Menu

fergas fergas Author
Title: Πολυμετοχικά...λάθη!
Author: fergas
Rating 5 of 5 Des:
Πριν από δύο χρόνια σχεδόν, ο ανανεωμένος και πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, διά στόματος Νικόλα Πατέρα, πως το μπ...
Πριν από δύο χρόνια σχεδόν, ο ανανεωμένος και πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, διά στόματος Νικόλα Πατέρα, πως το μπάτζετ για μεταγραφές ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εποχής εκείνης αποτελεί το δίλημμα του τότε τεχνικού της ομάδος, Χενκ Τεν Κάτε, για το αν πρέπει να αποκτηθεί ένας παίκτης-κράχτης της τάξης των 8 εκατ. ευρώ ή δύο των 4 εκατ. ευρώ.

Δύο χρόνια μετά, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά, αλλά δεν υπάρχουν καν λεφτά για μεταγραφές. Όπως ανακοίνωσε ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του τριφυλλιού, Δημήτρης Γόντικας, για να γίνουν μεταγραφές πρέπει πρώτα να πωληθούν κάποιοι παίκτες της ομάδος. Έτσι, ο Πναθηναϊκός έχει βγάλει στο σφυρί κάποιους ποδοσφαιριστές από τους οποίους πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει χρήματα, αλλά και να εξοικονομήσει τα λεφτά των συμβολαίων τους. Οι πρώτοι που αναμένεται να αποχωρήσουν για να εισρεύσουν μετρητά στα ταμεία της ΠΑΕ, είναι οι Μπουμσόνγκ και Σισέ, ενώ στάση αναμονής παρατηρείται στο θέμα του Σεμπάστιαν Λέτο. Αυτοί οι 3 ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Κατσουράνη και τις εξάρσεις του Νίνη, ήταν οι μοναδικοί που τράβηξαν φέτος το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός. Επομένως, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μπορεί να δίνεται μια οικονομική ανάσα στη διοίκηση, αλλά το ρίσκο για το αγωνιστικό κομμάτι είναι αρκετά μεγάλο.

Τώρα που είπα τη λέξη διοίκηση..Πραγματικά, γνωρίζει κανείς ποια είναι η διοίκηση του Παναθηναϊκού; Και αν ναι..υπάρχει η παραμικρή ιδέα ή το παραμικρό πλάνο για τη νέα σεζόν; Πριν από 1,5 μήνα, διαίρεε ανεπίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ότι ο κύριος Φερέιρα θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, όποια κι αν είναι η κατάληξη των play offs. Τότε, εγώ έγραφα, πως ο Πορτογάλος είναι καλός προπονητής και πως ο ΠΑΟ πρέπει να τον κρατήσει και μάλιστα να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Αυτό τελικά έγινε, αλλά έτσι όπως κυλούν τα πράγματα, ίσως ο Φερέιρα να σκέφτεται ότι έκανε λάθος που ανανέωσε. Κι αυτό γιατί, όπως αποδεικνύεται υπάρχει ΜΟΝΟ πλάνο πωλήσεων και αποχωρήσεων παικτών, οι οποίοι ήρθαν στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια, όπου τα λεφτά σκορπίζονταν δεξιά κι αριστερά αλόγιστα. Παίκτες, οι οποίοι πληρώνονταν πολλά λεφτά χωρίς καν να παίζουν, όπως ο Γκοβού και ο Σεϊταρίδης. Τρανταχτό παράδειγμα δουλειάς χωρίς πλάνο και τεχνογνωσία.

