Menu

fergas fergas Author
Title: Από τον Σάντος στον Βιτόλο !
Author: fergas
Rating 5 of 5 Des:
Είναι δεδομένο πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως και στις υπόλοιπες βέβαια εκτός του Ολυμπιακού, δεν υπάρχουν ...


Είναι δεδομένο πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως και στις υπόλοιπες βέβαια εκτός του Ολυμπιακού, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για δείγμα. Όλες οι ομάδες μειώνουν τα μπάτζετ, αποδεσμεύουν ποδοσφαιριστές και κυρίως πουλούν για να αγοράσουν. Αυτό είναι σίγουρα κάτι, για το οποίο δεν μπορεί κανείς να κρίνει τις ομάδες, αφού είναι φυσικό επακόλουθο της γενικότερης οικονομικής κρίσης, που βιώνει η χώρα μας. Αυτό, όμως, που σίγουρα μπορεί να κρίνει κάποιος είναι τους κακούς χειρισμούς.

Όταν πριν από 4 χρόνια ο Θόδωρος Ζαγοράκης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας, κάτι το οποίο πέτυχε σχετικά εύκολα αφού το μόνο που χρειάστηκε ήταν το όνομά του. Στη συνέχεια, όμως, έκανε και κάποιες πολύ σωστές κινήσεις, αφού πλαισίωσε την ομάδα με ανθρώπους που γνωρίζουν ποδόσφαιρο. Ζήσης Βρύζας, Θόδωρος Ελευθεριάδης, Γιώργος Γεωργιάδης και Σέρτζιο Κονσεϊσάο στη συνέχεια, αλλά και πάνω από όλα Φερνάντο Σάντος, έφτιαξαν ένα πλάνο 3ετίας, το οποίο είχε ως προορισμό τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στο τέλος του τρίτου έτους. Με σωστή δουλειά, πίστη στο πλάνο και στοχευμένες κινήσεις, ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε το στόχο του, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, οι οποίες δεν ήταν και λίγες.

Με το πέρας της τριετίας αρχίζουν τα προβλήματα και τα λάθη για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Αρχικά, δεν ανανεώνει τη συνεργασία του με τους ασπρόμαυρους, ο πρωτομάστορας της ομάδας, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος, κρίνοντας πως έχει πετύχει ότι μπορούσε με τον ΠΑΟΚ, αποχωρεί σαν φίλος και ξαφνικά...το χάος. Ο Δικέφαλος αργεί χαρακτηριστικά να κλείσει το νέο του προπονητή κι όταν τελικά το κάνει, καταφέρνει να τον διώξει μέσα σε 20 μέρες. Αδιαμφισβήτητα μια κίνηση, που δεν περίμενε κανείς από τον Ζαγοράκη, αφού είχε αποδείξει έμπρακτα με τον Φερνάντο Σάντος, πως στηρίζει το πλάνο του προπονητή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο Ζήσης Βρύζας να πάρει επάνω του όλη την ευθύνη, αφού ήταν δική του επιλογή ο Μπερέτα και να αποχωρήσει από την ομάδα λίγο αργότερα. Έχουν υπάρξει και οι αποχωρήσεις των Θόδωρου Ελευθεριάδη και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει την τεχνογνωσία που της προσέδιδαν τα παραπάνω πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚ αλλάζει 2 ακόμη προπονητές, αφού ο Χάβος διαδέχτηκε τον Δερμιτζάκη, κάτι το οποίο στοίχισε στην ομάδα, τόσο σε χρήματα όσο και σε ομοιογένεια και στυλ παιχνιδιού. Η ομάδα ποτέ δεν απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα, αφού ουσιαστικά πήγαινε με τον αυτόματο πιλότο του Φερνάντο Σάντος.

Φτάνοντας στο σήμερα, η ομάδα ξεκίνησε ιδανικά. Η διοίκηση έδειξε να μαθαίνει από τα περσινά της λάθη και έκλεισε σχετικά νωρίς το νέο προπονητή της ομάδας, ώστε να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να δουλέψει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα διαρκείας κινούνται σε ικανοποιητικά έως καλά επίπεδα αν αναλογιστούμε την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και μέσα σε όλα αυτά έρχεται ο...επενδυτής. Ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος επίστρέφει κατά πάσα πιθανότητα στον ΠΑΟΚ, μεσολαβεί ώστε να έρθουν σε επαφή ο Ζαγοράκης με μία ομάδα ανθρώπων, επικεφαλής των οποίων είναι ο κ. Φλωρίδης και έχουν ως στόχο να επενδύσουν στον Δικέφαλο του Βορρά, αποκτώντας ένα μεγάλο μερίδιο των μετοχών. Ενώ, λοιπόν, όλα φαίνονται ιδανικά, ξαφνικά αρχίζουν πάλι τα λάθη.

