότι ξέρει να προετοιμάζει καλά τα παιχνίδια της ομάδας του, άρα θεωρώ απίθανο να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος, δηλαδή να κλείσει τόσο πίσω την ομάδα του.

Άλλωστε αυτός ο Π.Α.Ο.Κ. έχει τη δυνατότητα και την ποιότητα να πάρει το κέντρο από τον Ολυμπιακό και να κάνει το δικό του παιχνίδι. Το ερώτημα είναι αν ο Μπόλονι θα συνεχίσει με την ίδια λογική, δηλαδή το ανέβασμα των μπακ στην επίθεση, στοιχείο που αλλάζει όλη την επιθετική εικόνα του Π.Α.Ο.Κ. Αυτό θα του δώσει πολλές λύσεις επιθετικά, θα του δημιουργήσει όμως και πολλά προβλήματα πίσω. Είναι ένα ρίσκο που ενδεχομένως ο Ρουμάνος τεχνικός να πάρει ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Κλειδιά της αναμέτρησης είναι οι δύο εξτρέμ του Π.Α.Ο.Κ.(Βιερίνια και Σαλπιγγίδης) ,οι οποίοι αν βρεθούν κι οι δύο σε καλή μέρα, τότε το παιχνίδι της ομάδας δεν θα είναι μονόπλευρο, κάτι που κάνει και πιο εύκολη την αντιμετώπισή του.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που δεν του πηγαίνει τα τελευταία χρόνια κι ακόμα κι όταν κερδίζει η εικόνα του στο γήπεδο δεν είναι καλύτερη από τον αντίπαλό του. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Π.Α.Ο.Κ. με το «σφιχτό» του παιχνίδι καταφέρνει να του πάρει το κέντρο και να επιβάλλει τον ρυθμό του. Είναι κάτι που έχει διακρίνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε κι εκεί θεωρώ ότι θα εστιάσει την προσοχή του. Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει ότι αν δεν καταφέρεις να πάρεις το κέντρο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης δύσκολα μπορείς να την κερδίσεις. Γι αυτό το λόγο και περιμένω να παίξει στο κέντρο με τρεις χαφ, οι οποίοι ενδεχομένως να είναι και οι ίδιοι που τα πήγαν εξαιρετικά απέναντι στην Άρσεναλ.Θα πιέσουν μπροστά και θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες με την βοήθεια του κόσμου θα επιδιώξουν ένα γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα του παιχνιδιού και να αναγκάσουν τον Π.Α.Ο.Κ. να βγει μπροστά.

Αν γίνει αυτό ασφαλώς και οι χώροι που θα δημιουργηθούν θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Μιραλάς και Τζιμπούρ μπροστά που δεν αστειεύονται. Όσο το παιχνίδι θα είναι ισόπαλο, τόσο μεγαλύτερη πίεση θα έχουν οι γηπεδούχοι και άγχος για την επίτευξη ενός τέρματος αφού η ισοπαλία σίγουρα δεν τους αρκεί σε ένα εντός έδρας παιχνίδι. Αυτό το γεγονός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού καθώς όσο περνάει η ώρα και οι ερυθρόλευκοι δεν ανοίγουν το σκορ, τόσο πιο πολλούς χώρους θα βρίσκουν μπροστά οι επιθετικοί του Π.Α.Ο.Κ.

Ας ελπίσουμε να δούμε ένα καλό παιχνίδι με ρυθμό, ένταση κι αρκετές φάσεις, χωρίς διακοπές είτε από την συμπεριφορά των φιλάθλων είτε από τα συνεχή σφυρίγματα του διαιτητή. Οι δύο ομάδες μπορούν να μας προσφέρουν σπουδαίες συγκινήσεις αρκεί να τις αφήσουν οι εξωγενείς παράγοντες..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top