Στο θέμα των αγορών, ο Παναθηναϊκός έχει "κολλήσει" με την περίπτωση του Μαρσέλο Μάτος. Θα ήθελα να σταθώ λιγάκι σε αυτό το θέμα, καθώς κρίνω πως είναι αρκετά λεπτό και χρήζει ειδικής μεταχείρησης. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟ έως το καλοκαίρι του 2012. Άρα, το τριφύλλι έχει κάθε δικαίωμα, να κινηθεί δικαστικά και να δικαιωθεί, αν τελικά χρειαστεί και οι δύο πλευρές φτάσουν στα άκρα. Ηθικά όμως, το δίκαιο είναι πέρα για πέρα με το Μαρσέλο Μάτος. Διότι δεν μπορείς εσύ Παναθηναϊκέ πριν από 2 χρόνια, χωρίς λόγο και αιτία να μην υπολογίζεις, ξαφνικά, τον ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ καλύτερό σου παίκτη στο κέντρο, να τον αφήνεις σαν σιωπηρή τιμωρία επί 6 μήνες στον πάγκο και να τον αναγκάζεις στο τέλος της χρονιάς να πάει δανεικός στη Βραζιλία. Και τώρα; Τώρα τί; Έγινε ξαφνικά μεγάλος παίκτης; Ή μήπως έπρεπε επιτέλους να έρθει ένας άνθρωπος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο (Φερέιρα) για να αναγνωρίσει την αξία του; Και πώς έχετε την απαίτηση, κύριοι της Διοίκησης, από έναν παίκτη, που εσείς οι ίδιοι εκδιώξατε, να επιστρέψει και να αγωνιστεί για αυτόν το σύλλογο; Αυτά είναι αστεία πράγματα και δεν συμβαίνουν πουθενά. Και είναι μία ακόμη απόδειξη, πως κάποιοι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ομάδες μας, δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Γι' αυτό αφήστε τον άνθρωπο στην ησυχία του, αφού περνάει καλά εκεί που είναι, κοιτάξτε να πάρετε και τα λεφτά που θα δώσει η Μποταφόγκο, από τη στιγμή που υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα και κάπου εκεί να κλείσει το θέμα, γιατί με το ζόρι σε κάποια ομάδα δεν μπορεί να παίξει κανείς.

Αν βέβαια υπήρχε ένα πλάνο, το τεχνικό τιμ θα άφηνε πιο εύκολα αυτή την υπόθεση και θα κοιτούσε τις εναλλακτικές λύσεις, για τη θέση του αμυντικού μέσου. Το θέμα είναι, όμως, πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις γιατί απλούστατα δεν υπάρχει πλάνο. Και πως να υπάρξει, άλλωστε, αφού ακόμη η διοίκηση δεν έχει ορίσει το μπάτζετ για τη νέα σεζόν. Καλά θα κάνει, λοιπόν, ο κύριος Βαρδινογιάννης, να καταλάβει πως αυτός έχει τις μετοχές και να βάλει μία τάξη στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, γιατί σε 10 μέρες ξεκινάει προετοιμασία κι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην ξέρει μέχρι τότε, ούτε καν τί παίκτες χρειάζεται.

Ας μη ξεχνάμε μέσα σε όλα αυτά, πως το τριφύλλι έχει να δώσει και προκριματικούς αγώνες για την είσοδό του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πιθανοί, μάλιστα, αντίπαλοι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θεωρούνται, αφού θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ρούμπιν Καζάν, Τραμπζονσπόρ, Ζυρίχη, Οντένσε και Τιμισοάρα. Εκτός κι αν μας ενημερώσει η διοίκηση του ΠΑΟ, ότι δε τη νοιάζουν τα έσοδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οπότε, αν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί πουλάει τον Σισέ; Τόσα θα λάβει και από εκεί. Επειδή, όμως, τη νοιάζει και επειδή και εμάς μας νοιάζει, σαν χώρα, που χρειαζόμαστε τους βαθμούς, καλά θα κάνουν κάποιοι να βάλουν μία τάξη σε αυτό το χάος που επικρατεί, έτσι ώστε να μη χαθεί οριστικά το τρένο. Ο μόνος που αυτή τη στιγμή, μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς όπως αποδεικνύεται έχει τον τελευταίο λόγο εκεί μέσα και μόνος του δεν μπορεί να πετύχει τίποτα, είναι ο κύριος Φερέιρα.

Υ.Γ.1. Μόνο με τα λεφτά, ομάδες δεν φτιάχνονται...

Υ.Γ.2. Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι ρε Κ.Α...;




Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top