Ο ΠΑΟΚ, αρχικά, αποφασίζει να αποδεσμεύσει τον Μπρούνο Τσιρίλο, αφού θεωρεί πως θα αποκτήσει κάποιον καλύτερο αμυντικό και όντως αποκτά, τον Μπρούνο Τσιρίλο(!). Ολόκληρος ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει καθυστερήσει, αφού προείχε ο οικονομικός έλεγχος των βιβλίων της ΠΑΕ, ώστε στη συνέχεια να εισρεύσουν τα κεφάλαια των υποψήφιων επενδυτών. Αυτό θα έλυνε και τα χέρια των διοικούντων, αφού ούτε αποδεσμεύσεις θα χρειάζονταν να γίνουν αλλά και οι μεταγραφές θα ήταν από "ψηλότερο ράφι". Τελικά, όπως φαίνεται οι επενδυτές δεν θα επενδύσουν με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο αποκορύφωμα. Στις αποδεσμεύσεις του Κουτσιανικούλη και κυρίως του Βιτόλο.

Ο Κουτσιανικούλης, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τζώρτζογλου, παράγοντα του Εργοτέλη, κόστισε στον ΠΑΟΚ 2.3 εκατ. ευρώ, μένει ελεύθερος. Σίγουρα το συμβόλαιό του, ίσως να είναι μεγάλο για αυτά που έχει προσφέρει αλλά για την απόδοσή του εκτός από τον ίδιο, σίγουρα φταίει και η ομάδα.
Κι αν η απουσία του Κουτσιανικούλη δε φανεί σε κανέναν, αυτή του Βιτόλο θα είναι καταστροφική. Ο Ισπανός χαφ, είναι μέσα στους 5 κορυφαίους παίκτες του ΠΑΟΚ και μαζί με τον Γκαρσία συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ στην Ελλάδα. Είναι, ίσως, ο κορυφαίος στο είδος του, στον Ελληνικό χώρο, αποτελώντας θεμέλιο λίθο στην πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το κενό του, μπορεί να είναι πιο σημαντικό και από αυτό του Σαλπιγγίδη. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που επιλέγεται από τη διοίκηση, να "διώξει" ένα δυσβάσταχτο συμβόλαιο, όπως αυτό του Ισπανού μέσου, θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά ώστε ο ΠΑΟΚ να έχει οφέλη. Ο Δικέφαλος, θα μπορούσε να προσπαθήσει να πουλήσει τον Βιτόλο και όχι να τον αφήσει ελεύθερο. Πραγματικά, η αποδέσμευση του Ισπανού είναι μία κίνηση που δύσκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει.

Θα μπορούσα να γράφω τουλάχιστον 5 ώρες ακόμα για τα λάθη που έχουν γίνει τα 2 τελευταία χρόνια, αλλά θα κουράσω. Ένα είναι σίγουρο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Αν κάποιοι κουράστηκαν να ασχολούνται ή δεν έχουν να δώσουν κάτι άλλο, καλά θα κάνουν να αποχωρήσουν και να αφήσουν τις θέσεις τους σε ανθρώπους με όρεξη και γνώσεις. Είναι βέβαιο πως υπάρχουν.

Μεταξύ μας

  • Ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να ολοκληρωθεί και να γνωστοποιηθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, καλό είναι να κάνουν όλοι λίγη υπομονή, γιατί τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ακόμα και μπορεί άδικα να σπιλώνονται συνειδήσεις. Αν αποδειχθεί όμως...;
  • Δεν με ενδιαφέρει αν ο Βιτόλο ζητάει μονίμως τα λεφτά που του οφείλονται κι ας είναι από αυτούς που του χρωστάνε λιγότερα. Επαγγελματίας είναι και καλά κάνει. Γι αυτό, ας μη χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη δικαιολογία τώρα, για να αποδειχθεί πόσο "κακός" είναι ο Βιτόλο, άρα πρέπει να φύγει. Απλώς, αυτά να τα σκεφτούνε κάποιοι που λέγανε ότι είναι Παοκτσάκι, επειδή φίλησε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ή επειδή χτύπησε ένα πέναλτυ. Είπαμε...επαγγελματίας είναι.
  • Δεν θα πιστεύουν στην Αθήνα, το δώρο που τους κάνει ο ΠΑΟΚ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καίγονται για αμυντικό χαφ, με αποτέλεσμα ο Βιτόλο να μοιάζει ιδανική περίπτωση. Σήμερα γράφεται ότι ο Ισπανός είναι κοντά στον ΠΑΟ. Προσωπική μου γνώμη είναι πως, αν τελικά αποχωρήσει, θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Είναι ακριβώς αυτό που λείπει από την ομάδα του Πειραιά, αλλά και ο ΟΣΦΠ είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει ο βραχύσωμος μέσος.
  • Ένταση προκλήθηκε, αργά το βράδυ, στη συνάντηση που είχαν οργανωμένοι και Ζαγοράκης-Βρύζας, στα γραφεία της ΠΑΕ. Ένδειξη πως κάτι δεν κυλάει ομαλά στις σχέσεις Ζαγοράκη-οργανωμένων, πλέον. Επίσης ο Ζήσης Βρύζας τόνισε πως δεν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ αν δεν μπει ο Φλωρίδης.
  • Δώστε λίγο χώρο στον Ζήση Βρύζα μέσα στην ΠΑΕ, για να κινηθεί. Καλό θα κάνει. Σε όλους..

Χορηγος

Δημοσίευση σχολίου

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΒΡΥΖΑΣ ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ!!
    ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ!!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ''ΣΒΟΥΡΑΣ'' ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ!!
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ!!
    ΥΓ ΣΥΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!
    ΥΓ2 ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ!! ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!!
    ΥΓ3 ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΣΚΑΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top