Menu

statharas statharas Author
Title: Τα θετικά μιας κακής ήττας
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία και να έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της τρίτης θέσης. Με βάση την εικ...

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία και να έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της τρίτης θέσης. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων άξιζε κάτι καλύτερο από το χθεσινό παιχνίδι.Το περίεργο στον όμιλο είναι ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να τερματίσει από πρώτη μέχρι και τελευταία, με το δεύτερο σενάριο προφανώς να έχει και τον πρώτο λόγο. Πραγματικά όμως κάποιος μπορεί από τη χθεσινή ήττα να  βρει πολλά θετικά σημεία να σταθεί.

Κι εξηγούμαι για να μην απολογούμαι μετά. Έγιναν λάθη από πολλούς για να έρθει αυτή η ήττα σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη. Προφανώς και πρέπει να αναλυθούν ώστε να βελτιωθεί η ομάδα. Σε μία μέρα όμως που οι περισσότεροι βλέπουν κι αναλύουν τα αρνητικά, εμένα μου αρέσει να πηγαίνω αντίθετα. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να αναγνωριστούν στον φετινό Ολυμπιακό στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και να αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχεια.

Σε μία πραγματικά δύσκολη έδρα, όπου η γηπεδούχος ομάδα έχει μέσο όρο 15-20 τελικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός κατάφερε να την περιορίσει στις 8. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν και δεν ένιωσαν πίεση εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο που μπήκε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν δόθηκε χώρος στους Γερμανούς ώστε να βάλουν την ελληνική ομάδα μέσα στην περιοχή της. Κι αυτό σημαίνει πολλά τρεξίματα, κλείσιμο των χώρων και κράτημα της μπάλας στο κέντρο. Αυτό που έλειψε ήταν το κάτι παραπάνω μπροστά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου κουράστηκε ο Ιμπαγάσα κι έλειπε ο παίκτης που θα βγάλει την ομάδα στην κόντρα.

Κέρδος για τον Ολυμπιακό επίσης αποτελεί το γεγονός πως κράτησε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Άλλες χρονιές εκτός έδρας με γκολ στα πρώτα λεπτά το γήπεδο κατηφόριζε και δεν υπήρχε περίπτωση να μην δεχτεί κι άλλο. Χθες όμως όχι απλά έμειναν ψύχραιμοι αλλά διεκδίκησαν με αξιώσεις την ισοπαλία. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου η Ντόρτμουντ γύρισε πίσω προτιμώντας να κρατήσει το 1-0 παρά να ψάξει ένα δεύτερο τέρμα που θα της εξασφάλιζε την τρίτη θέση. Αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι πατούσαν καλά στο γήπεδο κι ο αντίπαλος προπονητής διέβλεπε τον κίνδυνο της ισοφάρισης. Όλα αυτά φαντάζουν λεπτομέρειες μπροστά στο αποτέλεσμα που είναι η ήττα. Προφανώς και μετράει το αποτέλεσμα, όμως όλες αυτές οι λεπτομέρειες δείχνουν το χαρακτήρα και το πλάνο μιας ομάδας.

Αν μη τι άλλο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Βαλβέρδε ότι κατέβασε την ομάδα με σκοπό τη νίκη. Κι αυτό φαίνεται από την χρησιμοποίηση του Φέισα αντί του Μακούν. Παρά το γεγονός ότι τελικά αποδείχθηκε πολύ κακή αυτή η κίνηση, είχε ποδοσφαιρική λογική. Κι αυτό διότι ο Σέρβος προφανώς και είναι καλύτερος επιθετικά από τον Αφρικανό, με καλύτερη πάσα και περισσότερες δυνατότητες να βγάλει την ομάδα μπροστά.Τέλος, θετική θεωρώ την εμφάνιση του 21χρονου Μέγιερι, ο οποίος έδειξε πολύ σταθερός στις εξόδους του και με περίσσεια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Στην φάση του τέρματος υπήρχαν πολλά άτομα μπροστά του και το σουτ ήταν αρκετά δυνατό και με φάλτσα. Προφανώς και υπάρχουν τερματοφύλακες που θα το έβγαζαν, ο μικρός όμως δεν είναι ακόμα σε αυτό το επίπεδο.

Κλείνοντας μπορούμε στα χθεσινά θετικά σημεία να προσθέσουμε και το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού του ομίλου. Κι αυτό διότι με την ισοπαλία η Άρσεναλ δεν είναι πλέον αδιάφορη με την Ντόρτμουντ και θέλει τη νίκη στην έδρα της για να εξασφαλίσει την πρωτιά ενώ οι Γάλλοι, σε περίπτωση ήττας των Γερμανών στην Αγγλία, τους αρκεί μία ισοπαλία με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική για να σφραγίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ισοπαλία που βολεύει απίστευτα και τους ερυθρόλευκους αφού αποκτούν προβάδισμα στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top