Menu

fergas fergas Author
Title: Ο ΠΑΟΚ έχασε...δεν χάθηκε!!
Author: fergas
Rating 5 of 5 Des:
 Όποιος είναι Παοκτσής, πόσω μάλλον δε αν μένει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει, πως ο οπαδός του ΠΑΟΚ έχει...

 Όποιος είναι Παοκτσής, πόσω μάλλον δε αν μένει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει, πως ο οπαδός του ΠΑΟΚ έχει στο dna του τη γκρίνια. Ακόμα και σε περιόδους που όλα πηγαίνουν μια χαρά, τόσο στο αγωνιστικό τμήμα όσο και στα διοικητικά, ένα πράγμα είναι σίγουρο: πως ο Παοκτσής κάτι θα βρει για να γκρινιάξει. Μπορεί να θυμηθεί ξαφνικά ότι το χόρτο δεν είναι καλό στην Τούμπα ή ότι δεν έχει πάρκινγκ και αναγκάζεται να προχωρήσει πολύ για να πάει στο γήπεδο. Δεν έχει σημασία ο λόγος της μουρμούρας, αλλά αυτή καθεαυτή η γκρίνια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, μετά την άνετη επικράτηση του Δικεφάλου του Βορρά στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ, αλλά και με την ισοπαλία στο Καζάν επί της Ρούμπιν, συνέβη κάτι ανεξήγητο στη Θεσσαλονίκη. Επί μία ολόκληρη εβδομάδα δεν υπήρξε η παραμικρή μουρμούρα, από το μέσο Παοκτσή, για το οτιδήποτε. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, όμως, με φόβιζε ακόμα περισσότερο το σημερίνο ντέρμπυ, με τον Ολυμπιακό. Γατί σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα γινόταν το μεγάλο μπαμ. Όπως και έγινε. Βλέπετε, μία ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να έχουμε κάτι αρνητικό να πούμε, ήταν πάρα πολύ, οπότε ας τα πούμε τώρα όλα μαζεμένα. Κι όμως. Ο ΠΑΟΚ κύριοι έχασε. Δεν καταστράφηκε.

Είναι αλήθεια πως ο Δικέφαλος εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου και με την εικόνα του στο σημερινό παιχνίδι, αδίκησε πάνω από όλα, τον ίδιο του τον εαυτό. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία καλή ευκαιρία. Κατάφερε μόλις δύο φορές να βγάλει τους αυτοματισμούς του μέσα στο γήπεδο και να παίξει από τα πλάγια. Όντως έλλειπε η φρεσκάδα και οι εμπνέυσεις προηγούμενων αγώνων του, ενώ και ο άξονας της ομάδος βρέθηκε σε κάκιστη μέρα. Επίσης, παίκτες στους οποίους στηρίζεται δημιουργικά ο ΠΑΟΚ, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης ήταν σε κάκιστη μέρα. Ακόμη και ο Μπόλονι μπορεί να έκανε κάποια λάθη. Αλλά ως εκεί. Όλοι δικαιούμαστε μία άσχημη ημέρα.

Εγώ, συνεχίζω να πιστεύω σε συτή την ομάδα γιατί πολύ απλά, υπάρχει πλάνο. Γιατί είναι η ίδια ομάδα που πριν από έναν ή δύο αγώνες έβγαλε φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Είναι η ίδια ομάδα που έβγαλε πολλούς αυτοματισμούς από τα πλάγια και τελείωσε το ντέρμπυ με την ΑΕΚ σε 45 λεπτά. Ο Κλάους είναι ο ίδιος. Ο Βιεϊρίνια επίσης. Ο Μπόλονι συνεχίζει να είναι η αλεπού στο πάγκο που βγάζει μονίμως άσσους από το μανίκι του και διαβάζει άψογα τους αντιπάλους. (όλα αυτά δεν είναι δικά μου λόγια)

Να τονίσω εδώ, για όσους τους διαφεύγει, πως ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο δεν παίζει μόνος του. Υπάρχει και ένας αντίπαλος. Και κάποιες φορές αυτός ο αντίπαλος μπορεί να είναι καλύτερος ή πιο τυχερός από τη δική σου ομάδα και να κερδίσει. Άλλες φορές συμβαίνει το αντίθετο. Ακόμα και στην κατ' ομολογία καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή, την Μπαρτσελόνα, το ίδιο συμβαίνει.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν καλό θα είναι να καταλαγιάσει λίγο αυτή η γκρίνια και να γίνει αντιληπτό, ότι ένας νέος ΠΑΟΚ τώρα χτίζεται σιγά σιγά. Κι από τη στιγμή που τώρα χτίζεται, με μία διαφορετική νοοτροπία προπονητικά, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το καλό είναι ότι υπάρχει ένα πλάνο, το οποίο σε συνδιασμό με την ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα, μπορεί να οδηγήσει σε μία ομάδα που με το στυλ παιχνιδιού της, μπορεί να αφήσει εποχή.


Μεταξύ μας

  • Συγχαρητήρια στον κύριο Κουκουλάκη, ο οποίος ανταπεξήλθε πλήρως σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μάλιστα ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Αυτό αποδεικνύει πως οι Έλληνες διαιτητές όταν θέλουν μπορούν να είναι ακριβοδίκαιοι.
  • Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο Βλάνταν Ίβιτς, ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει  προπονητή και δε χρειάζεται δεύτερο. Θεωρώ πως είναι τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Σέρβου μετά το παιχνίδι. 
  • Οι μόνοι που διασώθηκαν από τη σημερινή ημέρα ήταν ο Μαλεζάς, ο οποίος προσπαθούσε να συμμαζέψει ότι μπορούσε στην άμυνα, καθώς και ο Μπαλάφας, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά για τη γενικότερη παρουσία του στο κέντρο του γηπέδου. Δείχνει μάλιστα να αποκτά επιτέλους και αυτοπεποίθηση, αφού τον πιστεύει και το δείχνει, ο Ρουμάνος τεχνικός.
  • Καλό θα είναι να σταματήσει λίγο η αυστηρή κριτική στο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στο λαό του ΠΑΟΚ, ο οποίος περιμένει πολλά από αυτόν, με αποτέλεσμα όταν δεν πηγαίνει και τόσο καλά να δέχεται την κριτική. Πρεπεί να γίνει αντιληπτό, πως όταν η αντίπαλη ομάδα έχει ένα σωστό προπονητή στον πάγκο, θα προσπαθήσει και θα κλείσει τον Βιεϊρίνια με βοήθειες, ώστε να μη μπορεί να κάνει πάντα αυτά που μπορεί.










Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. simfono se ola diafono omos se ayto pou les gia ivic..kai dikio eixe se ayto pou eipe alla kai to dikaioma prepei na exoun oi podosfairistes na milane dimosia gia to pos vlepoun ta pragmata..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top