Menu

statharas statharas Author
Title: Εύκολη κλήρωση;Μπα..
Author: statharas
Rating 5 of 5 Des:
Κληρώσεις για όλα τα γούστα είχαμε στην Ευρωλίγκα.Από την μία είναι η επιστροφή του Τεόντοσιτς στο Ο.Α.Κ.Α.,από την άλλη η Μπιλμπάο των Ελλ...

Κληρώσεις για όλα τα γούστα είχαμε στην Ευρωλίγκα.Από την μία είναι η επιστροφή του Τεόντοσιτς στο Ο.Α.Κ.Α.,από την άλλη η Μπιλμπάο των Ελλήνων αντίπαλος του Ολυμπιακού..και το καλύτερο;Ο Π.Α.Ο.Κ. απέναντι στην τούρκικη Γαλατασαράι!

Μέχρι και πέρυσι θα μιλούσαμε για πανεύκολη πρωτιά από τον Ολυμπιακό και μάχη του Παναθηναϊκού για την πρώτη θέση με την ΤΣΣΚΑ.Φέτος όμως τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά.Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις δύο ελληνικές ομάδες κι ακόμα είναι άγνωστο με ποιους παίκτες θα παρουσιαστούν στα παρκέ την σεζόν που έρχεται.

Τα πράγματα μοιάζουν ευκολότερα για τον Παναθηναϊκό,ο οποίος αν καταφέρει ρίξει τα συμβόλαια των παικτών του χωρίς να έχει απώλειες,τότε και φέτος θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός.Η ομοιογένεια είναι το βασικό προτέρημα των πρασίνων.Οι περισσότεροι παίκτες είναι χρόνια στην ομάδα και γνωρίζονται πολύ καλά μέσα κι έξω από το γήπεδο.Μετά την φυγή του Φώτση και σε περίπτωση που δεν φύγει άλλος,ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα καλό τεσσάρι κι έναν παίκτη ακόμα στην περιφέρεια για να θεωρηθεί πλήρης.Δύσκολα όμως να δεχτούν όλοι οι παίκτες μείωση της τάξης του 35-40%.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης δεν είναι άλλο από τον κορυφαίο προπονητή αυτή την στιγμή εκτός Αμερικής,τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.Ο Σέρβος κόουτς είναι ικανός να φτιάχνει ανταγωνιστική ομάδα με οποιοδήποτε υλικό έχει στα χέρια του.Κατα πάσα πιθανότητα ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την πρώτη θέση,με τους Ρώσους όμως να είναι το μεγάλο φαβορί.Από τις υπόλοιπες ομάδες καμία δεν μπορεί να απειλήσει τον σοβαρό Παναθηναϊκό.

Στον Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια θα πανηγύριζαν  με αυτή την κλήρωση,πλέον όμως μόνο εύκολη δεν φαντάζει.Οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν δύο Ισπανικές ομάδες,με ότι κι αν σημαίνει αυτό,καθώς επίσης και τους Τούρκους,οι οποίοι φιλοδοξούν να δώσουν το παρών στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στην πόλη τους.Το κακό για τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς,ο οποίος μάλλον παραμένει στον πάγκο,είναι ότι όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα.Κάχα Λαμποράλ.Μπιλμπάο,Καντού και Φενέρ έχουν σκληρές έδρες και κανείς δεν θα περάσει εύκολα από εκεί.Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι περισσότερες ομάδες είναι άπειρες στην διοργάνωση,κάτι που ίσως παίξει τον ρόλο του.

Το μεγάλο όμως θέμα των ερυθρολεύκων είναι τι ομάδα θα φτιάξουν οι ίδιοι.Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παραμένει για ακόμα μία χρονιά .Τα κλειδιά της ομάδας πάνε στον Βασίλη Σπανούλη,ο οποίος θα είναι ο ηγέτης αυτής της νέας προσπάθειας.Ο Έλληνας άσσος αναμένεται να πλαισιωθεί από κάποια ταλέντα όπως οι Σλούκας και Παπανικολάου αλλά και μερικούς έμπειρους ξένους,όχι όμως πρώτης διαλογής.Οι Αγγελόπουλοι απ ότι φαίνεται δεν έχουν σκοπό να συνεχίσουν να ξοδεύουν πολλά χρήματα και θα ψάξουν μαζί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για κάποια λαβράκια από την Αμερική.Καθόλου απίθανο να δούμε δίπλα στον Σπανούλη τον πολύ καλό του φίλο,Νίκο Ζήση,κίνηση που θα ανεβάσει επίπεδο την περιφέρεια της ομάδας.

Στον Π.Α.Ο.Κ. έτυχε η μοναδική ομάδα που δεν ήθελε,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει ελπίδες να περάσει.Οι Τούρκοι ρίχνουν λεφτά κι είναι αποφασισμένοι να περάσουν στους ομίλους.Έχουν πάρει ήδη Αρσλάν,Λάκοβιτς και Γκόρντον κι έπεται συνέχεια.Το κακό για τον Σούλη Μαρκόπουλο είναι ότι πέρα από την Γαλατασαράι,οι δυσκολίες συνεχίζονται και στις επόμενες διασταυρώσεις.Η Λιέτουβος Ρίτας αποτελεί πολύ δύσκολο αντίπαλο αν ο Π.Α.Ο.Κ. φτάσει ως εκεί.

Το θέμα είναι τι ομάδα θα ετοιμάσει ο προπονητής του «δικεφάλου»,καθώς πολύ δύσκολα το μπάτζετ θα καταφέρει να ξεπεράσει το 1,5 εκ.ευρώ.Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι χορηγοί που θα εξασφαλιστούν.Οι άνθρωποι του Π.Α.Ο.Κ. δεν δείχνουν διάθεση να απλώσουν τα πόδια τους πέρα από εκεί που φτάνει το πάπλωμα και πρώτο τους μέλημα είναι να μην έχει χρέη η ομάδα.Κλειδί σε αυτό τον προκριματικό  όμιλο ίσως είναι ο κόσμος.Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την Ευρωλίγκα οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα προκριματικά.Μπορεί να μην παίζουν οι οπαδοί μπάσκετ,σε περίπτωση όμως που η ομάδα είναι καλή,ένα κατάμεστο «παλατάκι»μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο.Άλλωστε οι περισσότεροι αντίπαλοι του Π.Α.Ο.Κ.είναι άπειροι στην διοργάνωση,όπως κι αυτός..επομένως όλα γίνονται!

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top