Menu

statharas statharas Author
Title: Παιχνίδι που καθηλώνει..
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Σήμερα τo βράδυ ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πιο ελκυστικό ίσως παιχνίδι μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα. ...

Σήμερα τo βράδυ ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πιο ελκυστικό ίσως παιχνίδι μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα. Άπαντες στο στρατόπεδο των πρασίνων περιμένουν πως και πως αυτή την αναμέτρηση, στο δυσκολότερο ίσως τεστ μέχρι τώρα απέναντι στο απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του θέλουν να συνεχίσουν τις μέχρι τώρα καλές εμφανίσεις τους και να πείσουν  τους εαυτούς τους πάνω από όλα και στην συνέχεια και τους πιο δύσπιστους φιλάθλους ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει και φέτος στην κορυφή της Ευρώπης.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα η διοργάνωση και η σημερινή αναμέτρηση δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι ομίλου. Έτσι το αντιμετωπίζουν και οι δύο ομάδες χωρίς όμως να παραλείπουν να τονίσουν πως είναι μία καλή ευκαιρία να δουν τις αδυναμίες της ομάδας τους μετά το παιχνίδι είτε χάσουν είτε κερδίσουν. Οι πράσινοι αγωνίζονται μπροστά στον κόσμο τους, σε ένα γήπεδο που σπάνια χάνουν  και σήμερα αναμένεται να είναι κατάμεστο. Ο κόσμος όμως δεν παίζει μπάσκετ κι ο αντίπαλος είναι πολύ έμπειρος για να επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα.

Τα πάντα ξεκινάνε και τελειώνουν από την άμυνα. Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού καλείται να βρει λύσεις στην άμυνα ώστε να περιορίσει την παραγωγικότητα των Ρώσων στην επίθεση. Η λογική λέει ότι σήμερα θα καταφύγει σε ψηλά σχήματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κορμιά του αντιπάλου. Ο πιο κοντός παίκτης στην πεντάδα της ομάδας του Γιόνας Καζλάουσκας είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έχει ύψος 1,95! Αυτό σημαίνει ότι οι πράσινοι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι ώστε να ελέγξουν τα ριμπάουντ και να αποφύγουν τα πολλά λάθη.

Όσο πλήρης και να μοιάζει η ΤΣΣΚΑ σίγουρα υπάρχουν σημεία στα οποία μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός. Ένα από αυτά είναι η αδυναμία του Μίλος Τεόντοσιτς να παίξει καλή άμυνα  σε αυτό το επίπεδο. Οι πράσινοι τον έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό και γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες του αφού ουκ ο λίγες φορές τον έχουν περιορίσει στα μεταξύ τους ντέρμπυ. Γενικότερα ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Ρώσοι στην άμυνα δεν τα δίνουν όλα όπως στην επίθεση. Από την άλλη βέβαια δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα να κλείνουν τις όποιες τρύπες και να κρύβουν τις όποιες αδυναμίες τους χρησιμοποιώντας τα σωματικά τους προσόντα.

Απόλυτος σταρ της ΤΣΣΚΑ και του αγώνα είναι ο Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος κάνει τα πάντα μέσα στο παιχνίδι. Είναι αδύνατο να καταφέρει να τον σταματήσει μία ομάδα, μπορεί απλά να τον περιορίσει και σε αυτό στοχεύει ο Παναθηναϊκός. Είναι αδύνατο να τον σταματήσεις διότι ο Ρώσος σούπερ σταρ δεν είναι ένας παίκτης που απλά κοιτάει τα στατιστικά του και το πόσους πόντους θα βάλει, ούτε απαιτεί συνέχεια την μπάλα. Η προσφορά του στο παρκέ είναι πολύπλευρη και κάνει όλους τους συμπαίκτες του καλύτερους. Όταν χρειαστεί θα παίξει άμυνα χρησιμοποιώντας τα τεράστια χέρια του, παίρνει ριμπάουντ, τρέχει στον αιφνιδιασμό, μοιράζει το παιχνίδι και φυσικά σκοράρει.

Ο Κιριλένκο είναι ένας παίκτης που δύσκολα περιορίζεται και η απόδοσή του κυμαίνεται συνηθως σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το κλειδί του αγώνα ίσως βρίσκεται σε άλλον παίκτη. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μίλος Τεόντοσιτς, που είναι ο εγκέφαλος της ομάδας. Όσο καλή και να είναι μία ομάδα, όσα αστέρια και να έχει στο ρόστερ της, αν λείπει ο άνθρωπος που θα καταφέρει να δώσει τον σωστό ρυθμό στον αγώνα τότε αυτή θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Κι ο νεαρός Σέρβος φαντάζει ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για την ρώσικη ομάδα στην θέση του οργανωτή.

Στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε πως η ΤΣΣΚΑ σουτάρει με πολύ υψηλά ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου κι είναι κάτι που πρέπει να περιορίσει η άμυνά του. Δεν έχουν κλασικούς σουτέρ τριών πόντων(στυλ Νίκολας) έχουν όμως πολλούς καλούς σουτέρ που όταν τους βγάζει μέσα από το παιχνίδι της ελεύθερους θα τα βάλουν.Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να ρισκάρει και να δώσει κάποια σουτ από έξω στους Ρώσους ώστε να μπορεί να κλείσει τις τρύπες μέσα στην ρακέτα και το παιχνίδι του αντιπάλου πάνω από το στεφάνι. Περιμένουμε με ενδιαφέρον είναι η αλήθεια τι θα σκεφτεί ο Ομπράντοβιτς  και πως θα επιχειρήσει να σταματήσει τον αντίπαλό του.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ελέγξει τα ριμπάουντ και να έχει ένα καλό ποσοστό στα τρίποντα στην επίθεση(είναι δεδομένο ότι οι Ρώσοι θα κλείσουν τους χώρους μέσα)  τότε έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στη νίκη. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια και από τα ποσοστά του αντιπάλου από μακρινή απόσταση. Το σίγουρο είναι ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα οι φίλοι του Παναθηναϊκού, κι όχι μόνο, που θα βρεθούν στο γήπεδο θα ευχαριστηθούν ένα όμορφο παιχνίδι από αυτά που αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα δώσει κάποιος για να τα παρακολουθήσει..


Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top