Menu

statharas statharas Author
Title: Πολύ..λίγος για ευρωλίγκα!
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Αναμενόμενο το χθεσινό αποτέλεσμα του Π.Α.Ο.Κ. με την Γαλατασαράι και απόλυτα δίκαιος ο αποκλεισμός του δικεφάλου από τους ομίλους της ευρω...

Αναμενόμενο το χθεσινό αποτέλεσμα του Π.Α.Ο.Κ. με την Γαλατασαράι και απόλυτα δίκαιος ο αποκλεισμός του δικεφάλου από τους ομίλους της ευρωλίγκας. Δεν είδαμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που περιμέναμε. Όπως είπαμε και χθες στην στήλη μας 24 δευτερόλεπτα, με βάση την κλήρωση που είχε η ελληνική ομάδα και το ρόστερ που έφτιαξε, δεν μπορείς να πεις ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία ώστε να αγωνιστεί στην ευρωλίγκα την φετινή χρονιά. Τι είδαμε χθες λοιπόν..

Υπάρχει κάτι που μας εξέπληξε και μας διέψευσε με βάση όσα λέγαμε  και περιμέναμε πριν το παιχνίδι. Το εξωπραγματικό 42% στα τρίποντα. Νομίζω όμως ότι περισσότερο ήταν θέμα ημέρας και πως φυσιολογικά το ποσοστό αυτό θα είναι τουλάχιστον δέκα μονάδες κάτω ολόκληρη την χρονιά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ.Η Γαλατασαράι ξεκίνησε το παιχνίδι με Αρσλάν και Λάκοβιτς στην ίδια πεντάδα,σχήμα τελείως αδόκιμο αφού κι οι δύο παίκτες θέλουν την μπάλα στα χέρια τους. Αυτό φυσικά ευνόησε τον Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος έχοντας σε καλή μέρα τον Γκορί που έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ, πήρε ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων. Λίγο η ευστοχία των παικτών του Π.Α.Ο.Κ. από έξω, λίγο το ότι οι Τούρκοι έπαιζαν νευρικά, χωρίς χημεία και ρυθμό ακόμα, κρατούσε τις ομάδες κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξύπνησε ο προπονητής της Γαλατά κι αποφάσισε να παίξει με πιο ορθολογικά σχήματα στο παρκέ. Μοίρασε το χρόνο στον άσσο στους Αρσλάν και Ασίκ(7 ασσίστ),έβαλε τον Γκόρντον στο δύο(4 κλεψίματα και μία ασσίστ), ο οποίος ήταν πολύ καλός χθες σε άμυνα κι επίθεση και η τούρκικη ομάδα βρήκε ρυθμό επιθετικά. Σε αυτό βέβαια βοήθησε κι ο Π.Α.Ο.Κ. με τα πολλά παιδικά λάθη των παικτών του. Ο Καλαμπόκης έκανε ότι μπορούσε, ο Γκορί κουράστηκε, Ο Ράιτ φυσιολογικό ήταν να μην συνεχίσει να βάζει τα σουτ που τυχαία έβαλε στο πρώτο ημίχρονο κι έτσι η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους 11-12 πόντους.

Με λίγα λόγια είδαμε έναν Π.Α.Ο.Κ με σοβαρό πρόβλημα στις θέσεις του άσσου και των φόργουορντ, ο οποίος δεν έφτασε καν τους 65 πόντους. Φυσικά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου δύσκολο να κρατήσεις τον αντίπαλό σου στους 64. Άρα μικρό το κακό μπορεί να σκεφτεί κανείς για τον δικέφαλο.Η προσθήκη του Γκορί αποδείχτηκε και χθες ότι θα βοηθήσει πολύ σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του δικεφάλου. Με έναν καλό παίκτη στον άσσο ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ακλόνητο φαβορί για την τρίτη θέση και φέτος.

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. Δεν υπήρξε Γκίντενς χτες,όπως και Αντριουσκεβίτσιους...Ας ελπίσουμε οτι θα βελτιωθούν στη συνέχεια, αν και πολύ αμφιβάλλω για τον Γκίντενς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poios gkintens tora..paiktis xoris sout stin eyropi den travaei me tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top